Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.11.2022 00:19

Ieri, inaugurare a două investiții în comuna Corbii Mari


A A

Infrastructura școlară, în continuă modernizare

Infrastructura școlară, în continuă modernizare

*A fost inaugurată Școala Gimnazială din Ungureni, construită de la zero, cu bani europeni și apoi o grădiniță nouă, tot în satul Ungureni, finanțată prin Ministerul Educației

 

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a participat la inaugurarea a două investiții pe zona educațională din comuna Corbii Mari. În primă fază, a fost inaugurată Școala Gimnazială din Ungureni. Investiția a fost construită de la zero, prin Programul Operațional Regional (POR), bani europeni. Aceasta dispune de o clădire nouă, cu toate dotările necesare și o sală de sport ultra modernă. Valoarea proiectului este de aproximativ 9,2 milioane de lei. În aceeași zi a fost inaugurată și o Grădiniță nouă, tot în satul Ungureni, prin Ministerul Educației. În cadrul acestui eveniment au mai participat elevi, cadre didactice, părinții copiilor, dar și consilieri locali și județeni. Totodată, a fost prezentă și inspectorul școlar general, Ileana Nicolăescu.

Ionuț Bănică, primar Corbi Mari, a declarat: „Cei mai importanți astăzi sunteți dumneavoastră și aș vrea să vă mulțumesc încă o dată că ați dat dovadă de înțelegere, atât copiii, cât și cadrele didactice, dar și părinții elevilor, care au trecut printr-o perioadă mai greu, când au fost nevoiți să facă naveta la Școala Corbii Mari. Totuși, după cum se prezintă cele două investiții, cred că putem spune că aceste eforturi au meritat. Este vorba despre un proiect în valoare de 9,2 milioane de lei, cu care au fost construite de la zero clădirea unității de învățământ și sala de sport. Investiția a fost derulată prin bani europeni, prin Programul Operațional Regional. În ceea ce privește noua grădiniță, este o investiție prin Ministerul Educației, care valorează peste 2 milioane de lei, o grădiniță nouă. Mai avem alte două unități școlare, pe care, cu timpul, le vom transforma în creșe”.

Ileana Nicolăescu, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, a transmis: „V-am simțit că vă pregătiți de Sărbătoarea Națională. În momentul în care pășeam pe poarta școlii, copiii fredonau un cântec național, iată în apropierea unei mari sărbători creștine, respectiv sărbătoarea Sfântului Andrei și Sărbătoarea Națională a României. Astăzi, la Corbii Mari, în această locație inaugurăm un obiectiv important pentru actul educațional. Autoritățile locale în colaborare cu cele județene v-au sprijinit, iar de astăzi înainte veți învăța într-o școală modernă”.

Corneliu Ștefan, președintele CJD, a conchis: „Este un eveniment deosebit pentru comuna Corbii Mari și pentru județul Dâmbovița. Acum, înainte de Ziua Națională a României, cred că domnul primar nu putea să facă un cadou mai frumos copiilor și comunei Corbii Mari decât inaugurarea a două obiective importante pentru educația copiilor noștri. Inaugurăm acum la Corbii Mari, și o spun cu toată responsabilitatea, chiar dacă am lângă mine trei colegi primari, cea mai frumoasă școală din mediul rural. Cred că este o onoare pentru dumneavoastră să aveți copiii aici, la această școală, cred că este o onoare pentru cadrele didactice să-și desfășoare activitatea într-o asemenea unitate de învățământ, cu toate dotările necesare”.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Ministrul Afacerilor Europene la români
Parc fotovoltaic în municipiul Târgoviște
Sprijin pentru instituții sociale din Dâmbovița
Terenurile de tenis din zona Parcului Chindia, în vizorul CJD
Directorul ROMARM, contestat de liderul sindical Constantin Bucuroiu
Zelenskiada (II)
Infrastructura educațională, în continuă dezvoltare
Cascadorii rutiere, penalizate de polițiști
Primăria face deszăpezirea cu proprii salariați și utilaje
„Ziua Poliției Române, sărbătorită, probabil, în stradă”Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Ministrul Afacerilor Europene la români

Din când în când e bine să reevaluăm strategic anumite abordări. Relaționarea României cu Uniunea Europeană a fost un subiect evolutiv, iar acum ne bucurăm de statutul de membru al acestei uniuni politice și economice de 27 de țări europene.

Optimizarea relaționării cu UE a fost o temã pe agenda țării încă înainte de aderarea din 1 ianuarie 2007. Ne amintim că... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale