Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.02.2024 00:14

La Voinești, s-a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru...


A A

Înființarea și extinderea gazelor naturale în toate cele 8 sate

Înființarea și extinderea gazelor naturale în toate cele 8 sate
foto arhivă

*Investiția se realizează pe Programul „Anghel Saligny” și are o valoare totală de 5 milioane de euro

 

Investiții deosebit de importate pentru comunitatea locală urmează să demareze în scurt timp la Voinești, de îndată ce vremea va permite acest lucru și nu va mai pune probleme deosebite constructorilor! O investiție mare, așteptată de voineșteni, este extinderea gazelor naturale, un proiect în valoare de 5 milioane de euro, care va rezolva problema gazelor în toate cele opt sate ale localității. 

Primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț a emis deja ordinul de începere a lucrărilor, ceea ce înseamnă că investiția, finanțată prin Programul Național „Anghel Saligny”, poate să demareze în orice moment. Din multitudinea de investiții care se vor implementa  la Voinești, edilul ne-a vorbit recent doar despre 10 pe care, susține acesta, le va finaliza în cursul acestui an.   

„Încep cu Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), un program drag mie... Suntem la 90 % cu finalizarea celui de-al 3 - lea proiect realizat pe PJDL. Este vorba de realizare dig de sprijin și modernizare prin asfaltare pe strada Valea Scheiu în satul Manga și deja avem pregătită toată documentația necesară să depunem proiect pentru modernizarea prin asfaltare a tuturor străzilor din satul Oncești în momentul în care la CJD se va aproba bugetul și se va redeschide axa de finanțare. Dacă vorbim de proiectele pe Programul Anghel Saligny aici am avut trei, unul de  1 milion de euro,  unul de 1,5 milioane de euro și altul de 5 milioane de euro, toate în execuție. Primul face referire la modernizare prin asfaltare în satul Suduleni, este vorba de 4,8 km, străzile au fost asfaltate, suntem undeva la 90% procent realizat, mai avem vreo 200 de metri de șanțuri betonate și de efectuat marcajele în momentul în care timpul va permite. Al 2-lea proiect pe Programul Anghel Saligny face referire la înființare și extindere sistem de gaze naturale în toate cele 8 sate ale comunei Voinești, în valoare de 5 milioane de euro, adică 250 miliarde lei vechi, proiect pentru care deja am emis ordinul de începere a lucrărilor... Al treilea proiect tot prin Programul Anghel Saligny se referă la extinderea sistemului centralizat de canalizare pentru satul Gemenea - Brătulești. Și aici este emis ordinul de începere a lucrărilor... Pe fonduri europene, prin AFIR avem un proiect depus de modernizare prin asfaltare drumuri agricole și al doilea proiect vizează modernizarea prin asfaltare a două segmente de drum rămase neasfaltate în satul Lunca. Prin PNRR avem 2 proiecte, unul face referire la împădurirea unui izlaz degradat pentru care se fac absolut toate măsurătorile și probele de sol, în valoare de aproape 2 milioane de euro. Al doilea proiect prin PNRR se referă la dotarea Bibliotecii Vasile Bănescu din comuna Voinești, este un proiect mai micuț, cu dotări de calculatoare și toate cele necesare, în valoare de 10.000 de euro. Prin Administrația Fondului de Mediu deja avem în derulare un proiect intitulat «Modernizare și reabilitare termică a sediului SPCLP și al Poliției Locale», este vorba de sediul fostei Jandarmerii situat vizavi de Primăria Voinești, unde lucrările sunt executate în proporție de 50%, contribuția din bugetul local este de 500.000 de lei, contribuția de la AFM este în jur de 700.000 lei. Din bugetul local ne-am propus în acest an să facem o extindere de iluminat public pe DC 121 care face legătura între satele Voinești și Manga datorită faptului că au fost montați stâlpii de beton urmând ca noi să venim cu cablul și lămpile necesare pentru modernizarea iluminatului public și pe această stradă. Sunt foarte multe lucruri de făcut, dar suntem ambițioși  și ne-am propus ca în acest an să le finalizăm pe toate”, a declarat primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

269 de locuri de muncă noi
Problemele pensionarilor, pe masa CJPV
Primele plăți pentru beneficiarii venitului minim de incluziune
Naveta profesorilor, pe cale de a se rezolva în totalitate
SLI Dâmbovița, mulțumit de creșterile salariale din educație
Polițiștii, „îndrăgostiți”... de amenzi!
Infracțiuni... la zi
Comunicare directă și liberă cu cetățenii, la Voinești
Județul Dâmbovița, afectat de numeroase incendii de vegetație
Infracțiuni... la zi!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai contează, la vot, poporul român?

Răspunsul la întrebarea din titlu este NU. Și, atunci, pentru ce s-au răzvrătit românii în decembrie 1989 dacă nu pentru, printre altele, dar fundamental, dreptul democratic de a fi ales și de a alege pe cei care pot fi garanții demnității și progresului națiunii? Fără a fi impuși pentru a servi fără crâcnire intereselor oneroase ale străinătății, manipularea, și fățișă, și subliminală, determinând votul.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale