Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.08.2017 00:21

Timp de două zile, 10 - 11 august, cinci miniștri "cheie" din Guvernul României s-au aflat în județul Dâmbovița


A A

Industria de apărare, sănătatea și transporturile, analizate la sânge

Industria de apărare, sănătatea și transporturile, analizate la sânge
Conferință de presă la sediul PSD Dâmbovița cu Marian Burcea, președintele Casei Naționale pentru Asigurări de Sănătate, Mihai Fifor, ministrul Economiei, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, Adrian

VIOLETA STANCIU

 


 

„Maraton” ministerial în județul Dâmbovița! La invitația ministrului Apărării Naționale și președintelui PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, o bună parte din Guvernul României, s-a aflat, la sfârșitul săptămânii trecute, în județul nostru. Timp de două zile, joi și vineri, membrii guvernului au îmbinat utilul cu plăcutul în sensul că au participat atât la ceremoniile religioase prilejuite de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, cât și la vizite de lucru în teritoriu, pe domenii de activitate specifice fiecărui minister. Cei cinci miniștri „cu greutate” care au luat cu asalt județul Dâmbovița au fost Mihai Fifor, ministrul Economiei și președinte al Consiliului Național al PSD, Marian Burcea, președintele Casei Naționale pentru Asigurări de Sănătate, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, Florian Bodog, ministrul Sănătății și nu în ultimul rând, Adrian Țuțuianu, ministrul Apărării Naționale, care a revenit acasă. De asemenea, alături de aceștia s-au aflat și reprezentanți ai unor autorități ale administrației publice centrale. Dacă ziua de joi a fost dedicată vizitelor de lucru în județ, efectuate ce-i drept cu mare discreție, fără participarea mass - media, în care miniștrii au luat pulsul problemelor cu care se confruntă instituțiile din subordinea lor, în cea de-a doua zi a vizitei, respectiv, vineri, 11 august, pe ordinea de zi a miniștrilor s-a aflat și conferința de presă de la ora 10.00, la care au mai participat parlamentari ai PSD (Titus Corlățean, Oana Vlăducă, Carmen Holban), șefi de instituții deconcentrate, secretari de stat, etc.

„Un nucleu de bază al industriei românești de apărare se află aici, în județul Dâmbovița”

Așa cum era normal oficiile de gazdă au fost făcute de președintele PSD Dâmbovița, respectiv ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, iar primul ministru invitat să ia cuvântul a fost Mihai Fifor. Acesta a făcut o radiografie pertinentă a celor trei fabrici din domeniul industriei de apărare, pe care ministerul Economiei le deține în județul Dâmbovița. Din prezentarea ministrului Fifor am putut deduce că viitorul industriei românești de apărare sună foarte bine. „Pe mine mă interesează, în foarte mare măsură, ce se întâmplă la cele trei uzine pe care noi le avem în județul Dâmbovița, și mă refer la Dragomirești, Mija și Automecanica Moreni, toate aflate în portofoliul Romarm și prin urmare în portofoliul Ministerului Economiei. Prin Programul de Guvernare, Guvernul PSD – ALDE și-a asumat alocarea a 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei, care evident nu se poate face fără implicarea industriei de apărare. Am început vizita la Dragomirești, unde lucrurile arată foarte bine și se pregătesc să livreze, către Armata Română, o serie de piese pe care aceasta le-a comandat. Am fost apoi la Moreni, unde dezvoltăm un proiect foarte ambițios, împreună cu partenerii de la Rheinmetall. Suntem în faza în care societatea mixtă româno – germană este aproape finalizată, pentru producerea la Moreni a unui transportor blindat 8x8. Am fost apoi la Mija, o uzină unde s-au investit foarte mulți bani în retehnologizare, o uzină în care noi credem foarte mult și care se mișcă foarte bine în momentul de față. Nu mi se pare deloc normal ca uzinele noastre să fie nevoite să importe materie primă din alte state, lucruri pe care altă dată le produceam în România. Căutăm soluții pentru a reporni astfel de capacități de producție care să furnizeze materie primă uzinelor noastre. Este un plan ambițios de reindustrializare despre care noi am vorbit în Programul de Guvernare, un plan pe care noi o să-l urmărim și o să-l punem în aplicare pe mandatul nostru. Eu cred cu tărie, ca ministru al Economiei, că un principiu foarte sănătos este că statul trebuie să-și revalorizeze capacitățile și nu să facă doar politici în domeniul economiei, ci să intervină în concret în zona aceasta industrială. Cred în investiția în capitalul românesc, asta nu înseamnă că descurajăm investitorii străini...”, a declarat, la Târgoviște, ministrul Economiei, Mihai Fifor.

„Vă asigur că această vizită nu va rămâne fără rezultat”

La rândul său, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a luat la pas unitățile medicale din județul Dâmbovița! În atenția acestuia s-au aflat Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Orășenesc Pucioasa și Sanatoriul TBC Moroieni. Ministrul a prezentat și veștile bune pentru UPU. „Aceste vizite le-am făcut din două motive, în primul rând să văd care sunt condițiile pe care aceste spitale le oferă pacienților, dar și să aflu care sunt problemele cu care se confruntă personalul medical. Am discutat cu pacienți, cu personalul medical, cu aparținătorii... Legat de județul Dâmbovița pot să vă spun că Ministerul Sănătății are în derulare un program cu Banca Mondială, pentru Unitățile de Primiri Urgențe, prin care acestea vor fi dotate, în două etape, cu o serie de echipamente. În prima etapă, în perioada septembrie – noiembrie 2017, la UPU din cadrul SJUT vor sosi următoarele echipamente – set de resuscitare, laringoscoape, injectomate, dispozitiv de perfuzie – transfuzie, etc. La începutul anului viitor, SJUT va primi echipamente de ventilație portabilă. Este echipamentul cu care pacientul este transportat de la UPU pe secție în așa fel încât să fie ventilat tot timpul. De asemenea SJUT va primi și un ecograf Dopler. Avem o investiție în derulare la Sanatoriul TBC Moroieni, unde Ministerul Sănătății a alocat deja 4 milioane de lei, iar investiția merge bine. Tuberculoza este o problemă de sănătate publică, suntem preocupați de acest lucru și credem că Sanatoriul Moroieni poate fi un element de referință în tratament. Vă asigur că această vizită nu va rămâne fără rezultat”, a mai punctat ministrul Sănătății, Florian Bodog.

SJUT, al 12- lea ca mărime la nivel național

Cel mai scurt și concis în declarații a fost președintele Casei Naționale pentru Asigurări de Sănătate, Marian Burcea. Acesta a felicitat conducerea județului Dâmbovița pentru inițiativa de a unifica spitalele din județ. „Nu întâmplător Spitalul Județean de Urgență Târgoviște este al 12 lea, ca mărime, la nivel național. Am decis, împreună cu d-ul ministru al Sănătății, ca în trimestrul IV, să ajutăm prin creșterea tarifului pe cap ponderal, la acest spital, unde nevoia de finanțare este foarte acută. Ne gândim la modificarea contractului cadru... Am îmbunătățit, la nivel central, programele de oncologie și cardiologie. Au intrat în terapie peste 10 molecule noi care sunt foarte scumpe, cu impact bugetar, dar boala nu are preț...”, a conchis președintele CNAS, Marian Burcea.

Ministrul Transporturilor, la raport... în județul Dâmbovița

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a trecut în revistă proiectele majore, de infrastructură rutieră, ale județului Dâmbovița, care se află deja în atenția ministerului, dar și a domniei sale. „Mă aflu pentru a doua oară în fața dumneavoastră și pot să spun că am venit să dau seama... pentru ce am făcut, de la ultima întâlnire, chiar dacă lucrul acesta îl fac săptămânal cu d-ul ministru Țuțuianu. Practic discuția se cantonează pe trei proiecte majore. Unul dintre ele a fost deja lansat, pe SEAP, și aici mă refer la sectorul de drum Bîldana – Titu, încă din data de 27 iulie, când a fost urcată procedura de proiectare și execuție. Alte două proiecte foarte importante sunt: segmentul Bîldana – Târgoviște – Sinaia. Documentația este finalizată, așteptăm acordul de mediu, s-au depus actele și vom accelera procedurile pentru obținerea acordului de mediu, ca să putem lansa procedura de proiectare și execuție și pentru acest obiectiv de investiții, care este finanțat prin Programul Operațional de Infrastructură Mare, ceea ce înseamnă că nu vom avea probleme pe partea de finanțare. Ultimul proiect pe care l-am discutat cu d-ul Țuțuianu, chiar săptămâna trecută, când l-am informat că, în următoarele două săptămâni, vom lansa procedura de proiectare și execuție, este drumul de legătură A1 - DN7, un drum de legătură de 14 km”, a menționat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Vizită fulger în toate unitățile militare din Garnizoana Târgoviște

După conferința de presă, miniștrii au participat la festivitatea religioasă de la Catedrala Mitropolitană Târgoviște. După finalizarea acesteia, ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a efectuat, împreună cu șeful Statului Major General, gen. Nicolae Ciucă o vizită fulger în toate unitățile militare din Garnizoana Târgoviște, dar și la Casa Armatei. De asemenea, s-a vizitat și Unitatea Militară de la Gară, unde se va înființa o secție a Muzeului Militar Central, dar și Muzeul Tradițiilor Militare. Ultima destinație „militară” a fost Policlinica Militară din Târgoviște, pentru a se vedea, la fața locului, nevoile de dotare.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română
287 de locuri de muncă disponibile
CJ Dâmbovița, reprezentat la Comitetul European al Regiunilor
115 elevi la olimpiada „Cultură și spiritualitate românească”
Ziua internațională a cărții, la Muzeul „Casa Romanței”
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Amenzi usturătoare pentru șoferii băuți la volan


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale