Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.02.2017 00:19

Editorial


A A

Iohannis vrea "Guvernul meu" cu "bugetul meu"

Iohannis vrea

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


Klaus Werner Iohannis vrea să fie în România și președinte, și premier, și protestatar. El să arbitreze, el să centreze și tot el să dea cu capul… Gooool! Doar mediator între puterile statului și mediator între stat și societate, cum scrie în Constituție, nu vrea să fie. „Ordonanța 13, ordonanța 13, ordonanța 13”, au repetat, ca o flașnetă stricată, de 2 săptămâni încoace, toți propagandiștii lui și toți cei care au organizat „protestele spontane”. Obsesia lui Iohannis să dea jos și actualul guvern cu „vocea străzii”, după modelul „Colectiv”, a dus până acum doar la abrogarea OUG 13 și la demisia ministrului Justiției. Rezultatul nu-l mulțumește pe președintele jucător.

Ne-a și avertizat, de la tribuna Parlamentului, că „e prea puțin”. Ce halimai! Ce dezbateri interminabile! Ce dihonie națională! Ce risipă de energie politică și socială! Ce de bani aruncați în organizarea de „proteste spontane” cu care Iohannis & comp. i-a asmuțit pe români contra românilor. Sigur că OUG 13 este și necesară, și constituțională, și s-a dovedit a fi doar un pretext al lui Iohannis & comp. PNLUSR în lupta politică pentru dărâmarea actualului guvern. Nu mai intru în detalii… dar e ca-n vorba românului: aruncă un nebun o piatră în baltă și apoi 100 de oameni zdraveni la cap se chinuie să o scoată. Zic doar că, după palmele primite de la Curtea Constituțională a României și după niscaiva sentințe definitive care au constatat că a fost dezincriminat mult hulitul abuz în serviciu (din cauză că guvernul Cioloș și a sa Prună de la Justiție au sfidat Decizia Curții Constituționale!), președintele jucător (și judecător, și manipulator) s-a gândit să… schimbe placa. De ieri, noul lui slogan e „Jos bugetul!”. Sunt sigură că vuvuzelele antiguvernamentale îl vor prelua cu „detalii economice de interes național”, întocmai ca la OUG 13 și ne vor creieri în perioada următoare, doar-doar vom uita adevăratele teme de interes național. În fapt, președintele Iohannis a declarat ieri, cu nasul pe sus, că refuză să promulge bugetul. Explicațiile lui sunt de-a dreptul halucinante în orice stat de drept. Cine își bate capul să le găsească vreo logică economică, ar face bine să renunțe. În opinia mea, calculele lui Iohannis & comp. de a nu promulga Legea bugetului de stat și Legea asigurărilor sociale au legătură doar cu sloganurile sale repetate obsesiv de „vocea străzii”: „Jos guvernul!” și „Alt guvern!”. Planul președintelui Iohannis este clar: alt guvern cu alt buget! De-aia a schimbat de ieri placa și a început să cânte în fața presei, cu ipocrită preocupare, prohodul actualului buget pe care l-a diagnosticat, cică, „la o primă analiză”, cu mari probleme de sănătate! Citez: „Bugetul este nerealist, riscant și problematic”. Cam ca OUG 13, nu? Pe asta a vrut-o abrogată. Și, ieri, exact asta a făcut Parlamentul, fiindcă așa a cerut „vocea străzii” cu vocea lui Iohannis în fruntea ei. Asta urmărește să obțină acum și cu bugetul croit conform programului de guvernare votat la 11 decembrie 2016.

Președintele jucător, instigator, manipulator și mare amator de dărâmat guverne cu ajutorul „protestelor spontane”, joacă, mai nou, la fentă, și rolul de expert într-ale întocmirii bugetului de stat. În orice stat de drept, Guvernul, emanat de majoritatea parlamentară care a câștigat alegerile, întocmește bugetul de stat, conform programului de guvernare votat. Dar știm că Iohannis a declarat război actualei puteri PSD+ALDE și nu face altceva în fiecare zi decât să lupte pentru a-l câștiga. Cu orice preț și cu orice mijloace nedemocratice și neconstituționale. În strategia lui și a celor care îl consiliază, nu trebuie promulgat actualul buget pentru că trebuie dat jos actualul guvern. Proiectul său politic a devenit mult prea evident: protestele de stradă trebuie să țină „democrația vie” ca să cadă Guvernul Grindeanu; între timp, în Parlament se duc lupte dure pentru ca PSD și ALDE să-și piardă majoritatea; Klaus Iohannis trage de timp, refuzând să promulge bugetul de stat și îl retrimite în Parlament; „Vocea străzii” urlă ca la balamuc în fiecare seară „Alt guvern!”, pentru că Iohannis urmărește să-și vadă astfel visul împlinit cât mai repede: Guvernul meu, cu bugetul meu și cu Parlamentul meu! Haideți cu suspendarea președintelui Iohannis!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...
România, țintă de „linia întâi” pentru țarul Putin (II)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale