Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.03.2022 00:16

Deputatul PSD Dâmbovița, Radu Popa, crede că, fără implicarea UE, criza energetică nu poate fi rezolvată!


A A

"În situație de război este nevoie de un mecanism comun de achiziție a produselor energetice"


*„Este nevoie de un cadru comun de achiziție a gazului la nivelul Uniunii Europene, este nevoie de implementarea urgentă, pentru că suntem descoperiți în fața acestei avalanșe a Rusiei care joacă războiul din Ucraina și în dimensiunea lui economică”

 

 

Violeta Stanciu


Prezent la ultima conferință de presă de la PSD Dâmbovița, deputatul social-democrat Radu Popa a expus punctul său de vedere vizavi de noua criză, de data aceasta energetică, în care a intrat Uniunea Europeană, și implicit România, după criza sanitară cauzată de pandemia de coronavirus.

„Soluția trebuie să fie regională... Atâta tip cât avem o piață liberă nu poate România să gestioneze singură această problemă, dar cred că împreună cu ceilalți parteneri și cu celelalte state membre din Uniunea Europeană putem găsi o soluție. Și după părerea mea este nevoie de instituirea unui mecanism comun de achiziție pentru stocurile strategice. În aceeași situație suntem, în situație de război și este nevoie să instituim un mecanism comun de achiziție a produselor energetice, în felul acesta încercând să scădem presiunea pe preț. Am cerut, printr-un material pe care l-am trimis ministrului Energiei și ministrului Economie, să stabilească la nivelul ministerelor de resort o modificare a Legii energiei care să asigure un nivel minim de stocare a gazului în depozite pentru a asigura o rezervă strategică de minim 25% din consumul național al României. Cred că în maxim 2 luni putem modifica acest cadru legislativ și să avem gazul pentru iarna viitoare. Orice întârziere înseamnă creșterea prețului la gaz pentru iarna viitoare”, a declarat deputatul PSD Dâmbovița, Radu Popa.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Ședința Colegiului Prefectural Dâmbovița, despre probleme... de vară
Campanie de informare privind produsele românești
Conducerea Companiei de Apă, luată la bani mărunți
Contre politice la ședința CJ Dâmbovița
Contre politice la ședința CLM Târgoviște
Ședință extraordinară CJD, cu două proiecte de hotărâre
Bilanț după șase luni de participare la guvernare a PSD!
Demisie PMP din Consiliul Local Municipal Târgoviște
Tinerii liberali dâmbovițeni au curățat Șanțului Cetății din Târgoviște
Străzi modernizate în satul Gemenea Brătulești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șansa României (I)

Războiul din Ucraina a adus o poziționare europeană fantastică pentru România. Să trecem peste mesajele imediate, în special legate de imagine, și să vedem cum abordăm, structurat, această fereastră de oportunitate.

Resursele naturale, fie ele gaze naturale sau metale prețioase, devin incredibil de importante în jocul autonomiei strategice europene. România are nevoie acum de o abordare... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale