Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.07.2014 00:15

Tribuna parlamentarului - Astăzi, reacția senatorului Sorin Roșca Stănescu la declarațiile președintelui Traian Băsescu


A A

"În numele cui se transformă Traian Băsescu într-un arhanghel al războiului?"


❚ “Președintele României nu are niciun suport pentru a îndrăzni să ridice glasul împotriva unora dintre partenerii noștri europeni și să le dea indicații de sub steagurile NATO și UE” ❚ “Traian Băsescu nici măcar nu s-a consultat cu membrii CSAT și nici cu ministrul de Externe sau cu ministrul Apărării Naționale”

 

 

Unul dintre statele Uniunii Europene, al șaptelea ca mărime, dar care nu produce decât unu la sută din Produsul Intern Brut, cu alte cuvinte, are o economie și o forță insignifiante, devine vârful de lance al unei ofensive politice și militare regionale. Care poate avea chiar un impact la nivel global. Revoltat de starea de insecuritate a cetățenilor europeni după atentatul terorist săvârșit asupra aeronavei de pasageri care zbura deasupra unei zone de conflict din Ucraina, președintele acestui stat, care dispune de o fregată, un submarin găurit și câteva cosciuge zburătoare - dacă scoatem din ecuație bricul școală - face, sub steagurile UE și NATO, o critică extrem de dură liderilor europeni.

Este vizată, în primul rând, doamna Angela Merkel, puternicul cancelar al Germaniei. Și îi cheamă la luptă. Sub arme. Pentru o cruciadă împotriva Moscovei. Lipsa de fermitate îi lasă Moscovei o marjă prea mare de mișcare, care poate amplifica pericolul. Și este o realitate. În timp ce Statele Unite, secondate de Marea Britanie, de Polonia și parțial de România, au solicitat măsuri ferme împotriva Moscovei, alte state partenere din Europa, în special Germania, au încercat să tempereze lucrurile în speranța identificării unor soluții pur diplomatice.

 

Dar de aici, România, la rândul ei, este, în calitate de partener european și de partener strategic al Statelor Unite ale Americii, interesată ca situația din Ucraina să se normalizeze. Cu atât mai mult cu cât noi suntem un stat aflat la frontieră. Și, în plus, avem și interese specifice măcar dacă ne gândim la faptul că patru sute de mii de ucraineni sunt etnici români.

 

Dar, să nu uităm, nimic nu poate fi întreprins, iar vocea noastră nu poate fi ascultată în absența unei strategii naționale de apărare, trecută prin Parlament și asumată de toate forțele politice. Este o situație tipică în care este necesar un consens. Și, în plus, este o situație care reclamă existența unei strategii consacrate conflictului din proximitatea României. Ambele strategii lipsesc.

 

În aceste condiții, președintele României nu are niciun suport pentru a îndrăzni să ridice glasul împotriva unora dintre partenerii noștri europeni și să le dea indicații de sub steagurile NATO și UE. El, Traian Băsescu, nici măcar nu s-a consultat cu membrii CSAT. Și nici, cel puțin, cu ministrul de Externe și cu ministrul Apărării Naționale. În numele cui se transformă Traian Băsescu într-un arhanghel al războiului? Și în numele cui utilizează el, împotriva Moscovei și a partenerilor europeni, o retorică mai dură chiar decât cea din mesajele marelui nostru aliat de la Washington?

Senator PNL de Dâmbovița, Sorin Roșca Stănescu

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale