Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



13.04.2018 01:20

Astăzi, în Arhiepiscopia Târgoviștei, zi de mare sărbătoare:


A A

Izvorul Tămăduirii și hramul mănăstirii Nucet

Izvorul Tămăduirii și hramul mănăstirii Nucet

C.D.

 


 

Cu ocazia sărbătorii „Izvorul Tămăduirii”, vineri, 13 aprilie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de preoți și diaconi, va săvârși Sfânta Liturghie, cu ocazia hramului, la biserica Mănăstirii Nucet. După aceea, se va merge în procesiune la locul cunoscut sub numele „Fântâna de leac”, unde va avea loc slujba aghiasmei, iar cei prezenți vor primi apă sfințită. Una din cele mai importante vetre monahale muntene, Mănăstirea Nucet este ctitoria boierului Gherghina Pârcălab și a soției sale Neaga, în secolul al XIV-lea. Prin strădania Înaltpreasfinției Sale, mănăstirea a cunoscut un amplu proces de restaurare și consolidare, fiind sfințită în anul 2004, iar lucrările la clădirile anexe au fost încheiate în anul 2017. Invităm credincioșii să ia parte la această sărbătoare, începând cu ora 8.00.

Jandarmii – în mijlocul cetățenilor la Sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii”

Vineri, 13 aprilie a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița și Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești vor asigura ordinea și siguranța publică în județul Dâmbovița, urmând să fie prezente în zonele unde se vor desfășura manifestări religioase prilejuite de Sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii”. Astfel, jandarmii vor asigura un climat de normalitate în zona lăcașurilor de cult unde vor avea loc slujbe religioase, respectiv la Mănăstirea Nucet, Biserica „Oborul Vechi” din municipiul Târgoviște și biserica din localitatea Pătroaia, care poartă hramul “Izvorul Tămăduirii”. Pentru evitarea unor incidente nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure liniștea publică, Jandarmeria Dâmbovița recomandă cetățenilor care vor participa la manifestările religioase următoarele: să respecte indicațiile jandarmilor; să evite implicarea în conflicte de orice natură; să acorde o atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete etc.); să evite, pe cât posibil, să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenția; ori de câte ori sesizează fapte ce pot afecta siguranța publică, cetățenii sunt sfătuiți să apeleze, în caz de urgență, numărul unic de urgență 112 sau să se adreseze, cu încredere, celei mai apropiate patrule de ordine și siguranță publică.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice
Ecouri după concertul "Romanțele Dorului"
Romanțele dorului au cucerit Sala Radio
Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Sprijin pentru Căminul de bătrâni de la Pătroaia
Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"
Duminica Înfricoșătoarei Judecăți


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale