Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.01.2022 00:15

În contextul consultărilor demarate de CSAT, semnal sindical de îngrijorare din Dâmbovița:


A A

Încotro industria de Apărare?

Încotro industria de Apărare?

*„În momentul de față eu zic că suntem foarte dărâmați, iar aici consider că CSAT –ul are primordial datoria să regândească industria de apărare”

 

Ce facem cu industria românească de apărare!? Este întrebarea la care încearcă să găsească un răspuns, acum, în ceasul al doisprezecelea, Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), mai ales în actualul context militar de la granița ruso - ucraineană! Președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA), Constantin Bucuroiu recunoaște că industria de apărare este „foarte dărâmată”, dar nu de acum, ci de ani de zile, iar  CSAT, spune liderul de sindicat, are datoria să regândească industria de apărare. Problema este că nu numai aceasta trebuie regândită, ci toate industriile, la pachet, pentru că s-a văzut că toate acestea sunt interdependente între ele și nu pot funcționa... unele fără altele. 

„În momentul de față suntem foarte dărâmați”

„În cazul unui conflict militar vom observa două lucruri pe care noi, sindicaliștii, le spunem din 1989.... Primul... că industria de apărare românească, în 1989... și venind spre zilele noastre, trebuia să fie regândită  astfel încât România să producă pentru a avea o stabilitate din punct de vedere militar și al dotărilor militare. Și atunci nu mai era nevoie de 220.000 de locuri de muncă, dar poate era nevoie de 50.000 – 60.000 de locuri de muncă, iar printr-o contribuție de cercetare dezvoltare bine finanțată să putem să facem produse performante care să creeze și plusvaloare pentru țară dar în același timp să creeze și produse de înaltă tehnicitate, astfel încât Armata să fie asigurată cu un suport material și logistic destul de consistent.

În momentul de față eu zic că suntem foarte dărâmați, iar aici consider că CSAT –ul are primordial datoria să regândească industria de apărare. Vreau să vă spun că, într-adevăr, s-a anunțat un început de consultări pe tema aceasta inițiat chiar de la nivel de CSAT... ce facem cu industria românească de apărare? Dar ce facem și cu celelalte industrii, pentru că am văzut că o industrie fără alta nu funcționează. Agricultura nu funcționează fără marile combinate de îngrășăminte și ne ducem și ne îndatorăm ca să cumpărăm de la alții! La fel metalurgia, ne ducem la alții și cumpărăm la prețuri exorbitante și nu la calitatea pe care ne-o dorim. Sunt multe aspecte care dăunează în momentul de față... stabilității’’, a semnalat liderul de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu.

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Caravana Educației a ajuns și în Dâmbovița!
Campanie de informare cu și despre produse românești
Atelier al tinerilor PNL
Plata șomajului tehnic, aprobată de Ministrul muncii
Ședință de Colegiu Prefectural cu proiecte în rafală
Primăria Târgoviște a demarat proiectul de digitalizare
„României nu-i face bine războiul româno-român”
„Sper ca PNL să intre într-o logică de alianță”
„ICR nu trebuie să fie apanajul unui partid”
Tur de forță prin fabricile de tehnică militară


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (II)

Și evenimentul a mai avut loc exact când se împlinesc 150 de ani de la plecarea în eternitatea istoriei a „Crăișorului munților” (Avram Iancu) și când, de asemenea, se împlinește un secol de la încoronarea în Alba Iulia a regilor României Mari.

Și atunci de ce să nu mă ducă/să nu ne ducă gândul că, dezvelirea statuiei unui torționar medieval maghiar al... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale