Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.04.2015 00:07

Conducerea Consiliului Județean și a Companiei de Apă caută soluții, deoarece...


A A

În Dâmbovița sunt 80 milioane de euro mai puțin pe POS Mediu 2

În Dâmbovița sunt 80 milioane de euro mai puțin pe POS Mediu 2
Localitățile care au deja rețele de apă și canalizare realizate mai mult de jumătate nu vor intra pe POS 2 Mediu

❚ Necesarul județului pentru finalizarea lucrărilor de apă și canalizare este de 140 de milioane de euro, dar au fost alocați doar 60 milioane euro, o sumă insuficientă ❚ În aceste condiții, va avea loc o întâlnire urgentă în care conducerea județului și a CATD va trebui să repartizeze banii ❚ Vor avea prioritate comunele mari, se va ține cont de numărul de gospodării, iar cele care nu prind un loc pe POS 2 Mediu va trebui să apeleze la PNDR ❚ Localitățile enumerate de președintele CJD, Adrian Țuțuianu, ca având o șansă la primirea fondurilor pe POS 2 Mediu sunt: Răzvad, Dragomirești, Gura Ocniței, Băleni, Cornești, Potlogi, Tărtășești, Răcari, Petrești

VIOLETA STANCIU


 

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), împreună cu reprezentanții Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița SA, urmează să stabilească într-un timp foarte scurt localitățile care vor primi bani în cadrul Programului Operațional Sectorial POS 2 Mediu.

Deși fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor de apă și canalizare în tot județul se ridică la 140 milioane euro, propunerea financiară înaintată pentru a fi redistribuită unităților administrativ teritoriale pe POS Mediu 2 este de aproximativ 60 milioane euro.

 

Autoritățile, „forțate” să apeleze la prioritizări

Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, îi asigură pe edilii dâmbovițeni că repartizarea banilor se va face după criterii strict obiective:

„Cine are alimentare cu apă și canalizare rezolvată peste 50% din localitate nu va intra pe POS 2 Mediu. Sunt niște criterii stabilite prin ghid. Prioritate vor avea localitățile mari. Mă refer la comune de tipul Răzvad, Dragomirești, Gura Ocniței, Băleni (care nu are nimic), Cornești, Potlogi, Tărtășești, Răcari, Petrești etc. Vom stabili această listă în limita a 60 milioane euro, cu o prioritizare care să țină cont de numărul de gospodării care pot fi deservite de aceste sisteme alimentare cu apă și canal. În luna aprilie, la Compania de Apă se va finaliza adjudecarea consultanței pentru 2014-2020. Vom invita la discuții primarii din localitățile care nu se încadrează în POS 2 Mediu ca să depună proiecte pe Planul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), fiindcă acolo găsesc soluții de finanțare”, a precizat președintele CJD, Adrian Țuțuianu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță
Balerinele din Dâmbovița au strălucit la Concursul Național „Lebăda de Cristal” 2024
La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale