Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.08.2022 00:17

Semnalul pompierilor dâmbovițeni:


A A

Incendiile de vegetație, pericol maxim!

Incendiile de vegetație, pericol maxim!

În data de  3 august, în jurul orei 13:16, prin apel 112 pompierii de la Garda Potlogi au intervenit în cazul unui incendiu de vegetație uscată care se manifesta pe un teren în apropierea gospodăriilor cetățenilor în satul Bărăceni din comuna Corbii Mari.

Ajunși la locul intervenției pompierii au constatat că incendiul deja afectase o suprafață de cca. 30 hectare de teren. Prioritatea militarilor a fost aceea de oprire a extinderii flăcărilor către gospodăriile cetățenilor și pădurea din apropiere.

Au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri care au acționat pentru stingerea focului cu patru autospeciale de stingere de la Garda Potlogi(2), Detasamentul Titu(1) și Garda Vișina(1). În sprijinul pompierilor au acționat voluntari de la SVSU Corbii Mari cu 1 autospecială și 3 tractoare. S-a reușit realizarea unor fâșii arate pentru a opri extinderea focului.

Suprafața totală de teren afectată de flăcări a fost de cca. 100 ha, aferentă celor patru sate componente ale comunei Corbii Mari, respectiv Bărăceni, Moara din Groapă, Vadu Stanchi și Corbii Mari.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 17:34, iar un echipaj de pompieri a rămas în supraveghere până la ora 18:15. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Intervenția pentru stingere a fost îngreunată de vântul care-și schimba direcția de manifestare și accesul dificil către focare din cauza terenului accidentat.

Totodată, pe parcursul zilei, pompierii dâmbovițeni au acționat pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată produse în localitățile Mănăstioara (150 mp), Bâldana (3000 mp) și în apropierea autostrăzii A1 la km 62 (1000 mp) de pe raza comunei Petrești.

În continuare, incendiile de vegetație dețin o pondere ridicată în misiunile pompierilor dâmbovițeni. De la începutul lunii august, pompierii au acționat pentru stingerea a peste 100 de hectare de vegetație uscată, în 8 localități.

 

Compartiment informare și relații publice

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Pompieri dâmbovițeni intervin în incendiile din Franța
Sfidarea UDMR
Polițiști printre oameni pentru informare asupra pericolelor
Festivalul "Peștera- Padina", la o nouă ediție
Opinii sindicale despre impozitarea part-time
Întreruperi de energie electrică programate
Dacă Zelenski ar fi înțelept…
Târgoviștea, în sărbătoare înălțătoare a Sfântului Ierarh Nifon
Sfințirea unei fântâni seculare rehabilitate și restaurate
Realizarea parcării supraterane din centrul orașului


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Sfidarea UDMR

George Coandă


Parcă ar fi în spiritul de rasă al maghiarilor – și vreau să fiu bine înțeles, nu sufăr de atitudini xenofobe și chiar nu am nimic de împărțit cu vecinii României dinspre soare-apune, ei, dimpotrivă, au cu românii -, și este vorba de afișatul spirit de superioritate și de sfidare al celor ce nu sunt de-un neam cu ei. Căci, așa nu putem explica sfidarea fățișă a UDMR,... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale