Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.04.2019 00:15

La Direcția Agricolă Dâmbovița continuă până pe data de 15 septembrie 2019:


A A

Înscrierile în Programul de tomate

Înscrierile în Programul de tomate

VIOLETA STANCIU


Directorul executiv al Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Sânziana Bănică și purtătorul de cuvânt al instituției, ing. Elena Alecu, au susținut ieri o conferință de presă, cu o tematică agricolă complexă și diversificată! Printre subiectele abordate au fost și programele guvernamentale, promovate în ultimii doi ani de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care vin în sprijinul fermierilor români ce desfășoară activități agricole. Un program foarte important care se bucură de mare succes, încă de la lansare, este programul de susținere a produsului tomate în spații protejate care a prins foarte bine în județul Dâmbovița, în special în principalele bazine legumicole. Valoarea ajutorului de minimis este de 3000 de euro/beneficiar/ an, iar sumele se plătesc într-o singură tranșă. De asemenea, o suprafață de teren cultivată cu tomate în spații protejate poate face obiectul schemei de ajutor de minimis o singură dată pe an. ,,Continuă Programul guvernamental de sprijin pentru tomatele cultivate în spații protejate. Anul trecut, în 2018, sau înscris 295 de producători, față de 61 acum doi ani. Cuantumul de sprijin a fost în valoare de 3.752.395,8 lei. Până la ora aceasta, la nivelul județului Dâmbovița, s-au înscris 25 de producători pentru tomate obținute în ciclul I și 81 de producători pentru ciclul II. Anul acesta a intervenit o mică modificare în program, în sensul că pentru ciclul II agricultorii se mai pot înscrie până pe 15 septembrie. Deci, înscrierea în program va continua până la data limită de 15 septembrie. Până acum nu a existat un termen limită, însă oamenii se grăbeau și veneau în primele luni, crezând că după aceea nu vor mai fi primiți”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Elena Alecu. 70% dintre cultivatorii de tomate din județul Dâmbovița sunt din Băleni, cel mai important bazin legumicol al județului. Restul de 30% pot fi întâlniți în tot județul, respectiv în localitățile Răcari, Dărmănești, Speriețeni, Produlești, Gura Șuții, Bilciurești, Dobra. Directorul instituției a ținut să sublinieze că primul fermier care s-a înscris în acest program de tomate este din satul Speriețeni (Gura Șuții).Tot ieri, în timpul conferinței de la Direcția Agricolă Dâmbovița am cunoscut și doi producători din județ, ambii din Băleni, unul care a venit să se înscrie pentru prima dată în program și altul care a experimentat, încă de anul trecut, programul de tomate. Acesta din urmă a recunoscut că banii, respectiv ajutorul de minimis în valoare de 3000 de euro, pe care i-a primit, în urma valorificării produselor, l-au ajutat foarte mult, pentru că a reușit să-și procure semințe, să realizeze instalațiile de picurare și tot ce a fost necesar pentru începerea unui nou ciclu de producție.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Autoritățile locale din Runcu anunță noi proiecte de investiții
Medicii de familie, cu plata la zi
Turismul dâmbovițean, în regres
Gaze naturale în comuna Raciu
252 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Parteneriat important la orizont
241 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Primăria Runcu își propune asfaltarea a trei kilometri de drumuri
Scăderi importante privind autorizațiile de construcție pentru locuințe
263 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale