Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.03.2015 00:09

Editorial


A A

"Interesul național" – un os de ros


ALINA MAVRODIN VASILIU


O campanie foarte interesantă se desfășoară în Dâmbovița pentru atragerea cât mai multor persoane interesate de politică (și nu numai!) să dea fuguța către partidul care slujește, cică, „interesul național”. Habar n-am ce culise ascund negocierile cu pricina, ce se promite și ce se oferă la pachet cu funcțiile și nici nu mi-am propus să aflu cu orice preț.

Unora o să li se pară că sună foarte neprofesionist, dar nu-i asta problema mea. Flerul jurnalistic îmi spune că afacerea de racolări din alte partide n-are legătură nici cu politica, nici cu serviciile pe care zic unii că i le fac țării și nici cu jurnalismul practicat sub acoperire de niscaiva descoperiți penal. Este doar încă o tentativă de a se folosi cineva de ele în mahalaua dâmbovițeană, invocând „interesul național și progresul României”.

Ce plictiseală! Pe scena politică se joacă aceeași piesă, cu alți actori? Și da și nu! Printre ei regăsim totuși pe post de „sufleuri” pentru „noii” actori, niște prieteni (?) mai vechi. Cum să nu credem și acum în intențiile lor cele mai „bune”, mai ales când invocă patetic „interesul național”? De dragul acestuia, la o adică, te pomenești că își vor sacrifica toate interesele personale care i-au făcut celebri. Hai, că ar fi prea de tot!

Deși... poți să știi? N-ar fi imposibil să mă uimească până și pe mine, care am dat scris aici de nenumărate ori că nimic nu mă mai poate uimi în politica dâmbovițeană. Tocmai de-aia! Nu știi niciodată când țâșnesc marile idealuri din micile caractere și nici prin ce minune osânza marilor afaceri personale s-a pus la topit în ceaunul „interesului național”.

De la atâta clocot politic s-a umplut târgul deja de-un dulce miros în post pe care s-au repezit să-l adulmece niscaiva câini de pază ai „jurnalismului independent” aflați și ei în căutarea unui os de ros. Ce ispită! După 25 de ani de manifestare neîngrădită (?) a pluripartidismului, a democrației și a presei libere în România, putem spune, fără teamă de a greși, că toate trei au fost cândva și cu carne și cu os. Că în prezent din ele au rămas doar osul și mirosul ne arată ce au urmărit aceia care au slujit în politică doar... fleica.

Și uite-i acum că tot nu s-au săturat, nici de afacerile penale, nici de dosarele de la DNA, nici de condamnările cu executare sau cu suspendare, nici de interdicțiile de tot felul. Pur și simplu, mai vor din toate sau pe toate la un loc, cu inconș- tiența pe care le-o dă unora pofta de răzbunare mai presus de orice. Privesc la acest debut de măcel preelectoral „în interes național” fără nicio satisfacție, întrucât nu este în firea mea să mă bucur când constat că „lupta de idei” ajunge din nou la cuțite și de-acolo la beregățile celor care cred că politica se reduce la șpăgi, voturi, clientelism și trafic de influență.

Era însă previzibil că scandalul nu va ocoli județul Dâmbovița, la câte polițe au să-și plătească cei care au făcut din „interesul național” un os de ros. Dar sunt convinsă, așa cum îi cunosc pe unii dintre „patrioții” județului, că nu vor rata la o adică nici ocazia de a se împăca, la masa negocierilor (mereu la masă!), tot în „interes național”, dacă s-ar alege fiecare cu ce vrea mușchiul lui. Ceea ce ar putea însemna pe viitor mai mult decât un os de ros.

În plus, ar pune și batista pe țambalul scandalului politic care a scos din izolare județul Dâmbovița. Se știe doar că scandalul a ajuns să îi sperie pe unii mai ceva ca racolările în „interes național”!

 

www.alinamavrodin.ro 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale