Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.09.2022 00:15

În Dâmbovița


A A

Inspectorul școlar general, despre proiectul pilot al evaluării digitalizate

Inspectorul școlar general, despre proiectul pilot al evaluării digitalizate

Dâmbovița este județ pilot pentru examenul Evaluării Naționale digitalizat. Anul acesta a fost pentru prima dată când lucrările absolvenților de clasa a VIII-a au fost evaluate digitalizat. Nu mai puțin de 3400 de lucrări, în 255 de clase de examen, din 133 de centre au fost încărcate în cadrul probei de Limba română. În noul an școlar 2022-2023,  lucrările tuturor elevilor de clasa a VIII-a din județul Dâmbovița vor fi evaluate digitalizat.

Inspectorul școlar general, Ileana Nicolăescu, spune că mai mulți părinți au fost nedumeriți privind această nouă procedură de evaluare, astfel, conducerea IȘJ Dâmbovița a venit cu noi precizări. Potrivit inspectorului școlar general, examenul va fi susținut în format clasic, noutatea este la finalul probei, când lucrarea elevului va fi scanată de profesorul supraveghetor,  printr-un scanner, iar aceasta va ajunge direct într-un program la care are acces doar Ministerul Educației.

„Vrem să-i liniștim pe elevii claselor a VIII-a din acest an, dar și pe părinții acestora, că desfășurarea examenului Evaluării Naționale nu-i va afecta cu nimic pe ei. Elementul de noutate îl reprezintă că pe catedră, în sala de clasă, va fi amplasat un computer și un scanner ultra-performant, județul Dâmbovița fiind județul care se experimentează sau se pilotează acest sistem de digitalizare a Evaluării Naționale. Vom primi un număr suficient de mare de scannere, astfel încât, după finalizare probei, în momentul în care elevul dă lucrarea, cadrul didactic care asistă la desfășurarea probei îi va trece lucrarea prin acel scanner. Cadrul didactic nu trebuie să dețină competențe digitale avansate, va fi o procedură foarte simplă. După care lucrarea va fi preluată în același timp de Ministerul Educației, pe care o va include într-un program la care vor avea acces doar cei de la Ministerul Educației. Deci nu mai transportăm cu mașina lucrările. Ce se întâmplă cu lucrarea, ele vor fi strânse din sala de clasă și vor fi păstrate într-o arhivă”, a transmis inspectorul școlar general, Ileana Nicolăescu.

 


Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Tezele ar putea să fie eliminate de tot din programă”
Pescuirea minunată
Infrastructură sportivă și educațională în dezvoltare la Raciu
Inspectorul școlar general, despre bursele de studii la clasa a V-a
Răvășitul oilor, la mare căutare și în acest an
Răvășitul oilor, „unul dintre festivalurile emblemă ale județului Dâmbovița”!
Sfânta Cruce - nădejde spre mântuire
Proiectul Erasmus "Science is cool"
Sesiuni de informare pentru elevii de gimnaziu
Concertul "Romanța ne unește", sub ocrotirea Maicii Domnului


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Valorile în care credem

Desigur, a discuta despre valori pare ceva banal, într-o lume în care sursele de informare ne invadează parcă prea mult viața. De multe ori, cuvintele seci ocupă spațiu public, iar fără să ne dăm seama preluăm automat expresii pompoase, fără a le trece suficient prin filtrul gândirii personale.

Teoretic, într-o lume utopică, avem anumite valori care ne veghează existența. Astfel, putem să... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale