Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.11.2020 00:16

Ieri, la conferința de presă de la PSD Dâmbovița, discuții despre...


A A

Inelul II al Centurii Ocolitoare a Târgoviștei

Inelul II al Centurii Ocolitoare a Târgoviștei

❚ ”Trebuie să fim foarte atenți să corelăm ideea de proiect lansată recent cu proiectele de dezvoltare, cu proiectul Drumului Express Valahia și cu dorințele autorităților locale, a cetățenilor din zonă. Trebuie să precizez faptul că tema asta este de foarte mare interes și este de 10 ani pe lista de priorități...”

 

VIOLETA STANCIU


Vicepreședintele PSD Dâmbovița, Ionuț Săvoiu a vorbit ieri, în conferința de presă de la PSD Dâmbovița, despre necesitatea realizării celui deal II–lea inel de centură al municipiului Târgoviște! Acesta susține că administrația județeană trebuie să se gândească foarte serios la promovarea acestui proiect și la identificarea surselor de finanțare care să asigure dezvoltarea variantei de ocolire a Târgoviștei. În acest sens, Ionuț Săvoiu a salutat inițiativa președintelui CJD, Corneliu Ștefan de a-i aduna la discuții pe toți primarii de pe traseu, pentru a identifica în perioada următoare drumul care să satisfacă nevoia de rută ocolitoare, mai ales că ciclul de dezvoltare a Drumului Express Ploiești - Găești, care este încă în fază de proiectare, va mai dura circa doi ani după care va urma implementarea. „Ieri (n.n. miercuri, 18 noiembrie), la inițiativa președintelui CJD, Corneliu Ștefan, a avut loc o ședință la Consiliul Județean legată de un subiect de foarte mare interes, varianta de ocolire a municipiului Târgoviște. Vreau să vă reamintesc că ideea acestui proiect a existat undeva în 2010, la Ministerul Transporturilor, la Compania Națională a fost finanțat un proiect pentru definirea unei variante ocolitoare pentru municipiul Târgoviște, orașul Titu și Videle. Era un proiect cu finanțate ISPA. Proiectul a fost gândit la acea dată și a rămas în stadiul de proiect deoarece programul ISPA s-a închis, au întârziat foarte mult procedurile de pregătire a proiectului și tema a fost uitată. În 2014 am reluat acest subiect în discuție cu Ministerul Transporturilor, atunci se discuta foarte mult despre Masterplanul de transport al României care asigura finanțare europeană pentru toate proiectele care erau prinse pe acest program. Din păcate municipiul Târgoviște nu a fost introdus în Masterplanul de Transport cu variantă ocolitoare, decât cu segmentul de Drum Express Ploiești - Găești, segmentul sudic de ocolire a municipiului Târgoviște. În acest fel am rămas oarecum în afara unei gândiri strategice în domeniul acesta și eu cred că autoritățile locale de pe traseul variantei de ocolire, Consiliul Județean, trebuie să se gândească foarte serios la promovarea acestui proiect și identificarea surselor de finanțare care să asigure dezvoltarea variantei de ocolire. Ținând cont de ciclul de dezvoltare a Drumului Express Ploiești- Găești, care este încă în fază de proiectare, va mai dura vreo doi ani după care implementarea, eu zic că CJD a făcut foarte bine, echipa de acolo ieri a încercat să adune toți primarii de pe traseu pentru a lua oarecum problema în serios și a identifica în perioada care urmează un traseu care să satisfacă nevoia de rută ocolitoare”, a punctat vicepreședintele PSD Dâmbovița, Ionuț Săvoiu.

De ce e nevoie de centură ocolitoare?

,,În primul rând este vorba de reducerea traficului de tranzit în zona municipiului, care duce la scăderea poluării și duce la accesibilizarea mai rapidă a zonei noastre, viteza de transport crește. De asemenea, scade numărul de accidente care pot apărea în condițiile unui trafic foarte aglomerat și toate aceste beneficii vin să completeze și dezvoltarea unor noi zone industriale, a unor noi zone rezidențiale. De asemenea, varianta de ocolire are și șansa să atragă trafic din zona municipiului undeva mai în afara municipiului Târgoviște. Trebuie să fim foarte atenți să corelăm ideea de proiect lansată recent cu proiectele de dezvoltare, cu proiectul Drumului Express Valahia și cu dorințele autorităților locale, a cetățenilor din zonă. Trebuie să precizez faptul că tema asta este de foarte mare interes și este de 10 ani pe lista de priorități... În schimb, în ultimul an, Guvernul PNL nu a lansat nicio temă legată de acest subiect și nici nu a luat subiectul în dezbatere. Eu cred că este rolul CJD, a autorităților locale, să dezvolte această idee de proiect și să lucreze concret în perioada următoare, în așa fel încât în cel mai scurt timp să avem un proiect pregătit pentru implementare”, a declarat Ionuț Săvoiu, vicepreședinte PSD Dâmbovița.

Material comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT DÂMBOVIȚA,

cod unic mandatar financiar: 11200020.

Executat de SC JURNAL MEDIA TOP SRL Târgoviște.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Altă Coaliție de guvernare nu cred că este posibilă în momentul de față"
Posibil investitor pentru COS Târgoviște?
România, campioană la împrumuturi în UE!
Tăierile de salarii din sistemul bugetar
Dezastrul în sistemul bugetar din România
Apel pentru reintroducerea consiliilor județene în PNRR!
Ce s-a ales de "Programul Tomata"?
Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu!
Reacții în urma scandalului de la Spitalul Foișor
Președintele PNL Târgoviște deplânge soarta COSTPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Pentru prima dată în acest an, toți elevii au revenit la școală

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Cătălina Homeghiu, nea confirmat ieri că nu au fost sesizate niciun fel de probleme pentru nerespectarea măsurilor sanitare în școli sau lipsa produselor de dezinfectare

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale