Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.09.2022 00:15

În Dâmbovița


A A

Inspectorul școlar general, despre proiectul pilot al evaluării digitalizate

Inspectorul școlar general, despre proiectul pilot al evaluării digitalizate

Dâmbovița este județ pilot pentru examenul Evaluării Naționale digitalizat. Anul acesta a fost pentru prima dată când lucrările absolvenților de clasa a VIII-a au fost evaluate digitalizat. Nu mai puțin de 3400 de lucrări, în 255 de clase de examen, din 133 de centre au fost încărcate în cadrul probei de Limba română. În noul an școlar 2022-2023,  lucrările tuturor elevilor de clasa a VIII-a din județul Dâmbovița vor fi evaluate digitalizat.

Inspectorul școlar general, Ileana Nicolăescu, spune că mai mulți părinți au fost nedumeriți privind această nouă procedură de evaluare, astfel, conducerea IȘJ Dâmbovița a venit cu noi precizări. Potrivit inspectorului școlar general, examenul va fi susținut în format clasic, noutatea este la finalul probei, când lucrarea elevului va fi scanată de profesorul supraveghetor,  printr-un scanner, iar aceasta va ajunge direct într-un program la care are acces doar Ministerul Educației.

„Vrem să-i liniștim pe elevii claselor a VIII-a din acest an, dar și pe părinții acestora, că desfășurarea examenului Evaluării Naționale nu-i va afecta cu nimic pe ei. Elementul de noutate îl reprezintă că pe catedră, în sala de clasă, va fi amplasat un computer și un scanner ultra-performant, județul Dâmbovița fiind județul care se experimentează sau se pilotează acest sistem de digitalizare a Evaluării Naționale. Vom primi un număr suficient de mare de scannere, astfel încât, după finalizare probei, în momentul în care elevul dă lucrarea, cadrul didactic care asistă la desfășurarea probei îi va trece lucrarea prin acel scanner. Cadrul didactic nu trebuie să dețină competențe digitale avansate, va fi o procedură foarte simplă. După care lucrarea va fi preluată în același timp de Ministerul Educației, pe care o va include într-un program la care vor avea acces doar cei de la Ministerul Educației. Deci nu mai transportăm cu mașina lucrările. Ce se întâmplă cu lucrarea, ele vor fi strânse din sala de clasă și vor fi păstrate într-o arhivă”, a transmis inspectorul școlar general, Ileana Nicolăescu.

 


Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți - 2023
Mobilități ERASMUS+ la Liceul de Arte „Bălașa Doamna”
Întristarea unui bogat
Niciun liceu cu 0% promovabilitate la Bac nu va mai avea clasa a IX-a
Autoritățile locale, preocupate de modernizarea unităților de învățământ
Singurătatea în bogăție
Hramul seminarului teologic ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur”
Performanță deosebită pentru târgovișteanul Darius Andrei Butuligă
UVT, între cele 8 centre regionale de orientare în carieră
Târgul regional de știință „CODE kids fest” Dâmbovița 2023 și-a desemnat câștigătorii


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (II)

A se lua seama, cu toată seriozitatea, la ceea ce s-a întâmplat, fără să fie o întâmplare câtuși de puțin, în San Francisco, la Summitul Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific, de pe la mijlocul lui noiembrie 2023. Ne oferă, dacă nu avem mintea năucă, ci gata să facă un minim efort de a înțelege „mersul lumii”, o perspectivă a unui orizont geopolitic de pe care s-a ridicat un colț al... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale