Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.09.2014 00:18

Statistică la Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița


A A

În primele opt luni din an, zeci de mii de amenzi rutiere

În primele opt luni din an, zeci de mii de amenzi rutiere
Au fost aplicate amenzi pentru viteză excesivă, conducere sub influența băuturilor alcoolice, depășiri neregulamentare, circulație pe sensul opus sau nefolosirea centurii de siguranță

❚ Din 53.000, numărul total al sancțiunilor aplicate în perioada ianuarie-august a.c., 4000 au vizat neregulile pietonilor


În perioada ianuarie-august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Dâmbovița și a Formațiunilor de profil au desfășurat 1491 acțiuni pentru depistarea și sancționarea promptă a participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație.

Dintre acestea, 478 au fost pentru prevenirea și combaterea excesului de viteză, iar 152 pe linia conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, 106 acțiuni au fost desfășurate pentru verificarea respectării regulilor de circulație privind acordarea priorității de trecere pietonilor. În cadrul acțiunilor, polițiștii au constatat 47397 contravenții la O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 42113 de amenzi fiind aplicate conducătorilor auto.

 

 

Astfel, 9165 șoferi au fost sancționați pentru că nu purtau centura de siguranță, 545 pentru oprirea, staționarea și parcarea autovehiculului în locuri necorespunzătoare și 168 pentru efectuarea neregulamentară a manevrelor de depășire. 281 amenzi au fost aplicate în cazul conducătorilor auto pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise și 437 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Atenția polițiștilor s-a concentrat și asupra celorlalți participanți la traficul rutier, peste 4000 de pietoni fiind sancționați pentru deplasarea neregulamentară pe drumul public sau pentru traversarea prin loc nepermis.

Totodată, 619 de bicicliști și 503 căruțași au fost amendați pentru abaterile comise. În perioada de referință, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 1789 de permise de conducere și au retras 1200 de certificate de înmatriculare și 86 de plăcuțe de înmatriculare. Din totalul permiselor de conducere reținute, 205 au fost pentru consumul de alcool și 437 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

În cazul a 55 de conducători auto s-a dispus măsura reținerii permisului de conducere pentru circulația pe sensul opus.

 

Compartimentul relații publice al IJP Dâmbovița



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță
Balerinele din Dâmbovița au strălucit la Concursul Național „Lebăda de Cristal” 2024
La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale