Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.10.2021 00:19

Propunerea sindicatelor…


A A

Industria Apărării, sub coordonarea directă a Premierului?

Industria Apărării, sub coordonarea directă a Premierului?

*„De ce am cerut noi lucrul acesta? Pentru a fi ținută sub o singură comandă și atunci să nu mai existe perioade cum a fost cea Năsui în care să nu mai existe comunicare între ministere având în vedere că Industria de Apărare este legată strict de Ministerul Apărării Naționale și celelalte ministere de forță”, a precizat liderul sindical Constantin Bucuroiu

 

Noi demersuri pentru dezvoltarea Industriei de Apărare! Recent, Constantin Bucuroiu, președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA), a confirmat că la ultima întâlnire a sindicatelor din Apărare cu reprezentanții Departamentului Securității de Stat s-a discutat despre trecerea Industriei de Apărare ca autoritate sub coordonarea directă a Primului-ministru. Constantin Bucuroiu a dat exemplu perioada în care Claudiu Năsui era Ministrul Economiei, iar cum Industria de Apărare este legată de ministerele de forță, multe activități erau blocate din cauza lipsei de comunicare a fostului ministru din economie.

Astfel, cu un singur coordonator, proiectele de dezvoltare pentru Industria de Apărare vor putea să avanseze mult mai rapid. Un exemplu bun ar fi cel al polonezilor, spune Constantin Bucuroiu, care au recurs la această practică și s-au realizat foarte multe lucruri pentru industria de apărare din țara lor.

„Sub coordonarea directă a Primului-ministru

lucrurile ar trebui să funcționeze în mod normal”

„Ultima noutate este că noi, la toate întâlnirile pe care le-am avut cu reprezentanții Departamentului Securității de Stat, am prezentat o propunere privind o strategie a sindicatelor prin care Industria de Apărare să treacă sub directa coordonare a Primului-ministru, ca agenție sau ca autoritate de stat. De ce am cerut noi lucrul acesta? Pentru a fi ținută sub o singură comandă și atunci să nu mai existe perioade cum a fost cea Năsui în care să nu mai existe comunicare între ministere având în vedere că Industria de Apărare este legată strict de Ministerul Apărării Naționale și celelalte ministere de forță, dar și de Ministerul Finanțelor și Ministerul Economiei.

Sub coordonarea directă a Primului-ministru, atunci lucrurile ar trebui să funcționeze în mod normal, așa cum trebuie să funcționeze de fapt Industria de Apărare, care are un rol foarte important pentru securitatea și apărarea țării. Avem modelul polonezilor care au folosit această metodă cu mare succes și s-au făcut pași foarte importanți în ceea ce privește modernizarea și dezvoltarea Industriei de Apărare”, a transmis Constantin Bucuroiu, liderul de sindicat al Uzinei Automecanica Moreni și președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA).

Rămâne de văzut cine va fi Primul-ministru al României, după Cenzura de Moțiune care va fi depusă astăzi, 5 octombrie, împotriva Guvernului Cîțu.

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale