Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.08.2020 00:17

Semnal de la sindicaliștii din Moreni:


A A

Industria de Apărare a primit banii pe nucleu

Industria de Apărare a primit banii pe nucleu

VIOLETA STANCIU


La ultima rectificare bugetară, industria de Apărare a primit banii pe care i-a solicitat pe nucleu! Este vorba de 46.276.000 lei, sumă care va putea fi folosită de unitățile de profil pentru susținerea forței de muncă, mai ales atunci când industria de apărare nu dispune de contracte și comenzi suficiente pentru plata angajaților. Președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA), Constantin Bucuroiu, lider de sindicat la Automecanica Moreni susține că ministrul Economiei, Virgil Popescu a avut un rol important pentru că a înțeles că este responsabilitatea ministerului de a sprijini păstrarea locurilor de muncă în industria de apărare. ,,Am primit sumele pe care le-am cerut, pentru că noi aveam două soluții în acest an, respectiv contracte și comenzi sau păstrarea locurilor prin alocarea banilor pentru acel nucleu care este prevăzut și în legea industriei de apărare. În momentul în care contractele și comenzile nu au fost la un volum care să acopere necesarul de personal pe care industria de apărare îl are era clar că soluția era suplimentarea fondurilor pe nucleu pe 2020. Ce este îmbucurător pentru noi, și pentru mine ca președinte al Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare, este faptul că ministrul Economiei, Virgil Popescu a înțeles foarte bine acest lucru, a înțeles că este responsabilitatea ministerului de a sprijini păstrarea locurilor de muncă în industria de apărare, că nu ne mai permitem să pierdem locuri de muncă și atunci a fost o zbatere totală atât din partea ministrului Popescu, cât și din partea Alianței Sindicatelor pentru suplimentarea cu fondurile necesare care însumat, conform situațiilor venite de la societățile din țară, înseamnă 46. 276.000 lei. Acești bani, care au fost aprobați la rectificarea de buget, permite industriei de apărare să meargă mai departe pentru 2020, să-și păstreze forța de muncă, fără să piardă niciun loc de muncă și astfel rezolvăm o mare problemă a personalului”, a declarat liderul de sindicat morenar.

Problema investițiilor... rezolvată, problema TVA-ului... nerezolvată

De asemenea, acesta se declară mulțumit și de banii alocați pentru investiții, singura problemă care a rămas în suspans fiind TVA-ul. ,,Mai avem o problemă în momentul de față rezolvată, este problema investițiilor... Și anul acesta este o sumă destul de bună pentru situația în care ne aflăm în momentul de față. Deci am rezolvat două lucruri, investițiile și problema de personal. Nu ne oprim aici, mergem mai departe cu zbaterea pentru a convinge ministerul și Guvernul că trebuie făcut ceva cu TVA –ul. TVA-ul este în momentul de față un lucru care determină unele societăți să renunțe la sume importante de bani pentru investiții, pentru că nu au de unde să-l plătească și atunci noi am spus ministrului Florin Câțu, la întâlnirea pe care am avut-o, că trebuie să găsim o soluție în care ori industria de apărare să fie exceptată de la plata TVA, ori să găsim o altă formulă care să vină în sprijinul industriei de apărare în ceea ce privește această problemă. Sperăm că așa cum au dovedit până acum și a fost o înțelegere pe linia industriei de apărare să găsim soluția și pentru acest lucru și atunci putem spune că mergem mai departe și nu ne rămâne altceva decât să găsim soluția contractelor și comenzilor, să găsim parteneri credibili și serioși cu care să intrăm în combinații de a realiza produse în România, pe teritoriul României”, a declarat liderul de sindicat Constantin Bucuroiu, președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Autoritățile locale din Runcu anunță noi proiecte de investiții
Medicii de familie, cu plata la zi
Turismul dâmbovițean, în regres
Gaze naturale în comuna Raciu
252 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Parteneriat important la orizont
241 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Primăria Runcu își propune asfaltarea a trei kilometri de drumuri
Scăderi importante privind autorizațiile de construcție pentru locuințe
263 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale