Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.09.2015 00:16

În Dâmbovița


A A

Insolvența, "colacul" de salvare al firmelor cu probleme

Insolvența,
Fiscul dâmbovițean nu mai poate recupera aproape nimic de la unele firme care se declară în insolvență

❚ Însă, potrivit șefului Fiscului local, doar unele dintre societățile respective reușesc să supraviețuiască și să iasă din insolvență, multe dintre ele ajungând direct în faliment

VIOLETA STANCIU


Insolvența este ultima șansă de salvare al firmelor cu probleme! Chiar dacă anul acesta fenomenul intrării în insolvență s-a mai domolit, față de anii precedenți, totuși multe firme aflate în incapacitate de plată aleg această soluție de compromis, cu gândul la o revenire ulterioară.

Unele reușesc să treacă peste acest impas financiar și revin pe firmament, dar în același timp foarte multe ajung direct în faliment, fără nici o șansă de redresare, iar acest fapt ne-a fost confirmat chiar de șeful Fiscului local.

„Sunt multe firme care supraviețuiesc și ies din insolvență, dar nu marea majoritate, iar multe chiar se închid. Dispar societăți care au datorii de 1-4 miliarde lei vechi, dar sunt și societăți cu debite mult mai mari”, ne-a declarat ec. Emilian Rusu, directorul Administrației Financiare Dâmbovița.

Nu este mai puțin adevărat că de la multe firme aflate în insolvență nu prea se mai poate recupera nimic, pentru că cei care le-au administrat au avut grijă să-și înstrăineze din timp activele și să nu lase nimic care să facă obiectul unei executări ulterioare. Directorul fiscului dâmbovițean ne-a declarat că au existat și astfel de cazuri, „dar noi mergem până la atragerea răspunderii administratorului. Dacă nu mai avem ce să recuperăm de la societatea respectivă, ne îndreptăm către administratorul firmei. Sunt foarte multe firme sărace cu administratori foarte bogați și ne îndreptăm asupra lor și de cele mai multe ori câștigăm”, a mai precizat Emilian Rusu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Autoritățile locale din Runcu anunță noi proiecte de investiții
Medicii de familie, cu plata la zi
Turismul dâmbovițean, în regres
Gaze naturale în comuna Raciu
252 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Parteneriat important la orizont
241 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Primăria Runcu își propune asfaltarea a trei kilometri de drumuri
Scăderi importante privind autorizațiile de construcție pentru locuințe
263 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale