Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.05.2023 00:18

În Arhiepiscopia Târgoviștei,


A A

ÎPS Nifon, vizită-maraton la investițiile din parohii

ÎPS Nifon, vizită-maraton la investițiile din parohii

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul eparhial și Părinți Protopopi, a efectuat vineri, 19 mai 2023, o nouă vizită pastorală în parohii ale protoieriilor Târgoviște Nord și Pucioasa. Astfel, a vizitat parohiile: Gheboieni, Izvoare, Bărbuleț, Gura Vulcănii și Vulcana Pandele.

La Parohia Gheboieni, Protoieria Târgoviște Nord, Mitropolitului Nifon i-au fost prezentate lucrările de la clădirea multifuncțională, în prezent, realizându-se finisajele interioare la etaj. La Parohia Izvoare, Protoieria Târgoviște Nord, Înaltul Ierarh a oferit îndrumări cu privire la continuarea, rapidă și în condiții optime, a lucrărilor de restaurare a picturii interioare.

La Parohia Bărbuleț, Protoieria Târgoviște Nord, Înaltpreasfinția Sa a evaluat lucrările de pictură după încheierea lor și a dat îndrumări cu privire la realizarea mobilierului și la lucrările de amenajare peisagistică din curtea sfântului locaș, în vederea pregătirii pentru târnosire.

La Parohia Gura Vulcănii, Protoieria Pucioasa, pictura a fost restaurată în proporție de 80%, fiind finalizată casa parohială. De asemenea, urmează a fi achiziționat mobilierul interior adecvat, astfel că Chiriarhul nostru a oferit sfaturile necesare pentru încheierea tuturor lucrărilor,  în vederea grabnicei târnosiri a bisericii.

La Parohia Vulcana Pandele, Protoieria Pucioasa, sunt în desfășurare lucrări de reparații curente la acoperișul bisericii, iar Ierarhul nostru a dispus începerea demersurilor necesare pentru demararea proiectului de restaurare a picturii. Domnul Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița și domnul Gheorghe Ana, președinte GAL Valea Dâmboviței,  au luat parte la vizita pastorală la parohiile Gura Vulcănii și Vulcana Pandele, ambii susținând lucrările aflate în derulare la bisericile acestor parohii, ca fii ai comunei.

De asemenea, au luat parte: domnul Constantin Pătru, Primarul Comunei Tătărani, domnul Gabriel Dănuț Sandu, Primarul Comunei Voinești și domnul Radu Vasile, Primarul Comunei Vulcana Pandele. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a oferit îndrumări pentru buna desfășurare a vieții duhovnicești, liturgice, social-filantropice, educaționale și gospodărești de la aceste parohii, îndemnând preoții la o aprofundare a misiunii pastorale a Bisericii noastre în contemporaneitate.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei


 
Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Locuințele sociale și Spitalul Județean, în vizorul Consiliului Județean
Lumea între ciocniri de valuri (II)
Parada Copilului, eveniment de amploare la Târgoviște
Campania „Donează sânge, salvează o viață!”
Măsurile afirmative pentru elevi, discutate de Grupul Mixt de Lucru pentru Romi
Lumea între ciocniri de valuri (I)
Greva profesorilor, punct fierbinte în Colegiului Prefectural Dâmbovița
Mitropolitul Nifon a premiat Corul Excelsior al Seminarului Teologic
Asistența socială pentru vârstnici, în vizorul pensionarilor
Muzeul Național al Poliției Române are nevoie de lucrări de conservarePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lumea între ciocniri de valuri (II)

GEORGE COANDĂ


Fascinant, nu? Oare, însă umanitatea, estabilishment-ele și leadership-urile sociale, economice, politice cu deosebire au luat seama la vuietul celui de-al Treilea Val al Schimbării care se auzea încă de acum patru decenii și mai bine? Se pare că nu. Că interesele imediate și meschine, și egocentriste ale corporatismului, mai ales ale celui american, au făcut ca „șocul viitorului”, teoretizat de același... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale