Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



13.02.2018 00:15

Exclusiv Jurnal de Dâmbovița ❚ La Găești, candidat eliminat din examen


A A

Incident la Bac-ul de iarnă

Incident la Bac-ul de iarnă

VIRGIL VOINESCU


Ieri, elevii din învățământul de toate gradele au revenit la cursuri după o vacanță care a marcat finalul primului semestru și începutul semestrului al II-lea al anului școlar 2017-2018. Pentru clasele terminale din învățământul liceal, clasele a XII-a de ieri, 12 februarie, a debutat prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2018. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița, prof.Valentin Stancu, inspector școlar, a declarat în exclusivitate pentru Jurnal de Dâmbovița că la examen sunt înscriși 3384, dintre aceștia, din serie curentă 2912 și 472 din serie anterioară. Pentru desfășurarea examenului, la nivelul județului sunt organizate 29 de centre de examen „în toate liceele din județ unde sunt clase a XII-a, mai puțin la Liceul Tehnologic Cojasca unde învățământul liceal este numai până la clasa a IX-a”. „De aceea, din numărul total de 30 de licee Centre de bacalaureat sunt numai în 29 de licee”, ne-a spus prof. Valentin Stancu. Ieri, în prima zi a Bac-ului 2018, la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare în limba română deja s-a înregistrat și prima eliminare din examen. Incidentul s-a produs la Centrul de examen de la Liceul „Iordache Golescu” din Găești, acolo un candidat fiind eliminat după ce a fost surprins având asupra sa telefonul. Purtătorul de cuvânt al IȘJ Dâmbovița ne-a explicat că respectivul candidat, deși semnase procesul verbal privind regulamentul de examen, l-a ignorat chiar și după ce la intrare în sală s-a reamintit prevederea regulamentului. „A intrat cu telefonul în sală și, culmea i-a și sunat”, a explicat inspectorul școlar, prof. Valentin Stancu, precizând că în acest caz acest candidat, potrivit metodologiei de examen candidatul nu va mai putea participa la probele următoare și, de asemenea, acesta nu va mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Calendarul primei sesiuni de Bac-2018

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua azi 13 februarie după care, la nivelul județului Dâmbovița, vor fi două zile de pauză pentru că în județ nu sunt școli cu predare în limba maternă și în consecință nu se susține examen de evaluarea competențelor lingvistice în limba maternă programate să aibă loc în zilele de 14 și 15 februarie. În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C). Prima probă scrisă va fi la limba și literatura română și va avea loc luni, 25 iunie a. c. Pentru clasele terminale de liceu anul școlar se încheie pe 25 mai.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale