Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.09.2021 00:15

Semnal alarmant: În Dâmbovița,


A A

Începerea noului an școlar prinde multe unități de învățământ pe ,,picior greșit”

Începerea noului an școlar prinde multe unități de învățământ pe ,,picior greșit”

*Conducerea ISJ Dâmbovița susține că trei unități de învățământ nu au autorizație sanitară de funcționare, 34 de școli sunt în renovare sau urmează să intre într-un amplu proces de reabilitare și multe școli nu dețin autorizație ISU

*O altă problemă identificată de cele două comisii ale ISJ care au mers în teritoriu a fost lipsa de spații în sălile de clasă, unde va fi destul de greu să se păstreze distanța fizică

 

Mai sunt câteva zile până când va începe noul anul școlar 2021-2022. Potrivit Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, elevii și profesorii își vor desfășura activitatea în unitățile de învățământ, iar singura varianta pentru a se reveni la cursurile online este ca indicele pe localitate să depășească 6 la mia de locuitori. La nivelul județului Dâmbovița, inspectorul general Cătălina Homeghiu ne-a precizat că cele mai multe unități de învățământ sunt gata să-i primească pe elevi fără să întâmpine nici-o dificultate.

Totuși, mai sunt și unități școlare care nu sunt la fel de pregătite. Inspectorul general a declarat  că trei unități de învățământ nu au autorizație sanitară de funcționare, 34 de școli sunt în renovare sau urmează să intre într-un amplu proces de reabilitare și multe școli nu dețin autorizație ISU. O altă problemă identificată de cele două comisii care au mers în teritoriu, a fost lipsa de spații în sălile de clasă, unde va fi destul de greu să se păstreze distanța fizică. Acest lucru reprezintă un criteriu important pentru combaterea infectării cu virusul SARS – CoV2 în rândul elevilor, dar și al cadrelor didactice.

,,În primul rând, referitor la deschiderea noului an școlar, elementul de noutate cel mai important ar fi acela că ne dorim cu toții să fie cât mai mult cu prezență fizică. Au fost făcute toate eforturile, atât din partea Ministerului Educației, a tuturor conducerilor de școli, a noastră și a autorităților locale, pentru pregătirea fiecărei unități de învățământ, iar noi la nivelul județului Dâmbovița avem 503 unități de învățământ, care școlarizează elevi incluzând aici și unitățile particulare, cele șase unități de învățământ particulare cu activități extra-școlare. După cum v-am informat, am avut controale în fiecare unitate de învățământ. Prin ordin al Prefectului, au fost constituite două echipe mixte, cu reprezentanții ai Instituției Prefectului, reprezentanții DSP-ului și inspectori școlari. Aceștia au fost pe teren în fiecare unitate de învățământ unde au fost identificate atât lucruri foarte bune, cât și lucruri mai puțin bune. Una dintre probleme este infrastructura, unde evident nu se schimbă peste noapte. Este nevoie de mult timp și multă implicare, și bineînțeles de resursă financiară. 34 de unități de învățământ sunt încă în reabilitare sau urmează să intre în reabilitare, așa cum se va întâmpla și cu Școala Gimnazială ,,Tudor Vladimirescu”  din Târgoviște, ceea ce este un lucru foarte bun. Desigur, nu este confortabil pentru copii, pentru părinți că vor fi relocați în alte unități de învățământ, dar rezultatele se vor vedea după o perioadă. În ceea ce privește lucrurile mai puțin bune identificate la unitățile școlare din Dâmbovița, avem trei instituții de învățământ fără autorizație sanitară de funcționare. Mai sunt școli care au din anul 2010, unele chiar mai de mult timp și necesită actualizarea acestora. Nu toate școlile au autorizația pentru incendii și aici este o situație asupra căreia am discutat foarte mult în ultima perioadă, cu directorii, împreună cu ISU și se fac demersurile necesare împreună cu autoritățile locale”, a transmis inspectorul general al IȘJ Dâmbovița, Cătălina Homeghiu.

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Alte patru localități au intrat în scenariul Galben!
Jandarmii, la datorie la evenimentele de la Runcu și Mănești
36.000 lei oferiți de biserică pentru tratament medical
Grefieri pentru judecătoriile din circumscripția Dâmbovița
Borsetă cu acte, bani și telefoane înapoiată de jandarmii montani unui ploieștean
Campania „M.A.I. etic, M.A.I. integru”
Deschiderea noului an școlar, în siguranță!
Pensionarii se simt batjocoriți de guvernanți!
„La porumb și floarea soarelui, producțiile nu sunt dintre cele mai bune”
Explozie de cazuri COVID-19 în ultimele 24 de ore
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Caracterizări – acuze fără fond

De bună seamă că nu sunt într-atât de naiv încât să nu-mi dau seama că etichetările  vituperatoare pe care și le aruncă peste gard, dar și în piața publică, partidele, reciproc, sunt, așa de ochii lumii, pentru a impresiona pe cei mai slabi de cuget, majoritatea electoratului, și a-și croi, astfel, un drum la guvernare sau pentru a rămâne acolo, adică la Putere.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale