Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.08.2016 00:25

Întrucât perioada de timp rămasă pentru decontări este din ce în ce mai scurtă...


A A

Investițiile cu bani de la Guvern, sub lupa CJD

Investițiile cu bani de la Guvern, sub lupa CJD

❚ Ieri, președintele forului administrativ județean, Adrian Țuțuianu, a luat la pas șantierele situate în Târgoviște și Comișani ❚ „Cu ajutorul președintelui CJD am obținut banii pe OG 28 exact la toate lucrările și situațiile care au fost depuse”, a declarat primarul comunei Comișani, Ion Bătrânu ❚ Până la sfârșitul anului, conducerea județului speră să înceapă lucrările la drumul de legătură din șoseaua de centură în centrul terenului de la UM de la Gară, al cărui contract de finanțare a fost încheiat ❚ „Centrul ISU este o investiție pe care CJD s-a obligat să o facă atunci când s-a transferat în proprietatea județului suprafața de 26 ha teren care aparținea Ministerul Afacerilor Interne”, a declarat Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița

VIOLETA STANCIU

 


 

Însoțit de reprezentanții mass-media și de personalul de specialitate din subordinea sa, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a inspectat ieri stadiul în care se află unele obiective de investiții ale Consiliului Județean Dâmbovița situate în localitățile Târgoviște (Spitalul Județean de Urgență - Dispensarul TBC, Centrul ISU, drumul de la UM Gară) și Comișani. Primul popas a fost făcut în comuna Comișani, unde se lucrează la extinderea canalizării, dar și la noua stație de epurare cu fonduri pe OG 28/2013, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), valoarea totală a investiției ridicându-se la 10 milioane de lei. La fața locului, alături de președintele CJD, Adrian Țuțuianu, s-au aflat primarul comunei Comișani - Ion Bătrânu, dar și reprezentanții firmei de construcții SC Paulus.

„La momentul acesta s-au făcut lucrări pentru care s-au decontat șapte milioane de lei. Am atras atenția constructorului că într-o lună fondurile alocate pe OG 28 se vor termina pentru 2016. Interesul județului este să luăm câți mai mulți bani pe OG 28/2013. De aceea este important să se facă lucrări pe care să le deconteze în luna septembrie. Acesta este motivul pentru care suntem prezenți aici. La Comișani, o parte din canalizare s-a făcut pe Măsura 3.2.2, partea a doua s-a executat pe OG 28/2013 (9.400 metri) și urmează partea a treia (5.500 metri), care are documentația depusă la Ministerul Dezvoltării în vederea obținerii finanțării, tot pe OG 28”, a declarat președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

La rândul său, primarul comunei Comișani a precizat:

„Cu ajutorul președintelui CJD am obținut banii pe OG 28 exact la toate lucrările și situațiile care au fost depuse. Acum constructorul trebuie să lucreze și să depună situații pe lucrări, dacă vrea să ia bani, dacă nu... ne prelunge ște în iarnă... Sper ca toate colțulețele din comună să aibă canalizare și dezvoltare”, a conchis primarul Ion Bătrânu.

Acesta a prezentat conducerii administrației județene o serie de drumuri locale care au fost recent asfaltate.

Organizare de șantier la drumul de la UM Gară

În municipiul Târgoviște, președintele Adrian Țuțuianu a vizitat mai multe obiective de investiții. Prima oprire a fost pe centura orașului, la locația viitorului drum de la UM Gară, unde se lucrează deja la conturarea șantierului.

„Observați că s-a tăiat o parte din vegetație. Lucrările au fost întrerupte pentru că SC LDP SA nu are mijloacele tehnice necesare să realizeze lucrările de defrișare. De aici începe drumul de legătură, din șoseaua de centură în centrul terenului de la UM de la Gară, cu legătură în cartierul Aleea Trandafirilor și la Gară. În momentul de față, ne aflăm în următoarea situație: contractul de finanțare a fost încheiat, avem repartizată suma de 12 milioane de lei și începem în maximum două săptămâni procedura de achiziție publică. Acum lucrăm la caietul de sarcini și scoatem la licitație proiectarea plus execuția, ca să scurtăm timpul necesar realizării proiectului. Preconizez că până la sfârșitul anului vom avea un câștigător și, dacă vremea ne va permite, vom începe lucrările anul acesta, dacă nu, în primăvară”, a punctat președintele CJD.

Dacă procedura de adjudecare a licitației va avea succes în formula proiectare-execuție, Adrian Țuțuianu promite că anul viitor va participa la inaugurarea acestui drum, dar din postura de senator al României.

Centrul ISU, pe ultima sută de metri

Următorul obiectiv a fost Centrul pentru Coordonarea Serviciilor de Intervenție (ISU), unde lucrările sunt pe final.

„Centrul ISU este o investiție pe care CJD s-a obligat să o facă atunci când, prin hotărâre de guvern, s-a transferat în proprietatea județului suprafața de 26 ha teren care aparținea Ministerul Afacerilor Interne. A doua obligație pe care o avem este aceea de a da 10 locuințe pentru angajații MAI, respectiv poliție și jandarmi, câte 5 la fiecare. La acest Centru am avut două etape de lucrări: etapa unul care este finalizată, cu mici excepții, și a costat 1,5 milioane lei, iar valoarea pentru a doua etapă a fost de 2,2 milioane lei. Termenul de execuție este de 4 luni. Avem însă o problemă legată de proprietatea asupra terenului (200 mp) și de realizarea unor lucrări care sunt absolut necesare Centrului ISU, pe care încercăm să le rezolvăm în cel mai scurt timp”, a declarat președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

Vizita s-a încheiat pe șantierul dispensarului TBC, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, unde se desfășoară ample lucrări de reamenajare și modernizare a clădirii.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Lovituri sub centură… electorale
Modernizarea DJ 712 Târgoviște – Pucioasa
Activitate educațională la Centrul Social Cultural
„Ridicarea adeverințelor de vechime, exclusiv de la angajatori”
Regenerarea pădurilor, unul dintre obiectivele principale ale Direcției Silvice
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Actorii instituționali ai politicii de energie
Dezvoltarea Târgoviștei capătă amploare
Caravana „Fără Bariere - Tot Adevărul despre Droguri”
Noi vizite de succes la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lovituri sub centură… electorale

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

[citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale