Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro30.09.2021 00:19

Târgoviște * După ultimele lucrări de reabilitare, strada Neagoe Basarab e de nerecunoscut


A A

Infrastructura rutieră spre Mall, schimbată radical

Infrastructura rutieră spre Mall, schimbată radical

*Primarul Daniel Cristian Stan însoțit de echipa din conducerea Primăriei Târgoviște a făcut ieri o conferință de presă la acest obiectiv de investiții și a anunțat că urmează ca în vecinătatea Cartierului Aleea Trandafirilor și Dâmbovița Mall să se construiască locuințele ANL

 

Strada Neagoe Basarab din municipiul Târgoviște este de nerecunoscut după intervenția administrației publice locale! Aceasta leagă Aleea Trandafirilor și cartierul CFR de Dâmbovița Mall. Nimic nu mai seamănă cu ce a fost înainte, calea ferată care ieșea de la UPET a fost transformată în pistă pentru biciclete, drumul a fost lărgit la patru benzi, au fost amenajate trotuare noi, iar acum se mai lucrează la fixarea spațiilor verzi.

Primarul Daniel Cristian Stan însoțit de echipa din conducerea Primăriei Târgoviște a făcut o conferință de presă la acest obiectiv de investiție și a anunțat că urmează ca în vecinătatea Cartierului Aleea Trandafirilor și Dâmbovița Mall să se construiască locuințele ANL. Edilul a precizat că în ceea ce privește acest proiect, acum se discută despre actualizarea valorii contractului în baza ultimelor reglementări legale. În cadrul conferinței, Daniel Cristian Stan a făcut mai multe precizări. 

„Suntem într-o zonă pe care dacă nu am identifica-o foarte bine probabil că foarte mulți dintre cei care ne urmăresc nu ar recunoaște-o… Este vorba de strada Neagoe Basarab din municipiul Târgoviște. Aici a fost un terasament de cale ferată, o cale ferată uzinală care ieșea din UPET și care a fost transformată în piste de bicicletă.

De asemenea, și strada Neagoe Basarab a fost lărgită la 4 benzi, fiind în momentul de față o arteră de circulație foarte utilizată atât pentru accesul către zona mall, dar și pentru ieșirea din Aleea Trandafirilor, pentru că din această zonă s-a făcut un nou punct de acces către Cartierul CFR, către zona mall, către Bulevardul I.C. Brătianu, astfel încât traficul din zona Aleea Trandafirilor, din zona Școlii Nr.5 este preluat pe o arteră, iată, pe 4 benzi. Investițiile din această zonă nu se opresc, urmează să se construiască în imediata vecinătate locuințe ANL, sper să se miște lucrurile mai repede și să reușim să deschidem și mai mult Cartierul Aleea Trandafirilor care până acum era închis din cauza faptului că exista o singură stradă, cu sens unic, pe care se intra din I.C. Brătianu și care ieșea tot în Bulevardul Brătianu.

Deci spuneam că investițiile în această zonă vor continua... Încă o investiție importantă la care lucrăm în acest moment vizează un nou drum de acces prin incinta UPET dinspre Bulevardul Independenței către Bulevardul I.C. Brătianu, deci legarea centrului orașului de această zonă comercială, de zona mall-ului, astfel încât să putem să asigurăm preluarea traficului rutier și din zona respectivă. Așadar, o investiție care, spunem noi, că este foarte utilă, o investiție care arată foarte bine. În afara lărgirii la 4 benzi a străzii Neagoe Basarab, în afara pistei de biciclete, trotuarului, care s-a realizat, sunt și activități de amenajare a spațiilor verzi, se montează băncuțe, coșuri de gunoi, urmând ca undeva la jumătatea lunii viitoare să se poată planta și arborii și arbuștii, deocamdată sunt în vegetație la acest moment, și să se finalizeze, inclusiv cu zona spațiilor verzi, această investiție.

Referitor la pista de biciclete, ea nu se va termina așa brusc cum arată în acest moment, pe ceea ce înseamnă sistematizarea zonei ANL va exista continuarea pistei de biciclete până la pista de biciclete de pe Bulevardul Regele Ferdinand, dar acest lucru se va întâmpla în etapa imediat următoare, în momentul în care se va sistematiza zona aferentă noilor locuințe ANL. Legat de locuințele ANL, din câte știu se discută despre actualizarea prețului contractului în baza ultimelor reglementări legale. Teoretic nu ar fi trebuit să blocheze derularea contractului pentru că lucrul acesta se face pe parcurs, la fiecare situație de lucrări, însă îmi este greu să spun ce se întâmplă la ANL, eu sper să se rezolve situația cât mai rapid. Din câte știu, este semnat inclusiv contract de execuție, deci ar trebui ca lucrurile să se miște foarte rapid” , a transmis edilul Daniel Cristian Stan.


Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Idiohabarniștii și furia din stradă
Proiectele a 6 drumuri județene așteaptă fonduri de la Guvern
Târnosirea Bisericii Mănăstirii Pătroaia
Razie de amploare a polițiștilor dâmbovițeni
175.000 de semnături pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze!
„Ne-a ajuns cuțitul la os!”
Proiectul de transport public din Târgoviște, extins și în localitățile vecine
Plin penal la peco
Bulina roșie (II)
Cozi la vaccinarea anti-COVID-19!
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Idiohabarniștii și furia din stradă

Cred că suntem luați, și de fraieri și de proști, de ăia care, de 32 de ani, ne conduc destinul național ca urmare a... votului nostru liber exprimat. Așa cum o face acum d-alde... expiratul premier Cîțu. (O, Doamne, n-am nimic cu numele oamenilor, că doar la naștere, nu ei și-l aleg, dar Cîțu acesta nu rimează deloc cu funcția înaltă de prim-ministru, prea aduce a... cuțu. Dar, de fapt încă este cuțu lui Iohannis.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale