Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.09.2017 00:17

Ieri, la Târgoviște, Poliția, Jandarmeria și ISU, în conferință comună


A A

Instituțiile de ordine publică, în bilanț comun privind siguranța elevilor

Instituțiile de ordine publică, în bilanț comun privind siguranța elevilor
Situația operativă înregistrată în primele 8 luni ale anului și măsurile dispuse pentru siguranța elevilor și a cadrelor didactice din școlile județului au fost ieri prezentate presei

VIRGIL VOINESCU

 


 

Șefii instituțiilor însărcinate cu asigurarea ordinii și siguranței publice, cms. șef de poliție Danil Zepiși - Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița, col. Matei Viorel Dumitru - Inspectoratul de Jandarmi Dâmbovița și col. Raoul Ilie Constantinescu - Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Basarab I” Dâmbovița au prezentat ieri, 20 septembrie a.c., în cadrul unei conferințe de presă comune, aspecte privind situația operativă înregistrată în primele 8 luni ale anului și măsurile dispuse pentru siguranța elevilor și a cadrelor didactice din școlile județului.

Infracționalitatea în unitățile școlare din județ, în scădere

Un aspect comun al activităților a fost acela că, prin prevenție, s-au înregistrat evoluții pozitive față de anii anteriori care înseamnă o scădere substanțială a stării infracționalității și a creșterii siguranței elevilor în școli. Astfel, cms. șef de poliție Danil Zepiși, șeful IPJ Dâmbovița, a făcut cunoscut faptul că, în perioada ianuarie - august, fenomenul infracțional a scăzut cu 10,33%, au scăzut și infracțiunile judiciare cu 8,11%, iar cele de altă natură au scăzut cu 28,03%.

„Infracțiunile contra persoanei scad cu 5,31% și suntem într-o situație pozitivă în ceea ce privește infracțiunile de lovire sau alte violențe, aici scăderea fiind de 4,98. La această oră, din cele peste 10.000 de infracțiuni, cam 1700 sunt loviri și alte violențe. Totodată, au scăzut și amenințările cu 5,93% și tâlhăriile cu 9,37%”, a arătat șeful IPJ Dâmbovița, cu precizarea că 26 din cei 30 autori ai tâlhăriilor au fost identificați și, față de aceștia, s-au dispus măsurile preventive. Diminuări importante sunt înregistrate și pe palierul furturilor, aproape 10% și în mediul rural, inclusive în ceea ce privește sustragerile din gospodării, din câmp și de material lemnos în localitățile: Conțești-Bălteni, Răcari, Slobozia- Moară, Lungulețu. În cadrul prevenției actelor infracționale, au mai fost organizate peste 6000 de acțiuni, dintre care 921 au fost pe linie de poliție rutieră și în majoritatea pe linie publică și investigații criminale. În ce privește siguranța elevilor, polițiștii continuă acțiunile pentru asigurarea unui climat de siguranță în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, pentru prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, pentru eficientizarea măsurilor necesare asigurării bunei desfășurări a procesului instructiv-educativ. În Dâmbovița sunt 539 grădinițe, școli gimnaziale, licee și colegii, dintre care 533 sunt pubilce și 6 private. De la începutul anului școlar a existat un singur incident, o lovire între copii la o unitate de învățământ din mediul urban, fără probleme deosebite comparativ cu anii anteriori când se înregistrau mult mai multe. Potrivit șefului IPJ Dâmbovița, la acest moment, sunt în curs verificări privind modul în care se execută transportul elevilor. „Deja am identificat și reverificat toate autovehiculele de transport școlar, peste 100, din punct de vedere al reviziei tehnice, existența poliței de asigurare, răspundere civilă auto, al atestării profesionale al conducătorului auto. Vrem să preîntâmpinăm folosirea autovehiculelor școlare în mod abuziv”, a subliniat șeful poliției, cu precizarea că se are în vedere o sistematizare rutieră în zona școlilor, pentru a evita blocarea temporară a acestor zone.

17 instituții școlare, sub… ochii Jandarmeriei

Șeful Inspectoratului de Jandarmi Dâmbovița, col. Matei Viorel, a prezentat măsurile aplicate de jandarmi odată cu începerea anului școlar, situația faptelor constatate, amintind de încheierea unor parteneriate educaționale cu unitățile școlare din responsabilitatea Jandarmeriei, dar și cu alte instituții. În anul școlar care a început jandarmii asigură măsuri de ordine și liniște publică în zona a 17 instituții de învățământ, la intrarea și la ieșirea elevilor de la cursuri. Astfel, 8 sunt instituții de învățământ preuniversitar în Târgoviște, câte două în Moreni și Găești, și câte o instituție în Titu, Răcari și Gura Ocniței, cu precizarea că în Gura Ocniței se acționează în colaborare cu polițiști, din lipsă de personal. Jandarmii au constatat două fapte de la startul noului an școlar: una de natură contravențională (pătrundere fără drept în instituția de învățământ) și cea de-a doua de natură infrațională (distrugere) cu autor identificat.

ISU a identificat 163 de deficiențe în unitățile școlare

În finalul reuniunii cu presa, șeful ISU Dâmbovița, col. Raoul Ilie Constantinescu, a ținut să precizeze că la control efectuat în școlile din județ au fost constatate 163 de deficiențe constând în lipsa avizelor de securitate la incendiu, instalații electrice necorespunzătoare, lipsă sau nefuncționare a iluminatului de siguranță, deschiderea incorectă a ușilor de siguranță, iar între acestea 22 au fost înlăturate operativ. Azi, 21 septembrie, ISU Dâmbovița va efectua un exercițiu în zona Moroeni, pe drumul județean 714, scenariul cuprinzând un accident între un microbuz și un autoturism, fiind activat Planul roșu la nivel de județ. „Pe lângă intervenția forțelor specializate, conform scenariului, va fi și colaborarea cu Inspectoratul de Poliție Județean și cel de Jandarmi și în plus va fi și un exercițiu de salvare prin care managerii unităților administrativ teritoriale din zonă vor fi testați la capacitatea de răspuns pe care o au”, a explicat col. Raoul Ilie Constantinescu. Pentru partea a doua a exercițiului, pompierii îi vor avea alături pe salvamontiști și jandarmii montani. „Tot acest exercițiu are o rezervă, respectiv aceea dacă mâine situația operativă din județ va permite derularea, având în vedere codul portocaliu anunțat”, a conchis șeful ISU Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale