Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.02.2017 00:19

Editorial


A A

Intelectualitate ciudată

Intelectualitate ciudată

GEORGE COANDĂ


Intelectualitatea neamului românesc, cu deosebire aceea din „high life”, adică vezi Doamne, din inventata „societate civilă” cu pretenții de deținătoare a adevărului absolut, s-a plasat în zilele tumultoase și tulburi ale manifestațiilor (contra Guvernului Grindeanu, din Piața Victoriei, și contra președintelui Iohannis, de la Palatul Cotroceni), de partea celor din fața Palatului Victoria.

De bună seamă că și intelectualitatea mioritică are tot dreptul democratic de a-și alege de partea cui să se poziționeze, dar când „intelectualitatea subțire” din „societatea civilă” ia atitudine dintr-o falsă pornire anticomunistă împotriva…PSD, tributară astfel unui partipris de „bonton” că, doar astfel, dă bine în opinia publică, și a… democrațiilor euroatlantice, uitând că, de zile bune, țara este împărțită în două, și că, ținând seama de această realitate, nu putem vorbi de o tabără alcătuită din îngeri (Piața Victoriei), și o alta din diavoli (la Palatul Cotroceni), înseamnă că ceva nu este în regulă, și că această amnezie este cel puțin ciudată. Surprins, deunăzi, am văzut pe un post de televiziune de nișă un centenar filosof respectabil și un egocentru critic literar septuagenar, ambii bântuiți de o gândire politică de nivelul genunchiului broaștei, asortată cu porniri extremist-totalitariste. Sunt convinși însă că modul lor intelectualicesc de a gândi este „cheia de boltă” a democrației, și românești, și universale. Pentru că de exemplu, filosoful centenar i-a considerat pe demonstranții de la Cotroceni niște neisprăviți, pe când criticul septuagenar, ricanator vituperator a cerut scoaterea în afara legii a PSD. Și unul, și celălalt, bolnavi de un vedetism prost mascat, simțindu-se băgați în seamă de acel post de televiziune evident partizan, obedient fățiș iohannist, anvelopându-se însă într-un naționalism trâmbițat și într-o independență editorială de o realitate ciuruită răreșist de injurii și jigniri lansate la comandă, nu au avut capacitatea să se prindă cât de gușată este politica acelui post. Oportuniști din fire, închipuindu-se apărători ai „democrației autentice” (ei înșiși având un comportament nedemocratic). Și ca să nu fiu aiurea înțeles, precizez că îi respect pe acei intelectuali care împărtășesc convingeri filosofico-politice ferme, profesiuni de credință, dar nu încearcă să le impună cu infatuare și altora, fie ele de stânga, fie de dreapta, în schimb îmi repugnă oportuniștii care doar mimează, în funcție de propriile interese și egoisme, anumite convingeri. Iar când unii dintre aceștia sunt și „directori de opinie publică”, devin un factor dizolvant în societate. Pernicios chiar. Of, ciudată mai este intelectualitatea mioritică!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale