Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.01.2022 00:18

Din cauza tergiversărilor de la Ministerul Culturii,


A A

Întârzieri pentru proiectul CJD al telegondolei urbane

Întârzieri pentru proiectul CJD al telegondolei urbane

*Telegondola va lega cele două monumente istorice, Curtea Domnească și Mănăstirea Dealu. Acestea sunt obiective istorice, iar Consiliul Județean a avut nevoie de aviz de la Ministerul Culturii, care a fost obținut abia după șase luni

*Conducerea CJD nu a dorit ca proiectul să fie scos la licitație până când nu erau toate documentele necesare la dosar

 

Ștefan Khalil


 

Proiectul Consiliului Județean Dâmbovița pentru instalarea telegondolei urbane în municipiul Târgoviște a întârziat din cauza faptului că Ministerul Culturii a oferit târziu avizul pentru realizarea operațiunii. Telegondola va lega cele două monumente istorice, Curtea Domnească și Mănăstirea Dealu.

Acestea sunt obiective istorice, iar Consiliul Județean a avut nevoie de aviz de la Ministerul Culturii, care a fost obținut abia după șase luni. Conducerea CJD nu a dorit ca proiectul să fie scos la licitație până când nu erau toate documentele necesare la dosar. Investiția se ridică la valoarea de 15 milioane de euro și este eligibilă pentru fonduri europene.

„În ceea ce privește proiectul nostru pentru telegondolă…suntem în fază de achiziție publică privind studiul de fezabilitate. Am avut și șase luni de zile până am primit un aviz din partea Ministerului Culturii privind zona în care vine și în care pleacă telegondola, deoarece vor fi două zone istorice. Nu am vrut să riscăm să scoatem la licitație un asemenea proiect. Suntem eligibili anul acesta pe POR 100% la capitolul de turism și cultură, valoarea estimativă pe care o avem astăzi este de 15 milioane de euro. Ne încadrăm pe axa investiției de turism fără nicio problemă”, a precizat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Infrastructura școlară, în continuă dezvoltare
Tinerii i-au cinstit pe Sfinții Martiri Brâncoveni
Dubai - laboratorul viitorului
Președintele Sanitas Dâmbovița reclamă o nedreptate făcută medicilor și asistenților medicali!
Direcția Agricolă Dâmbovița evaluează calamitățile produse de secetă
Pasajul rutier de la PAVCOM, aproape de finalizare
Cui îi aparține România?
Planul de acțiune în domeniul drogurilor, în dezbatere
Transformare radicală a fostelor puncte termice
Oare românii și-au pierdut mințile?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dubai - laboratorul viitorului

De multe ori este bine să privim și spre alte orizonturi, pentru a înțelege mai bine lumea în care trăim. A călători este acum la îndemâna românilor și acest articol este un îndemn la a descoperi un pic mai mult decât litoralurile Greciei sau Turciei.

 Dubaiul s-a dezvoltat enorm în ultimii 20 de ani, ajungând la o populație de vreo 3 milioane... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale