Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.11.2015 00:18

Ieri, în prezența prefectului Ioan Marinescu și a președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu


A A

Inaugurare de drum la Cândești

Inaugurare de drum la Cândești
DC 99A, inaugurat ieri: 11 kilometri de asfalt, în valoare de peste 5 milioane lei

❚ O veste îmbucurătoare pentru locuitorii județului: cu pași mai mici, dar siguri, se reabilitează drumuri sătești care nu au „văzut” niciodată asfalt, iar pentru anul viitor Consiliul Județean lucrează la un proiect pe bani europeni de asfaltare a drumurilor comunale în toate satele

A.M.P.


Ieri, conducerea județului, în frunte cu prefectul Ioan Marinescu și președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, însoțit de Mihai Pușcașiu și directorul SC LDP – Alin Manole, au efectuat o vizită în mai multe comune dâmbovițene în care s-au încheiat sau se derulează diverse lucrări de infrastructură. La Cândești, în prezența oficialităților, cărora li s-au alăturat primarii comunelor vecine Malu cu Flori, Voinești și Boțești – Argeș, a avut loc inaugurarea proiectului derulat pe Măsura 3.2.2. ce a privit modernizarea și refacerea Drumului Comunal 99A. Valoarea investiției este de 5.317.057, iar executantul - SC Ratelen Construct SRL a avut de reabilitat 11 kilometri de drum, tronson care pleacă din DJ 702 până la limita cu județul Argeș.

Potrivit primăriței Georgeta Popa, în urmă cu doi ani, aproape nimeni nu credea că acest drum va fi asfaltat. De altfel, acest lucru a fost subliniat și de președintele CJD:

„După ani de zile, am reușit să facem lucruri importante pentru locuitorii satului Valea Mare. S-a reușit cu bani europeni și cu sprijinul Consiliului Județean. S-au făcut investiții mari în comună. 52 de miliarde costă acest drum, 7-8 miliarde lei căminul de la Dragodănești, alte 7 miliarde căminul de la Cândești Vale, avem asfaltări în valoare de 9 miliarde lei, jumătate finanțare de la CJD și jumătate de la primărie, ce privesc o stradă din Cândești Vale și una de la Dragodănești”, a declarat Adrian Țuțuianu care a ținut să dea o veste bună: pentru anul viitor se lucrează la un proiect pe bani europeni de asfaltare a drumurilor comunale în toate satele.

Următoarea oprire a fost în comuna Dragomirești, una dintre cele mai mari din Dâmbovița, localitate care așteaptă încă o soluție de finanțare pentru proiectul de canalizare. Dar, între timp, administrația nu a stat degeaba. Președintele CJD a „sintetizat” lucrările care se derulează la Dragomirești:

„Este vorba despre două contracte de asociere de 4,2 km drumuri comunale, finanțate jumătate CJD, jumătate Consiliul local. Lucrările sunt într-un stadiu avansat de execuție, dacă timpul permite, în următoarele două săptămâni avem turnat stratul unu de asfalt. Avem în lucru și două unități de învățământ, școala de la Decindeni și grădinița de la Râncaciov, cu suma totală de 18 miliarde lei”.

În ceea ce privește modernizarea segmentului de drum județean de la Geangoiești, primarul comunei, Dragoș Vlădulescu, a declarat „este pentru prima oară în ultimii 150 de ani când se face ceva în acest sat în domeniul infrastructurii. Același lucru s-a petrecut și la Mogoșești”.

Și comuna Tătărani a fost ieri gazdă pentru conducerea județului. Potrivit primarului Constantin Pătru, „localitatea este un șantier în lucru. Avem pe asociere cu CJD 3,3 km, pe OG 28 – lucrăm la 2,5 km, iar din bugetul local am făcut Drumul Bisericii, care este aproape terminat. Cu bani de la Compania Națională de Investiții, se lucrează la căminul cultural, unde, din păcate, firma executantă este în întârziere mare, noi trebuie să facem gardul și exterioarele. Căminul cultural din Priboiu va fi inaugurat în ianuarie-februarie. La Școala de la Tătărani, lucrările finanțate prin Programul Operațional Regional sunt aproape finalizate. Totodată, la Tătărani Deal, din fonduri proprii, s-a turnat primul strat de asfalt pe 1,05 km. Eu sunt foarte mulțumit de conducerea CJD și a guvernului care a fost. Ce va fi vom vedea”, a ținut să specifice edilul localității, completat de Adrian Țuțuianu:

„8 km de asfalt într-o localitate care nu avea nimic în urmă cu 3 ani și jumătate. Asta este diferența între guvernele PSD și a PDL”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale