Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.05.2019 00:19

Editorial


A A

În sfârșit, întrebările lui Klaus

În sfârșit, întrebările lui Klaus

GEORGE COANDĂ


Nu știu cât de așteptate de întreaga suflare românească au fost întrebările lui herr Klaus Iohannis, dar după o îndelungată dezbatere în foru-i lăuntric – după cum îi este mecanismul gândirii, devenit, altminteri, proverbial – însă, desigur, și cu înțelepții săi consilieri, le-a comunicat de la tribuna Cotrocenilor, cu un aer măreț, opiniei publice. Și românii au rămas perplecși, adică cu gura căscată, muți nu de admirație pentru gândirea iohannisiană, care, neamț fiind de obârșie, președintele, ar fi putut fi una măcar tangențial kantiană sau hegeliană (de ce nu, și marxistă, că e la modă pe „dreapta” eșichierului politic!), ci de ciudățenia ei lipsită de sens, mai degrabă oportunistă de tip #rezist. La urma urmelor, la ce i-o fi trebuit un referendum pe justiție în același timp cu alegerile pentru Parlamentul de la Strasbourg, când, bine se știe, celebra Comisie de la Veneția a recomandat ca, niente, nu altceva, niciun referendum la euroscrutin? Aiurea, pentru herr Klaus nu contează, este doar în vârtoasă campanie electorală prezidențială. Dar, când vine vorba de dușmanii săi, d-alde PSD și ALDE, se pune orice recomandare emanată de la comisia din laguna cu gondole. La herr Klaus funcționează perfect dublul standard. Dar să revenim la întrebările acestuia. Prima întrebare ar mai fi cum ar mai fi. A doua, însă, este și lungă, și anticonstituțională, și încâlcită ca un mărăciniș din Bărăgan. Iat-o: „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”. Dacă mie mi-a obosit mâna transcriind-o pentru acest editorial, mă întreb dacă alegătorul, dispus să intre în cabină cu buletinul de vot pentru referendum în mână, va înțelege cum devine cazul și nu va exista riscul să dea cu ștampila de toți pereții. Nu de alta, dar mă întreb cât timp îi va lua ca să citească, nu mai spus că ar trebui să (se) și priceapă chichirezul însăilării de vorbe emanate din gândirea (?) prezidențială. Am o stranie bănuială. Consilierii care i-au formulat întrebările l-au ... sabotat? Sau dacă textul cu pricina i-a trecut lui herr Klaus prin minte, hotărându- se să se autosaboteze, cuprins de mânie antipesedistă? Or, se știe prea bine că mânia... nu salvează România.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale