Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.07.2021 00:19

Editorial


A A

Indecența politică...

Indecența politică...

GEORGE COANDĂ


... la români este o boală grea, care nu-și va găsi leacul în viitorul apropiat. Mi-e teamă că nici în cel îndepărtat. Și în aceste zile, în lupta intestină din PNL – iată, mă obligă să revin asupra ei – din penibilă a devenit grotească. Pugilatul sub centură dintre Ludovic Orban și Florin Vasile Cîțu, ambii dorindu-și cu ardoare ca la congresul liberalilor din toamnă să câștige șefia partidului, din această înaltă poziție decurgând niște suculente avantaje politice și de putere în stat, pugilatul ăsta, deci, pe zi ce trece îi oripilează pe români. Ludovic - și sincer nu-mi este milă de el – o încasează în serie și zdravăn de la Florin, care uită că șeful actual al partidului l-a tras de moț și l-a făcut ministru peste finanțele țării și după aia la comanda supremă de la Cotroceni l-a lăsat să-i ia locul în capul guvernului. Și, iată ce-l izbește acum la mir pe ăla care i-a fost făcătorul de bine. Dar băiatul ăsta cu vorbe slobozite ca o rafală de mitralieră de nu prea pricepi ce vrea să zică, are, după cum zic unii analiști pe micile ecrane, ordin din afara patriei să-l dea la o parte pe Ludovic, să ia conducerea partidului și să rămână șeful ăl mare de la Palatul Victoria. Și pentru îndeplinirea acestei operații - tot unii importanți analiști și-au dat cu părerea - a intrat în joc și Klaus Werner Iohannis. Iar bătălia asta, care a deraiat în scandal, nu numai că strică imaginea marelui partid istoric, dar ne arată indubitabil un fapt reprobabil: pentru a înhăța și cașcavalul și ciolanul puterii, bunul simț este aruncat la lada cu gunoi. Și tot dându-și cu sete la glezne și sub centură este uitată națiunea română. Dar, de fapt, demult națiunea nu mai contează. Apropo de bătălia electorală liberală: se pare că va intra în joc un al treilea personaj cu binecuvântarea omului forte de la Cotroceni: o fi asul din mânecă?



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale