Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.05.2022 00:19

„România ar putea ajunge, pe zona noastră, un producător de renume...”


A A

Industria de Apărare dâmbovițeană, sub presiunea războiului

Industria de Apărare dâmbovițeană, sub presiunea războiului

*A crescut interesul Guvernului și al firmelor de profil din străinătate pentru industria de apărare din România!  *„Cu războiul acesta de la graniță mai observ ceva, crește interesul ca fabricile din România să înceapă să suplinească tehnica care în momentul de față nu se mai poate realiza în zona de conflict”

 

Industria de apărare din România este băgată în corzi de războiul din Ucraina, respectiv de conflictul ruso-ucrainean de la granița țării și de posibilitatea învecinării cu Rusia asupritoare! A fost nevoie de acest ,,duș rece’’, pentru ca factorii decidenți să se trezească și să-și îndrepte atenția spre industria de apărare care, cel mai probabil, era sortită pieirii. La Uzina Automecanica Moreni au fost prezenți săptămâna trecută elvețienii de la Mowag, mai exact echipa tehnico-economică, pentru că se dorește ca partea de sudură a transportorului blindat Piranha să se realizeze la Automecanica Moreni.     

„România ar putea ajunge, pe zona noastră, un producător de renume”

„Nu la nivelul la care m-aș fi așteptat este interesul, dar să știți că se observă clar că este un interes acum, având în vedere că această industrie a rămas în urmă, dar este un interes de a crea contacte cu firme de renume din lume și cu specificația să producă în România. Am văzut și la ministrul Apărării, dar și la ministrul Economiei că se fac eforturi mari de mobilizare a firmelor străine.

Nu vă ascund că săptămâna trecută, la Moreni, au fost elvețienii de la MOWAG, cei care fac Piranha, a fost echipa tehnico-economică, cea care face audit pe partea tehnică și economică în societate. În momentul de față este o deschidere atât din partea General Dinamics, dar și din partea părții române este un interes și mă refer aici la nivelul Ministerului Economiei, este un interes major ca sudura să înceapă să fie executată la Moreni în așa fel încât complexul de lucrări care se fac la București, mă refer la integrarea produsului, să se realizeze ce s-a spus în prima fază a contractului, adică realizarea unui produs american în România.

Cu războiul acesta de la graniță mai observ ceva, crește interesul ca fabricile din România să înceapă să suplinească tehnica care în momentul de față nu se mai poate realiza în zona de conflict... România ar putea ajunge, pe zona noastră, un producător de renume”, ne-a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președintele ASIAA.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Pastilele de iodură de potasiu se vor ridica din farmacii
Americanii vor să construiască o minicentrală nucleară la Doicești!
„Pașaport de vacanță” pentru copii
Extinderea rețelei electrice la Raciu
„Polițiștii vor relua protestele de stradă”
Ratele la credite se pot dubla până la sfârșitul anului!
Lucrările de extindere a primăriei au demarat
Proiect Smart City pentru modernizarea traficului din Târgoviște
Peste 700 de locuri de muncă vacante
„Impozitarea în plus, pentru că nu mai sunt bani la buget, e o greșeală capitală”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (III)

Apropo de buna, amicala înțelegere dintre maghiari și români la firul ierbii. Este un frumos basm autoamăgitor pentru români. Știți ce s-a petrecut cu câțiva ani în urmă la Târgu-Secuiesc? Doi maghiari de rând au fabricat o bombă artizanală, pe care au vrut s-o detoneze la parada trupelor românești cu prilejul zilei naționale de 1 Decembrie. Au fost prinși la timp și băgați după gratii cu îndreptățită acuză de... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale