Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.08.2015 00:19

Editorial


A A

Interesul național penal

Interesul național penal

ALINA MAVRODIN VASILIU


Vicepremierul Gabriel Oprea a intrat nu doar în gura, ci și în (tele)vizorul preocupărilor penale ale Elenei Udrea. O declarație de-a sa, făcută cu grație, dar și cu dedicație, este pe cale să-l azvârle pe președintele interesului național într-un scandal penal. Te pui cu blondele? Colega de guvernare a generalului UNPR Oprea, de pe vremea când acesta îi zicea lui Băsescu „Să trăiți, am înțeles” și lui Boc „permiteți să raportez…” a dat din casă cum că „interesul național” are dosar penal. Și nu de azi de ieri!

Ia s-o cităm și-aici pe Elena Udrea, dacă procurorii și judecătorii nu se grăbesc s-o citeze: „Eu așa știu, că are dosar penal. În campania electorală așa se știa, circula din surse foarte credibile (…) Politicienii sunt șantajabili și acționează de frică. Așa funcționează în România și nu mai e niciun secret”. Elena știe, mă! Doar era mâna dreaptă a celui care se lăuda că deține cheile Justiției. Acum, când le deține altul, fără să le mai zdrăngăne ca predecesorul său la ore fixe, iese Elena Udrea să transmită națiunii ce-ar vrea să spună și Traian Băsescu. Ceva de genul: „Nu e bine, don’ general Oprea, mi-e teamă că eu te-am făcut general și tot eu te-am salvat de dosarul penal. Vezi ce faci, c-ai supărat-o pe Elena. Deci și pe mine!!”.

Înțelegeți acum de ce e așa de încruntat Gabi Oprea ori de câte ori vorbește scrâșnit despre interesul național? O fi așa de grav dosarul său penal sau te pomenești că este doar o cochetărie politică de-a Elenei Udrea, supărată că don’ general nu mai bate pas de defilare în fața ei? Orice este posibil, numai că președintele UNPR este în același timp vicepremier în guvernul României și un răspuns ferm și tranșant la acuzațiile Elenei Udrea reprezintă cu adevărat o problemă de interes național. Tăcerea… și ea! Știți de ce? Pentru că, legănându-și pletele blonde în timp ce vorbea la televizor, foarte doct, despre dosarul penal al vicepremierului Oprea, Elena Udrea amesteca subiectul cu „mașinațiile sistemului”.

Între ele, la loc de cinste, scuzați asocierea de termeni, ne asigura că se află vulnerabilitățile oamenilor politici și șantajarea lor cu dosare penale. Ca orice pățit priceput, protejata fostului președinte a concluzionat că așa funcționează România și asta nu mai e niciun secret. Zi soro așa! Unde, când și cum a înțeles Elena Udrea cum funcționează „sistemul”? Abia când sistemul din care ea însăși a făcut parte (și încă face!) a băgat-o-n corzi cu dosarul „Gala Bute” și de-acolo-n „beciul domnesc”? Până să ajungă sistemul la ea, sloganul PDL despre Justiția independentă a fost „las-o mă că merge-așa”. De la o vreme, și Udrea și Băsescu au schimbat placa: „Am confundat unele acțiuni cu statul de drept. M-am gândit că scopul - statul de drept puternic - scuză anumite mijloace, cum ar fi anumite abuzuri. Acum nu mai gândesc așa”.

Dar nici nu ne-a spus prea explicit cum gândește… lăsându-ne să înțelegem că o preocupă și alte dosare penale, nu doar ale sale. Până la urma urmelor, dacă în România interesul național este penal, atunci are dreptate și Elena Udrea să-i ceară „sistemului” să se ocupe de toate dosarele penale ale liderilor politici foști și actuali. Cum ar fi și cel al vicepremierului Gabi Oprea, care atunci când laudă Justiția independentă în interes național, o enervează pe Elena Udrea în interes penal.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale