Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro12.09.2022 00:18

Eveniment academic la Târgoviște


A A

Ion Cucui, Doctor Honoris Causa al UVT

Ion Cucui, Doctor Honoris Causa al UVT

comunicat de presă

Vineri, 9 septembrie 2022, în Amfiteatrul Institutului de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară, din Campusul universitar, a avut loc decernarea titlului și a diplomei de Doctor Honoris Causa al Universității „Valahia” din Târgoviște, domnului prof.  univ. dr. Ion CUCUI, la propunerea Facultății de Științe Economice.

Evenimentul a oferit ocazia Senatului Universității „Valahia” de a recunoaște prestigiul științific și academic remarcabil al domnului profesor universitar doctor Ion Cucui, model de urmat pentru întreaga comunitate academică târgovișteană, pentru economiști și pentru generațiile de studenți și doctoranzi.

Comisia de analiză și evaluare privind acordarea titlului de Doctor Honoris Causa a avut următoarea componență: prof. univ. dr. Constantin Pehoiu – Președintele Senatului Universității „Valahia” din Târgoviște (președinte comisie), prof. univ. dr. Maria Negreponti Delivanis – Universitatea din Macedonia și vicepreședinte al Institutului CEDIMES Franța, prof. univ. dr. ing. Adrian Alexandru Badea – Președinte al Academiei Oamenilor de Știință din România, prof. univ. dr. Doina Banciu – Vicepreședinte al Academiei Oamenilor de Știință din România, prof. univ. dr. Claude Albagli – Președinte al Institutului CEDIMES Franța, conf. univ. dr. Maria-Cristina Ștefan – Decan al Facultății de Științe Economice.

Membrii comisiei au rostit câte un Laudatio, gânduri impresionante și pline de emoție, pagini care au încercat să cuprindă realizările profesionale ale domnului profesor Cucui.

De asemenea, la ceremonie au participat reprezentanți ai oficialităților locale, instituțiilor publice locale, ai învățământului superior economic, cadre didactice, cercetători, doctoranzi și studenți. Numele profesorului Cucui este legat de cel al Universității „Valahia” din Târgoviște, fiind membru fondator și alăturându-se de la început grupului de inițiativă pentru înființarea acesteia. S-a angajat cu toată convingerea în conturarea primelor structuri universitare târgoviștene.

Profesorul Ion Cucui a avut un rol însemnat în construcția și recunoașterea academică a Universității „Valahia”, ca urmare a funcțiilor deținute, între care și cea de Rector al Universității „Valahia” din Târgoviște în perioada 2002-2012. Prin tot ceea ce a întreprins din 1992 și până în prezent, a definit și influențat misiunea și obiectivele universității, clasată la un  moment dat în rândul primelor zece universități românești.

Profesorul Ion Cucui, plin de emoție a spus că își dorește să fie o zi a bucuriei, a vorbit despre momentul înființării învățământului superior târgoviștean, unul memorabil, și a ținut să mulțumească Senatului și conducerii Universității „Valahia”, Facultății de Științe Economice și membrilor comisiei.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Vârfuri, Pagini de istorie. File de monografie"
Elevii nu mai pot fi exmatriculați!
„Tezele ar putea să fie eliminate de tot din programă”
Pescuirea minunată
Infrastructură sportivă și educațională în dezvoltare la Raciu
Inspectorul școlar general, despre bursele de studii la clasa a V-a
Răvășitul oilor, la mare căutare și în acest an
Răvășitul oilor, „unul dintre festivalurile emblemă ale județului Dâmbovița”!
Inspectorul școlar general, despre proiectul pilot al evaluării digitalizate
Sfânta Cruce - nădejde spre mântuire


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Sfidătoarea nesimțire

George Coandă


Este clar, parlamentarii patriei, și de stânga, și de dreapta, și-au pierdut de-a binelea uzul rațiunii, căzând în plasa întinsă de UDMR. Propunând în Parlamentul României ca salariile parlamentarilor, administrației prezidențiale și publice locale să fie substanțial crescute, iar parlamentarii validând prin vot... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale