Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.06.2018 00:25

Semnalul reporterului


A A

Intersecțiile morții în Târgoviște

Intersecțiile morții în Târgoviște

*Cu șoferi grăbiți, mașini puternice și pietoni care de multe ori traversează fără să se asigure, în anumite zone au loc tot mai des evenimente rutiere, intersecțiile fiind astfel supranumite de către târgovișteni intersecțiile morții

 

CORVIN DUMITRICĂ


Într-un municipiu în care numărul de mașini este tot mai mare, iar la orele de vârf circulația este aproape blocată, inevitabil apar și problemele. De la an la an, numărul accidentelor rutiere, soldate cu victime omenești este tot mai mare, iar traversarea străzii, chiar și pe trecerea de pietoni, a devenit o adevărată aventură. Riscul de a fi accidentat este foarte mare. Cu șoferi grăbiți, mașini puternice și pietoni care de multe ori traversează fără să se asigure, în anumite zone au loc tot mai des evenimente rutiere, intersecțiile fiind astfel supranumite de către târgovișteni intersecțiile morții. Una dintre cele mai periculoase zone rămâne cea de la intrarea în municipiul Tragoviste, dinspre București. Este trecerea de pietoni din cartierul Matei Voievod, acolo unde zilele trecute un bărbat a fost accidentat mortal de către mașină de lux a unei șoferițe care s-a urcat la volan după ce a consumat droguri de mare risc. Locuitorii din zonă spun că, de cele mai multe ori, șoferii ignoră trecerea de pietoni, iar cei care traversează strada prin acel loc se expun unui risc destul de mare de a fi accidentat.

„I se spune intersecția morții”

*Aici tot timpul au loc accidente rutiere. Este zona cea mai periculoasă, din acest punct de vedere. Au murit oameni, au fost și răniți. Ce putem face? Ne asigurăm cât putem, atunci când traversăm, dar se circulă cu viteză și este destul de riscant.

*Este o trecere de pietoni unde din păcate au loc tot mai multe accidente. Se circulă neatent, se vorbește la telefon în timpul șofatului... și tot așa.

*Eu cred că trebuie să se instaleze niște limitatoare de viteză. Niște miniparapeți care să-i facă pe șoferi să reducă destul de mult viteza și astfel să poată să-i observe pe pietoni.

*Intersecția morții. Așa i se spune. Aici mor anual oameni. Nici pe autostradă nu se întâmplă atâtea accidente câte se întâmplă aici. Să vină poliția și să stea mai mult prin zonă, poate așa o să se mai reducă numărul de accidente.

Semafoarele pentru pietoni, o soluție

O altă intersecție cu un risc mare de accidente în care să fie implicați pietoni era cea din zona Combinatului de Oțeluri Speciale de la intrarea în municipiul Târgoviște, dinspre Găești. Acolo, de ceva timp, au fost montate semafoare, iar numărul accidentelor rutiere a scăzut semnificativ. Poate se impune înființarea de semafoare și la trecerea din cartierul Matei Voievod și astfel numărul accidentelor să fie redus și în acea zonă.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță
La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română
287 de locuri de muncă disponibile
CJ Dâmbovița, reprezentat la Comitetul European al Regiunilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale