Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.11.2022 00:19

Inaugurate la Niculești:


A A

Investiții majore pentru infrastructura educațională

Investiții majore pentru infrastructura educațională

*Elevii și preșcolarii de la Niculești își vor desfășura activitatea de acum încolo în două unități de învățământ ultra-moderne

 

Administrația publică locală din comuna Niculești reușește să ducă la bun sfârșit două mari proiecte, care vor ridica nivelul educațional din localitate. Recent, au fost inaugurate două proiecte de anvergură pe infrastructura educațională. Elevii și preșcolarii de la Niculești își vor desfășura activitatea de acum încolo în două unități de învățământ ultra-moderne. Este vorba despre Școala Gimnazială din satul Ciocănari, unde învață 161 de elevi. Unitatea de învățământ a fost supusă unui amplu proiect de reabilitare și modernizare, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale, dar și de la Consiliul Județean Dâmbovița și bugetul local, valoarea investiției ridicându-se la peste 4 milioane lei. În afara modernizării clădirii școlii, a mai fost construit un teren de sport, un loc de joacă și un spațiu de recreere.

De asemenea, a fost inaugurată și Grădinița cu program prelungit din satul Niculești, care găzduiește 40 de copii. Grădinița are în dotare  două săli de clasă, bucătărie, grupuri sanitare, dar și spații administrative, iar valoarea lucrării este de peste 3 milioane lei. Investiția a fost finanțată prin AFIR, dar și cu o contribuție importantă de la bugetul local.

La inițiativa primarului comunei Niculești, Dorinel Soare, au fost prezenți la eveniment președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, însoțit de vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie. De asemenea, au mai participat prefectul județului, Claudia Gilia, parlamentarii Titus Corlățean, Carmen Holban, Radu Popa, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu, inspectorul școlar general, Ileana Nicolaescu, administratorul public al județului, Cristian Avanu, primari, elevi, profesori și părinți,

„Am reușit să ne bucurăm de realizarea acestei investiții, de reabilitarea acestei școli pe Programul Național de Dezvoltare Locală. Valoarea investiției este de 4 milioane lei, din care 3,5 milioane de la Guvern și restul de la bugetul local. Am primit sprijin și de la Consiliul Județean Dâmbovița, atunci când s-a constat că tavanul școlii nu prezenta siguranță și a trebuit să fie reabilitat. În tot acest timp a fost alături de noi președintele CJD, Corneliu Ștefan, prefectul Gilia Claudia, parlamentarii Titus Corlățean, Carmen Holban, Radu Popa, Ionuț Vulpescu, Marian Țachianu, vicepreședinții CJD, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, inspectorul școlar general, Ileana Nicolaescu. Dincolo de reabilitarea școlii am făcut și un teren de sport, un loc de joacă și un spațiu de recreere. Mulțumesc tuturor pentru înțelegere, pentru că un an școlar a fost făcut la căminul cultural din Niculești”, a declarat primarul comunei, Dorinel Soare.

„Este un moment deosebit pentru comuna Niculești. Este un cadou pe care domnul primar îl face copiilor, părinților, cadrelor didactice și locuitorilor comunei, acum, înainte de sărbători. Este un cadou așteptat de mult timp în acest sat din Niculești. Îl felicit pe domnul primar pentru ceea ce a realizat în această locație, felicit Consiliul Local, aparatul propriu al Primăriei. Vă urez multă sănătate și din această școală să dea județului elevi merituoși”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Finalizarea proiectului "Reabilitare,consolidare și modernizare monument istoric; schimbare destinație în centrul cultural - Gheorghe Zamfir", cod SMIS 116503
De la Marea Unire la Marea Dezbinare
Infrastructura școlară, în continuă modernizare
ÎPS Nifon, în vizită pastorală la Pucioasa și Târgoviște Nord
Eveniment de suflet la Colegiul Prefectural Dâmbovița
Sumă record pentru investiții
Euro-integrare pentru România: între dorință și necesitate
Concertul "Romanța, regina inimilor", regal la Craiova
Comisia Europeană, vizită de lucru în județul Dâmbovița
Artista Corina Chiriac, eveniment de suflet la Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

De la Marea Unire la Marea Dezbinare

Îndeobște, la Ziua Națională se scriu editoriale festive, se pune în valoare semnificația acestui eveniment cu rezonanță profundă în istoria neamului, se exaltă eroismul celor ce s-au jertfit pe Altarul Patriei pentru Independență, libertate și suveranitatea națiunii și așa mai departe pe aceeași coardă encomiastă.

Și, într-adevăr, dacă este a ne... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale