Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.09.2021 00:15

Salvatorii montani, din nou la înălțime


A A

Intervenție riscantă în Bucegii dâmbovițeni

Intervenție riscantă în Bucegii dâmbovițeni

*Din cauza condițiilor meteo nefavorabile și lăsării întunericului, acțiunea de salvare a durat trei ore și jumătate, timp în care victima împreună cu grupul și bagajele acestora au fost transportate pedestru pe o zonă de abrupt, până la utilaje

 

În seara zilei de 24 septembrie 2021, în urma unui apel venit din partea Dispeceratului Național Salvamont,  echipa Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost anunțată că o persoană care făcea parte dintr-un grup de patru turiști, aflați pe traseul Șaua Strungă - Podul cu Flori, acuza stări de vomă.

Echipa de salvatori montani de la Baza de salvare montană Peștera, formată din patru salvatori, o echipă de prim răspuns (2 salvatori) și o echipă de transport (2 salvatori), a ajuns la victimă în aproximativ 35 de minute.

După evaluarea medicală,  echipa de prim răspuns a constatat faptul că persoana care avea nevoie de ajutor medical era deshidratată și hipotermică (din cauza vântului puternic, precipitațiilor și temperaturii scăzute).

Toți cei patru turiști au fost transportați în condiții de siguranță de către salvatorii montani la o unitate de cazare de la baza muntelui.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile și lăsării întunericului, acțiunea de salvare a durat trei ore și jumătate, timp în care victima împreună cu grupul și bagajele acestora au fost transportate pedestru pe o zonă de abrupt, până la utilaje.

V.A.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sprijin pentru Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița
Târgurile de toamnă, în vizorul jandarmilor
Stocuri mici de plasmă Covid-19 la Centrul de Transfuzii
Biroul Avocatului Poporului din Ploiești a suspendat audiențele
Creșă modernă la Poiana
Nou record de infectări de coronavirus
„Valul 4 în pandemie, o explozie!”
52 de localități în scenariul Roșu COVID-19
Pompierii verifică spitalele din județ
Activitate restrânsă la Judecătoria Pucioasa
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Bulina roșie (II)

Mobilitatea este ceva fantastic în Europa. Ne-am bucurat în 2002 când nu am mai fost nevoiți să avem acele vize infecte. Deși intrați în Uniunea Europeană în anul 2007, doar în 2014 românii au putut să lucreze fără restricții în Uniunea Europeană. Atunci practic s-a desăvârșit mobilitatea europeană a românului.

Criza pandemică ne-a adus... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale