Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.08.2016 00:16

Și în Dâmbovița, odată cu modificarea legislației


A A

Indemnizația pentru creșterea copilului, majorată în funcție de venituri

Indemnizația pentru creșterea copilului, majorată în funcție de venituri
1835 de mame beneficiază de această majorare în Dâmbovița

❚ La sediul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița au fost înființate un birou special, un email și o linie telefonică la care se oferă informații cu privire la indemnizațiile pentru mamele care au în îngrijire copil până la doi, respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap ❚ Prin modificarea legislației de acordare a indemnizației pentru mame, dispare plafonarea indemnizației în Dâmbovița, de această majorare beneficiind 1835 de mame

VIRGIL VOINESCU


Procedura de acordare a indemnizațiilor pentru mamele care au în îngrijire și întreținere copii până la doi ani și respectiv trei ani în cazul copilului cu handicap a fost modificată și îmbunătățită. Purtătorul de cuvânt al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Dâmbovița, Mihaela Matei, a declarat că noile prevederi ale OUG 111/2010, au fost publicate în Monitorul Oficial 473/24 iunie 2016 și, de asemenea, au fost aprobate instrucțiunile de aplicare a prevederilor art. III aln. (1) din Legea nr. 66 pentru modificarea și completarea acestei ordonanțe.

Mihaela Matei a spus că la nivelul AJPIS Dâmbovița, pentru informarea celor interesați, este deschis un birou special, un email și o linie telefonică la care se oferă informații cu privire la indemnizațiile pentru mamele care au în îngrijire copil până la doi, respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap. Prin modificarea legislației de acordare a indemnizației pentru mamele care au în îngrijire copii până la doi ani, respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap, dispare plafonarea indemnizației, se calculează 85% din media veniturilor și se măresc toate indemnizațiile care au valoare între 600 și 1.062 de lei, acestea devenind 1.063 lei.

„Cei 85% sunt raportați la salariul minim brut pe țară, care cu data de 1 mai 2016 este 1250 de lei. Această modificare este cea mai importantă. În momentul acesta, cei care sunt în indemnizație opțiune un an sau care sunt în stimulent Opțiunea I pot sta acasă în indemnizație până la doi ani sau pot să rămână la același tip de prestație. Persoanele, indiferent de ce tip de opțiune au avut, dacă revin în activitate cu 60 de zile înainte de a împlini copilul vârsta de doi ani pot primi stimulentul până la trei ani. Sunt cele mai importante modificări introduse în această legislație”, a precizat purtătorul de cuvânt al AJPIS Dâmbovița, Mihaela Matei.

La nivelul județului, la acest moment, în indemnizație creștere copil, persoane cu Opțiunea I, care înseamnă indemnizație până într-un an sunt 126 persoane, în Opțiunea II sunt 2.515, în stimulent Opțiunea I - 804, iar în stimulent Opțiunea II sunt 136 persoane.

„La nivelul județului, creșterea între 600 și 1062 s-a aplicat pentru 1.835 de persoane, începând cu data de 1 iulie, plata drepturilor lunii iulie fiind făcută în luna august”, a precizat Mihaela Matei.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale