Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.11.2022 00:19

Ieri, inaugurare a două investiții în comuna Corbii Mari


A A

Infrastructura școlară, în continuă modernizare

Infrastructura școlară, în continuă modernizare

*A fost inaugurată Școala Gimnazială din Ungureni, construită de la zero, cu bani europeni și apoi o grădiniță nouă, tot în satul Ungureni, finanțată prin Ministerul Educației

 

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a participat la inaugurarea a două investiții pe zona educațională din comuna Corbii Mari. În primă fază, a fost inaugurată Școala Gimnazială din Ungureni. Investiția a fost construită de la zero, prin Programul Operațional Regional (POR), bani europeni. Aceasta dispune de o clădire nouă, cu toate dotările necesare și o sală de sport ultra modernă. Valoarea proiectului este de aproximativ 9,2 milioane de lei. În aceeași zi a fost inaugurată și o Grădiniță nouă, tot în satul Ungureni, prin Ministerul Educației. În cadrul acestui eveniment au mai participat elevi, cadre didactice, părinții copiilor, dar și consilieri locali și județeni. Totodată, a fost prezentă și inspectorul școlar general, Ileana Nicolăescu.

Ionuț Bănică, primar Corbi Mari, a declarat: „Cei mai importanți astăzi sunteți dumneavoastră și aș vrea să vă mulțumesc încă o dată că ați dat dovadă de înțelegere, atât copiii, cât și cadrele didactice, dar și părinții elevilor, care au trecut printr-o perioadă mai greu, când au fost nevoiți să facă naveta la Școala Corbii Mari. Totuși, după cum se prezintă cele două investiții, cred că putem spune că aceste eforturi au meritat. Este vorba despre un proiect în valoare de 9,2 milioane de lei, cu care au fost construite de la zero clădirea unității de învățământ și sala de sport. Investiția a fost derulată prin bani europeni, prin Programul Operațional Regional. În ceea ce privește noua grădiniță, este o investiție prin Ministerul Educației, care valorează peste 2 milioane de lei, o grădiniță nouă. Mai avem alte două unități școlare, pe care, cu timpul, le vom transforma în creșe”.

Ileana Nicolăescu, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, a transmis: „V-am simțit că vă pregătiți de Sărbătoarea Națională. În momentul în care pășeam pe poarta școlii, copiii fredonau un cântec național, iată în apropierea unei mari sărbători creștine, respectiv sărbătoarea Sfântului Andrei și Sărbătoarea Națională a României. Astăzi, la Corbii Mari, în această locație inaugurăm un obiectiv important pentru actul educațional. Autoritățile locale în colaborare cu cele județene v-au sprijinit, iar de astăzi înainte veți învăța într-o școală modernă”.

Corneliu Ștefan, președintele CJD, a conchis: „Este un eveniment deosebit pentru comuna Corbii Mari și pentru județul Dâmbovița. Acum, înainte de Ziua Națională a României, cred că domnul primar nu putea să facă un cadou mai frumos copiilor și comunei Corbii Mari decât inaugurarea a două obiective importante pentru educația copiilor noștri. Inaugurăm acum la Corbii Mari, și o spun cu toată responsabilitatea, chiar dacă am lângă mine trei colegi primari, cea mai frumoasă școală din mediul rural. Cred că este o onoare pentru dumneavoastră să aveți copiii aici, la această școală, cred că este o onoare pentru cadrele didactice să-și desfășoare activitatea într-o asemenea unitate de învățământ, cu toate dotările necesare”.

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu
Norvegia, promovată la Târgoviște
Vot european la 16 ani
PSD Dâmbovița anunță lista candidaților pentru alegerile locale
Sinaxă monahală la Arhiepiscopia Târgoviște
Detectoare de fum montate de pompieri în locuințe


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale