Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.12.2019 00:21

Ieri, la Prefectura Dâmbovița a avut loc...


A A

Învestirea noului prefect, Aurelian Popa

Învestirea noului prefect, Aurelian Popa

VIOLETA STANCIU


Ieri, în „Sala Unirii”, a CJD a avut loc ceremonia de învestire în funcție a noului prefect al județului Dâmbovița, Aurelian Popa, aflat astfel la cel de-al doilea mandat în această funcție. „Maestrul de ceremonii” a fost chiar președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, în calitatea sa de secretar de stat al Guvernului României. Acesta a dat citire celor două hotărâri de guvern semnate de premierul României, Ludovic Orban, prima „privind exercitarea cu caracter temporar în condițiile legii a funcției publice de prefect al județului Dâmbovița de către d-ul Popa Aurelian...”, iar cea de-a doua „privind aplicarea mobilității pentru d-ul Jîjîie Antonel din funcția publică de prefect în funcția publică de subprefect al județului Dâmbovița...”. În continuare, atât prefectul Aurelian Popa, cât și subprefectul Antonel Jîjîie, au depus jurământul de credință. La eveniment au fost prezenți președintele CJD - Alexandru Oprea, vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviște –Ionuț Ghibanu, parlamentari, șefi de instituții deconcentrate, primari. Au urmat declarațiile specifice unui astfel de eveniment.Virgil Guran consideră că actuala echipă va imprima un suflu nou Instituției Prefectului. „Mă bucur că particip la acest eveniment care este foarte important pentru județul Dâmbovița. Instituția Prefectului este cea care dă tonul în ceea ce privește ordinea și respectarea legilor, a hotărârilor luate de către Guvernul României. Sunt convins că o să existe un nou suflu, împletit cu experiența celor doi în domeniul acesta. Vă felicit, vă transmit felicitări din partea primului ministru și vă doresc mult succes în activitate”, a declarat Virgil Guran, secretar de stat al Guvernului României și președintele PNL Dâmbovița.

„Trebuie să dăm dovadă de profesionalism și imparțialitate în asigurarea unui serviciu de calitate pentru cetățeni”

„Stimați invitați vă spun că sunt onorat că participați la această învestire, este o bucurie personală, vreau să mulțumesc pentru încrederea și aprecierea d-ului prim ministru, Ludovic Orban, vreau să mulțumesc și pentru susținerea d-ului secretar de stat, d-ului Virgil Guran pentru desemnarea mea ca reprezentant al Guvernului în teritoriu. Astăzi am depus jurământul pentru a deveni prefect. Cunosc atribuțiile prefectului în această instituție, îmi doresc foarte mult ca această instituție care reprezintă un reper în județul Dâmbovița să fie menținută și chiar ridicată. Trebuie să vă spun că voi fi foarte ferm acolo unde nu se respectă îndatoririle și atribuțiile funcționarilor din Instituția Prefectului și din instituțiile serviciilor deconcentrate... Trebuie să dăm dovadă de profesionalism și imparțialitate în asigurarea unui serviciu de calitate pentru cetățeni. Sunt sigur că voi avea o colaborare bună și cu aceste servicii deconcentrate care sunt în subordinea prefectului și cu autoritățile din acest județ. Vreau să mulțumesc d-ului prefect Antonel Jîjîie, care este un reper pentru mulți juriști și funcționari din județul Dâmbovița pentru întreaga activitate, în care a dat dovadă de multă implicare”, a fost mesajul transmis de prefectul Aurelian Popa. Alături îi va sta „la bine și la greu” fostul prefect, actualul subprefect, Antonel Jîjîie, care l-a asigurat de tot sprijinul său. „Îl felicit pe noul prefect și vreau să-l asigur de întreaga mea colaborare. Instituția Prefectului din Dâmbovița poate funcționa și mai bine și cred că împreună vom reuși lucrul acesta. Îl asigurăm pe d-ul secretar de stat, iar domnia sa poate să transmită Guvernului României că lucrurile vor sta bine în Dâmbovița. Vreau să mulțumesc șefilor de instituții deconcentrate cu care timp de patru ani am colaborat”, a precizat subprefectul, Antonel Jîjîie.

Biblia și icoana Sfântului Voievod Neagoe Basarab, daruri de la IPS Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei

La instalarea sa, prefectul a primit și binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, binecuvântare care a venit prin intermediul vicarului eparhial, Ionuț Ghibanu. „Cu multă bucurie transmit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, cu prilejul instalării în funcția de prefect a dului Aurelian Popa, moment important pentru parcursul său profesional și bineînțeles pentru comunitatea noastră locală. Îmi amintesc cu multă plăcere de perioada în care dumnealui a mai ocupat această demnitate de prefect și felul în care am colaborat personal și bineînțeles instituțiile noastre, Arhiepiscopia Târgoviștei și Instituția Prefectului. Sunt convins că și pe viitor vom avea o colaborare fructuoasă pentru o mai amplă dezvoltare și promovare a județului nostru...”, a punctat vicarul eparhial Ionuț Ghibanu. Acesta i-a dăruit prefectului Aurelian Popa, din partea Înalt Preasfințitului Părinte Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei o biblie și o icoană a Sfântului Voievod Neagoe Basarab. De la ceremonia de învestire nu putea să lipsească președintele CJD, Alexandru Oprea... „Vreau să adresez din partea CJD d-ului prefect Aurelian Popa mult succes în activitatea onorantă pe care o veți desfășura în fruntea Prefecturii județului Dâmbovița. Sigur că nu este o misiune nici ușoară, nici plăcută pe aceste timpuri. De asemenea, vreau să-mi exprim întreaga mea gratitudine și considerație pentru colaborarea extraordinară pe care am avut-o cu fostul prefect al județului, actualul subprefect, d-ul Antonel Jîjîie, un profesionist al dreptului...Vă urez mult succes în această misiune onorantă...”, a menționat președintele CJD, Alexandru Oprea.  



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale