Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.06.2019 00:19

La Căușeni,


A A

Investiții în Republica Moldova

*Chiar de Înălțarea Domnului, a fost inaugurată clădirea reabilitată a Gimnaziului Săiți, din localitatea Săiți, Raionul Căușeni, unde vor învăța sute de elevi

*O delegație a CJD a participat la eveniment alături de președintele Raionului Căușeni, Nicolae Gorban, acordul de colaborare între Județul Dâmbovița și Raionul Căușeni fiind puse chiar de Ziua Națională a României, pe 1 decembrie 2017

 

A.V.


 

La invitația președintelui Raionului Căușeni, Nicolae Gorban, o delegație a Consiliului Județean Dâmbovița, condusă de președintele Alexandru Oprea, a participat în data de 6 iunie 2019, la festivitatea de inaugurare a obiectivului de investiții „Reparație capitală a blocului I al Gimnaziului Săiți”, din Raionul Căușeni, Republica Moldova, și la o întâlnire cu reprezentanții autorităților administrației publice locale.

 

În baza bunelor relații de colaborare dintre Județul Dâmbovița și Raionul Ialoveni, stabilite prin Hotărârea Consiliului Județean Dâmbovița nr. 295/24.10.2017 privind aprobarea înfrățirii Județului Dâmbovița cu Raionul Căușeni, în cursul anului trecut, prin Hotărârea Consiliului Județean Dâmbovița nr. 286/20.11.2018, s-a aprobat acordul-cadru de finanțare a proiectului „Reparație capitală a blocului I al Gimnaziului Săiți, din localitatea Săiți, Raionul Căușeni". Valoarea totală a proiectului este de 979.209,41 lei, din care contribuția Consiliului Județean Dâmbovița este de 387.766,93 lei, iar contribuția Raionului Căușeni este de 591.442,48 lei.

 

Din delegația condusă de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, mai fac parte: consilierii județeni Ruxanda Dragomir, Cornelia Stan, Ileana-Cătălina Nicolaescu, Sache Neculaescu, Mihai Istrate, Gabriel Grozavu și Jean Popescu, inspectorul școlar general adjunct Cristina Stroe – Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, precum și reprezentanți ai aparatului propriu al instituției.  De asemenea, alături de reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița, la eveniment au mai participat Grigore Repeșciuc, deputat în cadrul Parlamentului Republicii Moldova, și Eugen Popescu, directorul director general Institutului Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni.

Acordul de colaborare între Județul Dâmbovița și Raionul Căușeni, ale cărui baze au fost puse chiar de Ziua Națională a României, pe 1 decembrie 2017, care reprezintă cadrul formal menit să susțină dezvoltarea de activități economice, sociale, cultural-educaționale –  s-a concretizat astăzi prin finalizarea reabilitării instituției de învățământ mai-sus amintite, din localitatea Săiți, unitate de învățământ care numără în prezent peste 230 de elevi și în care actuala și viitoarele generații de elevi vor putea descoperi bucuria de a învăța. Cu acest prilej, în cadrul festivităților organizate, președintele Raionului Căușeni, Nicolae Gorban, le-a urat bun venit reprezentanților județului Dâmbovița și le-a mulțumit pentru sprijinul financiar acordat de Consiliul Județean Dâmbovița în realizarea acestei investiții din localitatea Săiți:

„Sunt bucuros și onorat să fiu astăzi aici, alături de dumneavoastră, de Sfânta Sărbătoare a Înălțării Domnului și de Hramul bisericii și localității. Este o zi deosebită mai ales pentru ceea ce noi am reușit să facem pentru Săiți. Iată că în anul 2017, la 1 decembrie, împreună cu județul Dâmbovița am semnat un acord de cooperare, de înfrățire și iată că suntem astăzi, aici, pentru a culege roade. Îi mulțumesc bunului Dumnezeu că mi-a făcut cunoștință cu acest om minunat, care este Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, dar și cu acești oameni buni la suflet, care sunt consilierii județeni dâmbovițeni, care au susținut această colaborare, această susținere între ambele unități administrativ-teritoriale de pe malul stâng și drept al Prutului. Sunt sigur că, până la data de 1 septembrie, lucrările vor fi terminate, clădirea putând fi data în folosință pentru anul școlar viitor. Este o zi importantă de întâlnire, o zi în care vom discuta poate și despre alte proiecte, colaborări, așa cum a fost și aceasta”.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a înmânat gazdelor o plachetă și o gravură care să simbolizeze de acum înainte relația de prietenie dintre Raionul Căușeni și Județul Dâmbovița, relație ce a făcut posibilă realizarea acestei investiții. Totodată, Alexandru Oprea a adresat felicitări conducerii Raionului Căușeni pentru finalizarea la termen a investiției, reafirmându-și susținerea pentru continuarea de proiecte comune:

Mă bucur să pot transmite un sincer „La Mulți ani!” tuturor locuitorilor din Săiți, astăzi, de Ziua localității. Alături de colegii consilieri județeni și cei din aparatul propriu al instituției pe care o conduc, ne-am propus să sprijinim un obiectiv de investiții în Raionul Căușeni, cu fonduri de la Consiliul Județean Dâmbovița. Iată că promisiunea făcută s-a concretizat astăzi prin finalizarea investiției din localitatea Săiți – „Reparație capitală a blocului I al Gimnaziului Săiți, din localitatea Săiți, Raionul Căușeni”, instituție de învățământ care numără în prezent aproximativ 250 de elevi și în care generații întregi de copii vor putea descoperi bucuria de trăi și a învăța alături de alți copii. Este foarte important să ne apropiem unii de ceilalți prin inițiative și acțiuni concrete. Consiliul Județean Dâmbovița a încheiat acorduri de înfrățire și cu Raioanele Ștefan Vodă și Ialoveni. De asemenea, mai multe unități administrativ-teritoriale din Dâmbovița au încheiat acorduri de înfrățire cu unități administrativ-teritoriale din Republica Moldova, iar altele vor încheia în perioada următoare. În fiecare an, copii din Republica Moldova, pe care îi întâmpinăm cu multă bucurie, vin în taberele organizate de Consiliul Județean Dâmbovița în zona montană Moroeni – Padina – Peștera”. 

De asemenea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a oferit pachete cu rechizite celor 230 de elevi care învață în cadrul școlii Săiți. În cadrul acestei ceremonii primarul localității, Valeriu Musteață, a oferit celor doi președinți, Alexandru Oprea și Nicolae Gorban, scrisori de gratitudine, iar președintele Raionului Căușeni i-a oferit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița o diplomă de noblețe.

 

În continuarea evenimentului, reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița au fost invitați să ia parte la o serie de momente festive, organizate cu prilejul Sărbătorii Hramului localității Săiți. Programul vizitei delegației Consiliului Județean Dâmbovița a cuprins și participarea la slujba de Înălțarea Domnului, la Mănăstirea Sfintelor Femei Mironosițe Marta și Maria, precum și un scurt pelerinaj la Biserica Ștefan cel Mare și Sfânt, ridicată în imediata apropiere a mănăstirii.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale