Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



13.02.2015 13:51

Poșta redacției


A A

Întâmplări cu fotbaliști și suporteri CS-iști (I)

Întâmplări cu fotbaliști și suporteri CS-iști (I)

Pe lângă materialele pe care ni le pune la dispoziție pentru realizarea rubricii permanente “File din istoria fotbalului dâmbovițean”, domnul Vasile Neagu nu neglijează nici “Poșta redacției”. Astăzi vom publica un articol dedicat celui mai important portar din istoria fotbalului târgoviștean, Narcis Coman, fascinant ca sportiv, dar și ca om, pentru domnul Neagu.


 


Despre Narcis Coman, valorosul și capriciosul portar internațional al anilor 70-80, se mai deapănă și astăzi amintiri când se adună mai mulți microbiști contemporani cu... cariera lui. De fapt, viața marelui portar care a activat și la CS Târgoviște cu mult succes (sub culorile noastre a obținut titlul de “Cel mai bun fotbalist al anului 1978” și tot de aici a fost readus la echipa națională, împreună cu Florin Grigore) a fost o împletitură între adevăr și ficțiune.Vorba lui: “nici eu nu mai știu ce e real și ce e poveste”.


 


De la plasarea sticlei de coniac, înfășurată în prosop, la rădăcina barei și până la ședințele de “instrucție” (ofițer fiind!) de la “Casa Dâmbovițeană”, imaginația microbistului a zburdat liberă, făcând din portarul Narcis Coman un erou, într-un regim cu un singur... “erou”. Eu însă, nu voi apela, în rândurile ce urmează, la vreo istorioară auzită, ci vă voi povesti o întâmplare reală, petrecută sub ochii mei. Cred că era în vara anului 1978. Criza de carne de pe piață te obliga să-ți faci undeva o relație, fie și numai pentru a evita îmbulzelile de la carmangerii, care îți tăiau toată pofta de mâncare.


 


Astfel, am apelat la un prieten din copilărie, care era șeful unui magazin de acest profil. O dată pe lună, și tot era bine. În general, carmangeriile erau goale aproape în permanență, doar când aduceau marfă se cutremurau pereții două-trei ori și apoi gata, se terminau toate: carnea și cozile. Acesta era momentul când puteai să primești un pachețel și să-l pitești pe sub haină. Atunci am intrat în magazinul prietenului meu, unde mai era un bărbat pe care nu l-am privit atent la început, mă feream de el. “Stai liniștit, nu vezi că e Coman de la CS”, mi-a spus prietenul, care mi-a dat și pachetul.


 


Am vrut să plec. Atunci a intrat pe ușă o doamnă în vârstă, solicitând măcar niște oase, de-o ciorbă. Cum magazinul era complet gol în vitrine, bătrânica a înțeles și a vrut să se retragă. A fost întoarsă din drum de Narcis Coman, care i-a oferit nu doar porția lui de carne, păstrată de vânzător, ci și vreo două-trei pâini aflate în aceeași sacoșă. Despre felul cum a mulțumit bătrânica, aproape că nu găsesc cuvinte să reproduc, momentul a fost așa de pătrunzător, încât și astăzi îl simt și-l revăd cu ochii minții. M-a fascinat!


 


Ehei, dragi microbiști, știați voi multe despre marele portar Narcis Coman, dar pe aceasta nu cred că o știați. Da, și aceasta este o mare victorie a unui mare portar. O victorie fără aplauze, fără spectatori, arbitri, observatori... Pardon, observator!


Vasile Neagu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de ionut la 18.02.2015 18:47

Un fotbalist remarcabil care a existat vreodată aici în Târgoviște. Îmi amintesc de un meci prin 1978 cu Steaua București: era accidentat și a apărat într-un picior și-am câștigat dacă nu mă înșel cu 2-1 ! Ce vremuri...Vom mai avea astfel de fotbaliști ? Nu cred prea curând...Ne chinuim acum cu echipe de județ, ce-i drept erau alte vremuri pe atunci, se juca de plăcere, nu contau prea mult banii...Acum capitalismul a adus această luptă acerbă după bani, prin orice mijloace...Sportul s-a transformat într-o afacere ș.a.m.d...


Trimis de ionut la 18.02.2015 16:08

Fotbalist adevărat. Din ce-am înțeles, este din Giurgiu și a fost în echipa aceea deosebită pe care a avut-o Târgoviștea în perioada 1977-1984 când a activat în prima divizie, exceptând 1 an 1980-1981, când a fost în B...Este singura perioadă când am avut și noi o echipă adevărată...Îmi aduc aminte de un meci în 1978 când a jucat într-un picior și am câștigat cu 2-1 cu Steaua! Ce vremuri...


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale