Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.02.2017 00:20

Senatorul PSD de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a adresat...


A A

Interpelări pentru ministrul Justiției și ministrul Dezvoltării Regionale

Interpelări pentru ministrul Justiției și ministrul Dezvoltării Regionale

❚ Ministrul Justiției, Ana Birchal, a fost întrebată dacă are în vedere emiterea unui ordin prin care să se stabilească un nivel minim al tarifelor percepute de operatorii de arhivă pentru înscrierile efectuate în Arhiva Electronică de Garanții Reale Imobiliare ❚ Totodată, din cauza creșterii de 4-5 ori a chiriilor ANL și a valului de tineri care cer rezilierea contractelor, senatorul dâmbovițean vrea să știe de la ministrul Dezvoltării Regionale, vicepremierul Sevil Shhaideh, dacă este luată în calcul o corectare a actului normativ în ceea ce privește stabilirea cuantumului chiriilor

ANA MARIA POPESCU

 


 

Ministrul Justiției și cel al Dezvoltării Regionale, interpelați de senatorul PSD de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu! Parlamentarul social democrat acordă periodic audiențe dâmbovițenilor, iar cetățenii și chiar reprezentanți de societăți și organizații profită de orice ocazie pentru a solicita sprijin în diverse probleme, dar și o serie de informații menite să rezolve problemele diversele probleme cu care aceștia se confruntă.

Semnal privind calitatea serviciului public de înscriere în AEGRM

Recent, senatorul PSD de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a fost „abordat” de mai mulți reprezentanți ai Corpului Operatorilor Arhivei Electronice de Garanții Reale Mobiliare (AEGRM), care i-au adus la cunoș- tință o serie de probleme existente în acest domeniu, în special legate de autorizarea operatorilor, efectuarea înscrierilor în Arhiva Electronică de Garanții Reale Imobiliare și i-au vorbit pe larg despre necesitatea modificării legislației în vigoare. Ca urmare a celor sesizate de acești operatori autorizați, senatorul Adrian Țuțuianu a adresat o interpelare ministrului Justiției, Ana Birchal, pentru a vedea dacă ministerul are în vedere în perioada următoare emiterea unui ordin prin care să se stabilească, în vederea asigurării unui cadru concurențial pe piață, un nivel minim al tarifelor percepute de operatorii de arhivă pentru înscrierile efectuate în Arhiva Electronică de Garanții Reale Imobiliare.

„În fapt, în urma solicitărilor numeroase ale operatorilor autorizați și considerentelor expuse de aceștia, se consideră că, fără aplicarea dispozițiilor legale, practicile de tip «dumping» ale operatorilor și agenților împuterniciți ai acestora, adică oferirea de prețuri sub costurile normale de producție, riscă să afecteze calitatea serviciului public de înscriere în AEGRM, cu consecințe imprevizibile la adresa siguranței circuitului juridic civil din România”, susține senatorul Adrian Țuțuianu în interpelarea adresată ministrului Justiției, interpelare la care așteaptă cât mai curând un răspuns atât în scris, cât și verbal.

Deraiere de la scopul pentru care a fost creat programul de locuințe destinate tinerilor

Și pentru că în ultima perioadă la cabinetul parlamentar din Târgoviște și nu numai au fost înregistrate foarte multe sesizări venite de la chiriașii ANL, care se plâng de faptul că au ajuns să plătească sume mult prea mari pentru locuințele construite de stat, iar situația devine pe zi ce trece mai îngrijorătoare întrucât oamenii se simt „jecmăniți” și cer pe capete rezilierea contractelor de închiriere, senatorul social democrat a cerut zilele trecute explicații pe această temă de la ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Sevill Shhaideh. Senatorul Adrian Țuțuianu a cerut conducerii Ministerului să precizeze dacă este luată în calcul o corectare a actului normativ, în ceea ce privește stabilirea cuantumului chiriilor ANL, pentru că așa cum se procedează astăzi, după nomele stabilite în anul 2016, se deraiază de la scopul pentru care a fost creat acest program, respectiv construcția de locuințe pentru tinerii aflați la început de carieră profesională și care nu își permit să cumpere sau să închirieze locuințe la prețurile pieței.

„Conform legislației în vigoare, chiriile pentru locuințele ANL se stabilește anual, în baza valorii de înlocuire stabilită prin Ordin al Ministrului Dezvoltării și Administrației Publice pentru anul în curs, în funcție de venitul brut pe membru de familie și va acoperi cheltuielile de administrare, întreținere, reparații, precum și recuperarea investiției în funcție de durata normală stabilită potrivit prevederilor legale, iar pentru tinerii care au împlinit vârsta de 35 de ani se adaugă și o cotă de maxim 1% ce reprezintă cota autorității publice locale. Modificările legislative intervenite asupra modului de calcul au determinat însă o creștere de 4-5 ori a cuantumului chiriei și au atras consecințe negative, respectiv înregistrarea unui număr foarte mare de cereri de reziliere a contractelor de închiriere”, a explicat în interpelarea adresată ministrului Dezvoltării Regionale senatorul PSD de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

Este posibil ca parlamentarul social democrat să primească un răspuns la această problemă chiar mai repede decât se așteaptă și asta pentru că vineri, 17 februarie, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, vicepremierul Sevill Shhaideh, va veni într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale