Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.06.2022 00:12

În Protoieriile Titu și Târgoviște Sud,


A A

ÎPS Nifon, vizită-maraton la bisericile în lucru

ÎPS Nifon, vizită-maraton la bisericile în lucru

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a efectuat, miercuri, 8 iunie 2022, o vizită pastorală  în două din protoieriile Eparhiei noastre. Astfel, au fost vizitate parohii din Protoieria Titu: Lungulețu I, Pitaru și Crovu, sediul protoieriei, precum și Mânăstirea Nucet, din Protoieria Târgoviște Sud.

La Parohia Lungulețu I, unde a fost întâmpinat de primarul localității, domnul George Duțu, Mitropolitul Nifon a vizitat biserica din lemn, monument istoric de categorie A, construită în perioada 1780-1790, situat în cimitirul parohial Pantazi. La acest locaș de cult, se dorește inițierea unui proiect general de restaurare.

La Parohia Pitaru, la biserica Strâmbeanu, Înaltul Ierarh a fost întâmpinat de primarul Comunei Potlogi, domnul Nicolae Catrina și de echipa de restauratori, condusă de doamna Irina Sava și a evaluat stadiul șantierului care se va încheia în curând, ce a prevăzut lucrări de consolidare a lăcașului de cult și de restaurare a picturii și a catapetesmei din lemn a bisericii - monument istoric. Lucrările au fost realizate printr-un proiect cu finanțare europeană.

La Parohia Crovu, unde a fost întâmpinat de domnul Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița și de domnul Aurel Popescu, Președintele Rompan, Mitropolitului Nifon i-a fost prezentat stadiul finisajelor la noua biserică parohială.

La sediul Protoieriei Titu, Înaltpreasfinția Sa a oferit îndrumări cu privire la probleme administrative legate de actualul și fostul sediu al protoieriei, dar și cu privire la optimizarea activității instituției.

La Mânăstirea Nucet, Ierarhul nostru a evaluat stadiul lucrărilor la șantierul de refacere a chiliilor afectate de recentul incendiu și a îndemnat la cât mai rapida finalizare a acestora.

Pe preoții de la aceste parohii, Chiriarhul nostru i-a îndrumat să dezvolte colaborarea cu profesorii de Religie de la școlile din localitățile unde își desfășoară misiunea pastorală, să aprofundeze proiectele de catehizare parohială și pe cele social-filantropice, precum și să intensifice viața duhovnicească a credincioșilor.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Promovabilitate de 69,74% în județul Dâmbovița
Universitatea „Valahia” din Târgoviște, reprezentată în Grecia
Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul
Biblioteca Județeană, în căutarea unui sediu pentru filiala de carte în limbi străine
2644 de elevi prezenți la a doua probă scrisă a Examenului de Bacalaureat
Cea de-a X-a ediție a Festivalului Babel 2022, la final
Nicio fraudă la prima probă a Examenului de Bacalaureat
Teatrul „Tony Bulandra”, memorandum cu teatrele din India și Kazahstan
Bibliotecarii migrează spre funcționari publici
"Primăvara albastră", după 58 de ani de la lansare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Jurnal de război. Suntem înecați într-o lacrimă cât Pământul (I)

GEORGE COANDĂ


Și au trecut trei luni din halucinantul război al lui Putin în Ucraina. În tot acest timp al groazei, românii, că doar nebunia lovește cu rachetele iadului chiar în pragul de la Răsărit – nu este o figură de stil – al României, au stat și stau cu sufletul la gură. Din păcate, armata ucraineană, după câteva contraofensive de etapă, în unele locuri... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale