Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.11.2022 00:18

Pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitare a unor lăcașuri de cult,


A A

ÎPS Nifon, în vizită pastorală la Pucioasa și Târgoviște Nord

ÎPS Nifon, în vizită pastorală la Pucioasa și Târgoviște Nord

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, împreună cu Părintele Vicar eparhial,  părinți consilieri de la Centrul eparhial și părinți protopopi, a efectuat vineri, 25 noiembrie 2022, o vizită pastorală în cadrul protoieriilor Pucioasa și Târgoviște Nord.

Pe tot parcursul vizitei  din  Protoieria Pucioasa, Înaltpreasfinția Sa a fost însoțit de domnul Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița,  în orașul Pucioasa, de domnul Ana Constantin, primarul localității, iar la Parohia Berivoiești, de domnul Iulian Tătulescu, primarul orașului Fieni. În această protoierie, au fost vizitate: Parohia Berivoiești, Capela Spitalului orășenesc Pucioasa și sediul Protoieriei.

Cu acest prilej, la Parohia Berevoiești, Înaltul Ierarh a analizat stadiul lucrărilor recent finalizate și a oferit îndrumările necesare în vederea târnosirii. La Capela spitalului orășenesc Pucioasa, Chiriarhului nostru i-a fost prezentat stadiul lucrărilor de pictură și de amenajare peisagistică, iar Ierarhul a dat soluții pentru urgentarea lor.

La sediul Protoieriei Pucioasa, Mitropolitului Nifon i-au fost prezentate problemele specifice cu care se confruntă clericii de la parohii, precum și situația șantierelor de construcție și de pictură, prilej cu care Înaltul Ierarh a oferit părintelui protopop repere pentru buna lor gestionare.

Vizita pastorală s-a încheiat la Parohia Sf. Ioan Gură de Aur din Municipiul Târgoviște, unde Înaltpreasfinția Sa a transmis ultimele îndrumări înainte de târnosirea bisericii, cel mai nou locaș de cult din vechea Cetate de Scaun munteană.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Cornul și laptele, un program prea învechit?!
Desființarea specializării de învățător de la liceele pedagogice
IȘJ pregătește o evaluare pentru elevi
Sfinții Trei Ierarhi
„Resursa umană, 99% calificată în școlile din Dâmbovița”
Daruri oferite Centrului social de la Bucșani
Zaheu - model de pocăință
„Lucrările la examenul de Titularizare și Definitivat vor fi corectate digitalizat”
Manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale
Cursuri pentru... profesoriPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Ministrul Afacerilor Europene la români

Din când în când e bine să reevaluăm strategic anumite abordări. Relaționarea României cu Uniunea Europeană a fost un subiect evolutiv, iar acum ne bucurăm de statutul de membru al acestei uniuni politice și economice de 27 de țări europene.

Optimizarea relaționării cu UE a fost o temã pe agenda țării încă înainte de aderarea din 1 ianuarie 2007. Ne amintim că... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale