Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.06.2020 00:20

Concluzie tristă trasă ieri de deputatul PSD Dâmbovița, Claudia Gilia:


A A

"Învățământul românesc, în pragul colapsului"


❚ „Dacă astăzi ministerul spune că elevii nu pot obține performanță decât cu pregătire în afara școlii, mâine ne așteptăm să spună că cei care vor să învețe mai mult să se pregătească în instituții de învățământ particulare” ❚ „Să fie vorba oare de o privatizare mascată a educației, pe repede înainte, care va genera o ruptură adâncă în societatea românească pentru generațiile viitoare?”

 

VIOLETA STANCIU

 


 

Deputatul PSD Dâmbovița, Claudia Gilia a declarat ieri, în cadrul conferinței de presă de la PSD Dâmbovița, că actualul ministru al Educației și Cercetării din România duce educația din sfera unei politici publice pentru viitor, în sfera unei politici de cartier, unde totul este la întâmplare, unde nimeni nu știe ce se va întâmpla mâine și unde viitorul nu este, aproape, niciodată fericit! Profesor universitar la bază, deci cadru didactic, Claudia Gilia consideră că acum sunt cele mai tragice momente pe care le trăiește învățământul românesc, în vremuri de o dificultate sporită pentru toți românii. „Tocmai din cauza caracterului special al acestor vremuri, este inadmisibil ca educația, cea care asigură resursa umană pentru viitorul țării, să fie pe mână unor persoane incapabile să gestioneze un asemenea domeniu. Astăzi (n.n. ieri), începe examenul de Bacalaureat și le doresc tuturor elevilor să aibă norocul ca acest examen să fie scutit de gafele repetate cu care s-a confruntat educația românească în ultimele luni. Tocmai ce s-a încheiat Evaluarea Națională. Am auzit foarte multe păreri despre examen, dar am reținut- o pe cea a secretarului de stat în Ministerul Educației, care spune că un elev care a învățat constant la școală poate promova cu nota 5, poate 6. Practic, de pe scaunele ministerului aflăm că școala românească nu are ambiția pe care o au elevii, aceea de a lua note și calificative cât mai mari. De pe scaunele ministerului, ocupate de oameni reci și cinici, școala românească se mulțumește cu notă de trecere, 5. Dar elevii, părinții, profesorii? Ei nu contează? Am simțit că pledoaria pentru 5-ul salvator este de fapt o pledoarie pentru învățământul particular. Dacă astăzi ministerul spune că elevii nu pot obține performanță decât cu pregătire în afara școlii, mâine ne așteptăm să spună că cei care vor să învețe mai mult să se pregătească în instituții de învățământ particulare. Să fie vorba oare de o privatizare mascată a educației, pe repede înainte, care va genera o ruptură adâncă în societatea românească pentru generațiile viitoare? O ruptură care îi va afecta pe copii și părinți, împărțiți între cei care își permit educație pe bani mulți și cei care nu își permit, dar și între cadrele didactice, în condițiile în care Constituția României garantează accesul gratuit la educație. După responsabilii ministerului este în regulă ca elevii să nu aibă șanse egale la educație...”, a menționat deputatul PSD Dâmbovița, Claudia Gilia.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Guvernul Orban se laudă cu șantierelor deschise în Guvernarea PSD"
Programul PNL "Reclădim România" ignoră realitatea economică și bugetară a țării
Primul roman S.F. marca PNL
Contre noi pe tema infrastructurii rutiere între PSD și PNL Dâmbovița
"Tare mi-e că vom intra din nou în stare de urgență și... nu vom avea alegeri"
Președintele PSD Dâmbovița, în vizită la CNAIR
Președintele PNL Dâmbovița, vești bune despre drumurile naționale
"Prima idee de pensie specială a aparținut unui liberal în 1997"
"Jocul de-a alocațiile dublate"
"Proiectele implementate în județul Dâmbovița, din 2016 până astăzi, nu pot fi negate"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Suverana Indiferență

Dacă e să iau în seamă unele știri transmise de televiziuni, cică, în vremea asta de pandemie fără de sfârșit, s-ar fi reîntors în țară vreo două milioane de români care plecaseră în lumea largă în căutarea unei vieți mai bune, și asta pentru că speranțele și visurile luminoase de la revoluția din ’89 iute s-au spulberat în vântoasele guvernanților capitaliști, fie ei de dreapta, fie de stânga.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale