Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.07.2017 00:25

În al doilea municipiu al județului,


A A

În piețele din Moreni bate vântul falimentului

În piețele din Moreni bate vântul falimentului
De o parte și de alta a tarabelor, morenarii se plâng…

❚ Comerțul la Moreni merge din ce în ce mai greu, atâta timp cât puterea financiară a localnicilor este mică ❚ După anii 90, unitățile economice din Moreni au suferit restructurări masive și astfel s-au pierdut foarte multe locuri de muncă, iar oamenii au fost nevoiți să plece în alte orașe sau în străinătate pentru a-și câștiga existența ❚ „Cine să mai cumpere? Nu mai sunt locuri de muncă și este normal ca vânzările să meargă așa. Suntem un oraș de bătrâni”, spun localnicii ❚ În tot acest timp, deși se agață de vremurile bune, când la Moreni dispărea toată marfa de pe tarabe, spun că se vor îndrepta spre județul Prahova, cu oameni mult mai prosperi și, implicit, cu comerț înfloritor

CORVIN DUMITRICĂ


Dacă în această perioadă în piețele din municipiul Târgoviște vânzările merg bine, iar comercianții se declară mulțumiți, în piețele din municipiul Moreni vânzările merg foarte greu, iar vânzătorii sunt în pragul falimentului. După anii 90, municipiul Moreni a suferit transformări majore, din păcate și în rău. Au fost restructurări masive și astfel s-au pierdut foarte multe locuri de muncă, iar morenarii au fost nevoiți să plece în alte orașe sau în străinătate pentru a-și câștiga existența. Chiar dacă în ultima perioadă în Moreni lucrurile s-au mai schimbat, populația rămâne în continuare săracă, având o putere de cumpărare destul de mică, fapt care îi determină pe mulți comercianți să nu mai vină cu marfă în piețele din Moreni și să se îndrepte către zone cu o putere financiară mai mare.

● „Vânzările merg destul de prost aici. Venim de ceva vreme, dar o să renunțăm cât de curând. Nu se merită. Nu vindem nici cât să acoperim cheltuielile”.

● „Vin de ani de zile în Moreni cu marfă, dar nu mai este ce era. Vindeam tot ce aveam. De multe ori nu aveam marfă să vindem pentru cât era cererea de mare. O să mergem spre Ploiești. Acolo vânzările merg mai bine”. Cumpărătorii, la rândul lor, își spun și ei păsurile:

● „Cine să mai cumpere? Nu mai sunt locuri de muncă și este normal ca vânzările să meargă așa. Suntem un oraș de bătrâni. Tinerii sunt plecați în străinătate. Nu-i ajută nimeni să poată să rămână în țară. Au fost nevoiți să plece să câștige mai bine”.

● „Cumpărăm aproape zilnic, însă cumpărăm în cantități mici pentru că nu sunt bani. Nu sunt locuri de muncă. În acest oraș s-a distrus tot. Nu mai avem industrie, nu mai avem nimic”.

● „Este viața destul de grea la noi. Noi, de bine, de rău am muncit și acum avem o pensie cu care încercăm să ne descurcăm. Ce fac tinerii? Cum să nu scadă vânzările atâta timp cât nu sunt locuri de muncă?”.

● „Este un oraș mort. Păcat de el. Au fost vremuri mult mai bune aici, dar din păcate am rămas doar cu amintirile”. Dacă lucrurile nu se vor schimba, iar vânzările vor merge în continuare în pași de melc, foarte mulți comercianți spun că se vor orienta către piețe din alte județe.

Pentru comercianți, Prahova se pare că este județul unde vânzările merg mai bine și unde speră să realizeze un profit mai mare.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante
Investiții importante în infrastructura educațională
La Voinești, extinderea sistemului centralizat de gaze naturale este în grafic


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale