Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.02.2020 00:25


A A

Investiții care vor schimba fața Târgoviștei

Investiții care vor schimba fața Târgoviștei

ȘTEFAN KHALIL

 


 

Încep demersurile pentru construirea unui spațiu de fitness și a unui miniteren de baschet în Municipiul Târgoviște! În ultima ședință de Consiliu Local, a trecut de votul consilierilor proiectul privind ,,aprobarea Notei conceptuale și a Temei de proiectare pentru obiectivul de investiții privind amenajarea unui spațiu fitness și a unui miniteren de baschet aferent străzii General Matei Vlădescu”. Este vorba despre zona blocurilor vis-a-vis de Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”. Conducerea Primăriei Târgoviște a făcut o serie de precizări în acest sens. ,,Este unul dintre puținele locuri care a rămas neamenajat de foarte mult timp, iar în contextul în care, în acest an, vor fi finalizate cel puțin două din investițiile cu finanțare nerambursabilă, este vorba de Școala numărul «Mihai Viteazul» și Creșa numărul 8… probabil la Grădinița Rază de Soare se va mai lucra și anul viitor. Cred că ar fi foarte util să avem și această investiție complementară, este adevărat, de o mai mică valoare, de natură să conducă la schimbarea totală a zonei respectivei”, a declarat edilul Municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan. Consilierii aleși au aprobat proiectul de hotărâre cu unanimitate de voturi.

A fost dat startul construcției parcului pentru skate

Totodată, a mai debutat încă un proiect de investiții! La sfârșitul săptămânii trecute, edilul Daniel Cristian Stan a anunțat că a fost dat startul proiectului de amenajare a parcului skate, din Municipiul Târgoviște - adiacent parcului Chindia. Astfel, investiția va reprezenta un spațiu de relaxare cu foarte multe facilități, incluzând echipamentele skate și de fitness sau spațiile verzi generoase, având o suprafață de peste 3000 mp. Aria terenului aferent implementării acestui proiect este de 4068 mp și a rezultat exclusiv ca urmare a Parcului Chindia într-o zonă acum degradată și închisă publicului care nu a mai fost utilizată zeci de ani. ,,Accesul în noua locație va fi făcut prin zona pistei de alergare prin parc, partea din spre Grădina Zoologică Târgoviște”, a declarat edilul Daniel Cristian Stan. De asemenea, acesta a mai punctat faptul că vor fi amplasate elemente diverse, care permite realizarea unei game largi de activități: bare, elemente skate tip quarter pipe, half pipe, spine, etc. Totodată, parcul va fi dotat cu un complex de bare de tracțiuni tip ,,Fitness Urban’’ și ,,Street Workout’’ , beneficiind și de alte facilități pentru odihnă și recreere. Valoarea totală a investiției este de 1.420.153,24 de lei (cu TVA), durata de execuție este de cel mult opt luni, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, POR 2014 – 2020, Axa prioritară 4 - ,,Sprijinirea dezvoltării urbane durabile’’ , Prioritatea de investiții 4,2 ,, Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașului, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului. ,,Dincolo de vorbe, alături de investiția care vizează parcul de la UM Gară, iată că administrația locală târgovișteană reușește demararea unui alt proiect care are în vedere atât extinderea zonelor verzi din orașul nostru, cât și realizarea unui obiectiv de investiții destinat iubitorilor de sport și de mișcare în aer liber”, a mai completat primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Fondurile pentru programele de sănătate, luate la bani mărunți
Direcția Agricolă Dâmbovița, cu ochii pe înstrăinarea terenurilor agricole
Bomba CCR. Iohannis, aruncat în corzi
Trei unități școlare au suspendat cursurile din cauza gripei!
Noi investiții pe zona de infrastructură educațională
Proiectul de depistare a tuberculozei a ajuns și în Dâmbovița
Ne sunt uciși copiii prin cele străinătăți. Cine este de vină (II)
Autoritățile, în alertă de coronavirus
Incendiu violent la Perșinari
Ne sunt uciși copiii prin cele străinătăți. Cine este de vină (I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Bomba CCR. Iohannis, aruncat în corzi

Luni, 24 februarie, Curtea Constituțională a României/CCR a lansat bomba, una nucleară: a admis cererile contestatorii în privința desemnării, neconstituționale, de către președintele Klaus Werner Iohannis, pentru a doua oară ca prim-ministru, a lui Ludovic Orban.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale