Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.07.2018 00:25

Acțiune de suflet a tenismenei Sorana Cârstea la Spitalul Județean de Urgență


A A

Incubator performant donat Maternității din Târgoviște

Incubator performant donat Maternității din Târgoviște

VIOLETA STANCIU

 


 

Ieri, la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), a avut loc un eveniment important pentru comunitatea locală, și nu numai! Celebra jucătoare de tenis Sorana Cîrstea, târgovi șteancă de fel, s-a alăturat campaniei derulate de Organizația „Salvați Copiii” pentru combaterea mortalității infantile, donând un incubator performant Maternității din Târgoviște. La conferința de presă dedicată acestui eveniment, dar și la vizitarea Secției de Neonatologie, au participat dr. Claudiu Dumitrescu - managerul SJUT, Ștefania Mircea - manager de proiect „Salvați Copiii” România, Sorana Cîrstea, dr. Roxana Aldea - șef Secție Neonatologie, Carmen Holban – deputat de Dâmbovița, membru al Comisiei de Sănătate, Cristian Stan - primarul municipiului Târgoviște și Luciana Cristea - vicepreședinte CJD. În valoare totală de 75.000 de euro, incubatorul performant donat Maternității Târgoviște este un aparat vital pentru salvarea nou-născuților, iar unitatea medicală târgovișteană deservește mai multe județe în ceea ce privește cazurile severe de prematuritate.

„În comparație cu UE, rata mortalității din România este cea mai ridicată”

„Astăzi (n.n. ieri), la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Secția de Neonatologie este dotată cu un incubator performant în valoare de 75.000 de euro oferit prin generozitatea Soranei Cîrstea. Nu este prima dată când suntem aici: anul trecut, pe data de 27 octombrie, Salvați Copiii a mai donat către Maternitatea Târgoviște un ventilator suport în valoare de 23.500 de euro. Pentru că vorbim de Secția de Neonatologie a SJUT dorim să vă prezentăm și câteva date statistice. În 2017 au fost înregistrate 1957 de nașteri, dintre care 261 de prematuri, ceea ce reprezintă 13,3%, iar 242 de copii au fost înregistrați în Terapie Intensivă. Rata prematurității, în prima jumătate de an, a fost de aproximativ 10%, adică 63 de nou – născuți înainte de termen, dintre care 15% prematuri (10 copii) cu vârsta mai mică de 32 de săptămâni, prematuri care înainte erau trimiși către București. De asemenea, alți 10 nou născuți au fost transferați de la maternitățile din jur, din care 4 copii din județele vecine, Prahova și Argeș. O veste îmbucurătoare este că nu s-a înregistrat niciun deces în rândul copiilor transferați. Trebuie să felicit Maternitatea Târgoviște că, la începutul acestui an, a primit Gradul III ceea ce înseamnă un lucru foarte bun pentru micii luptători. Îngrijorător este faptul că, în comparație cu UE, rata mortalității din România este cea mai ridicată, de 7,3 la mie, rata medie fiind de 3,5 la mie în 2017”, a declarat Ștefania Mircea, manager de proiect Salvați Copiii România. Mai departe, directorul unității spitalicești a adăugat: „Mulțumin Organizației Salvați Copiii pentru continuitatea cu care ne sprijină. Mulțumim principalului invitat, târgovi ștean de seamă, domnișoarei Sorana Cîrstea căreia îi urăm succes în continuare, după meciul de ieri. (...) Mulțumim mult, continuați că nouă ne place ceea ce faceți și vă așteptăm cu mare drag de fiecare dată”, a punctat managerul SJUT, dr. Claudiu Dumitrescu.

„A fost un moment emoționant pentru mine să pot să-mi dau seama că acest incubator va salva vieți”

„Mă bucur că sunt azi (n.n. ieri) la Târgoviște, orașul copilăriei mele, în care mi-am petrecut primii 18 ani de viață. Acești bani pe care i-am donat au fost banii pe care i-am primit la confruntarea România - Elveția, bani pe care i-am câștigat jucând sub tricolorul României. Mereu am spus-o, pentru mine este o onoare să joc pentru România, nu am făcut-o niciodată pentru bani, dar având în vedere că sunt într-o situație privilegiată mi-am dorit să dau ceva înapoi comunității și primul gând a fost să dau ceva înapoi orașului unde am crescut și orașului meu de suflet, Târgoviște. Am luat legătura cu Organizația Salvați Copiii și am hotărât să cumpărăm acest incubator. Am înțeles că era nevoie foarte mare și mă bucur enorm că am făcut acest lucru, să pot să dau ceva înapoi României.Tocmai am fost să-l văd și în incubator sunt doi micuți, doi gemeni care s-au născut cu 900 de grame. A fost un moment emoționant pentru mine să pot să-mi dau seama că acest incubator va salva vieți”, a declarat jucătoarea de tenis, Sorana Cîrstea. „Iată că un mare campion este și un mare om” „Îți mulțumesc Sorana Cîrstea pentru ceea ce ai făcut pentru România, pentru municipiul Târgoviște. Iată că un mare campion este și un mare om. Cred că putem spune că ai donat viață, pentru că un asemenea echipament medical, fără a exagera, face diferența dintre viață și moarte”, a precizat primarul Târgoviștei, Cristian Stan. La rândul său, deputata Carmen Holban, membru al Comisiei de Sănătate a subliniat: „Emoțiile mele sunt extrem de mari... Dacă medicii pot să spun că sunt niște mici Dumnezei, pentru că ei, într-adevăr, salvează vieți, apoi toate acestea nu s-ar putea realiza fără îngerașii care trebuie să sprijine această activitate.... și uite astăzi avem Salvați Copiii și pe Sorana Cîrstea alături de noi, care a conștientizat ce înseamnă importanța acestui aparat și această donație pentru Secția de Neonatologie”.

„Mă bucur că se aude de Maternitatea noastră și că mămicile nu mai sunt refractare când sunt trimise la Târgoviște”

„Am devenit o echipă, conducerea județului, conducerea Primăriei Târgoviște, Organizația Salvați Copiii, ați devenit partenerii noștri și nu vă mai dăm drumul. Fără această lume, noi nu am fi putut exista, pentru că ceea ce se făcea în Târgoviște, în 2005, când am venit eu aici și ceea ce se face acum, datorită întregii echipe, este uluitor. Într-o maternitate mică, cum este aceasta, faptul că putem îngrijii nu numai copiii județului, dar și copiii din județele vecine, că putem da o mână de ajutor, este mare lucru. Am început să primim și din Teleorman, deci neam extins, iar Prahova și Argeș ne trimit în continuare. Avem 13 copii născuți în județele vecine care s-au externat sau sunt în curs de externare de la noi. Eu mă bucur că se aude de Maternitatea noastră și că mămicile nu mai sunt refractare când sunt trimise la Târgoviște...”, a fost mesajul șefei Secției de Neonatologie, dr. Roxana Aldea.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale