Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.01.2020 00:25

Sindicaliștii semnalează situația dramatică de la Automecanica Moreni


A A

Industria de Apărare, "fentată” de aliați?

Industria de Apărare,

❚ Se pare că Uzina Automecanica Moreni a fost, pe rând, „mințită” de nemții de la Rheinmetall și „păcălită” de americanii de la General Dynamics, acuză liderul sindical Constantin Bucuroiu ❚ „Hei, după ce s-a scăpat de nemți, după ce au scăpat de un concurent, nu au mai venit americanii? Au început să dea din umeri, păi stați să vedeți, stați că nu putem, stați că nu știu ce... Nu produc nici la Uzina Mecanică București (UMB), dar încasează în schimb sume impresionante, 200 de milioane de euro pe Pirhania 5 și la UMB lucrează 2 oameni. Asta este marea realizare a contractelor românești...”

 

VIOLETA STANCIU

 


 

Parteneri strategici de mucava sau oameni care urmăresc doar interesul țării lor! „Mințită” de nemții de la Rheinmetall și „păcălită” de americanii de la General Dynamics, Uzina Automecanica Moreni a rămas în cele din urmă cu ochii în soare, acuză sindicaliștii! Promisiunile venite din partea ambilor așa-ziși parteneri strategici sau de afaceri s-au dovedit a fi simple vorbe aruncate în vânt, pentru că, din câte se pare, niciunul dintre cei doi nu a venit cu gânduri serioase în România, pentru a produce aici ceva. În timp ce oamenii politici ai țării se bat pentru a accede la Putere și la beneficiile pe care aceasta le conferă, adică pe ciolan, societățile românești din industria de apărare au ajuns bătaia de joc a firmelor străine.

„Privim într-un orizont în care nu vedem nimic, pentru că nu se spune nimic”

„Noul Guvern nu vine cu nimic pe zona industriei de Apărare, să ne spună ce au în programul lor. Noi în momentul de față privim într-un orizont în care nu vedem nimic, pentru că nu se spune nimic. Vreau să vă spun că o societate din Dâmbovița mințită și păcălită este chiar Uzina Automecanica Moreni. A fost mințită de Rheinmetall că facem societate mixtă și producem împreună transportor blindat. Deci a fost mințită de nemții de la Rheinmetall și păcălită de americanii de la General Dynamics. De ce spun păcălită, ca să vorbim concret și despre ei, pentru că ne-au tras în piept pe noi cei de la Uzina Automecanica Moreni? Cât timp erau nemții în curte veneau și de trei ori pe săptămână și ne spuneau „haideți, rezolvați-o cu nemții, scăpați de ei că uite v-au mințit, v-au păcălit, nu v-au dat nimic, că venim noi să producem, să asamblăm, să sudăm, să vopsim și după aceea împreună să trecem la Piranha 4... să-l facem împreună. Hei, după ce s-a scăpat de nemți, după ce au scăpat de un concurent, nu au mai venit americanii? Au început să dea din umeri, păi stați să vedeți, stați că nu putem, stați că nu știu ce... Nu produc nici la Uzina Mecanică București (UMB), dar încasează în schimb sume impresionante, 200 de milioane de euro pe Pirhania 5 și la UMB lucrează 2 oameni. Asta este marea realizare a contractelor românești...”, a semnalat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Inaugurarea Grădiniței 13, în seria investițiilor finalizate la Târgoviște
Viscerala invidie românească dărâmă și... statui (II)
Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor 2019-2025
Ziua Culturii Naționale, la Muzeul "Casa Romanței"
Investiții importante, în pregătire la CJD
"Întreaga zonă centrală a Târgoviștei va fi schimbată radical"
Viscerala invidie românească dărâmă și... statui (I)
Șantierul Centurii Târgoviștei, reînceput în forță
Industria de Apărare, pe un butoi de pulbere
DSVSA Dâmbovița, mobilizare generală


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Viscerala invidie românească dărâmă și... statui (II)

Și vine o gazetă care contestă, acuzându- l pe profesorul Marin Cârciumaru, el fiind, de fapt, ținta invidiei maladive, de mistificare, de fals. Gazeta respectivăși acele online-uri care i-au ținut isonul s-au descalificat profesional. Campania declanșatăține de bezna minții.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale