Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.07.2014 00:27

La soluționarea deconturilor de TVA,


A A

În Dâmbovița: "Există riscul să intrăm în infringement"

În Dâmbovița:
„Numărul de inspectori în control a scăzut foarte mult, în timp ce numărul de deconturi a crescut”, arată ec. Emilian Rusu

❚ Șeful Fiscului dâmbovițean, ec. Emilian Rusu, recunoaște că sunt anumite probleme la rezolvarea solicitărilor agenților economici de recuperare a TVA de la bugetul de stat ❚ Dacă la nivel de județ lucrurile au mers cât de cât bine, la nivelul Regiunii Ploiești (de care aparține Fiscul județean) sunt ceva probleme cu deconturile de TVA ❚ Ec. Emilian Rusu explică faptul că infringementul – care înseamnă sancțiuni foarte mari – a fost, deocamdată, evitat, datorită conducerii ANAF, căreia i s-a promis un anumit termen, pe care Fiscul dâmbovițean trebuie să-l respecte, chiar și cu puținii inspectori fiscali pe care îi are

VIOLETA STANCIU

 


 

Soluționarea rapidă a deconturilor de TVA (taxa pe valoarea adăugată), respectiv a acelor solicitări pe care le fac agenții economici atunci când au TVA de recuperat de la bugetul de stat reprezintă una dintre prioritățile inspectorilor fiscali ai Administrației Financiare Dâmbovița! Dacă la nivel de județ lucrurile au mers cât de cât bine, la nivelul Regiunii Ploiești (de care aparține Fiscul dâmbovițean) sunt ceva probleme cu deconturile de TVA, care au termen de soluționare de peste 180 de zile.

 

„Sunt anumite probleme care determină această întârziere”

Șeful Fiscului dâmbovițean, ec. Emilian Rusu, recunoaște că, din punct de vedere fiscal, sunt anumite probleme care determină această întârziere la soluționarea deconturilor de TVA, dar că rezolvarea rapidă a acestora stinge în mod automat și obligațiile fiscale prin compensare.

„Urmărim soluționarea mai rapidă a deconturilor de TVA, a acelor solicitări pe care le fac agenții economici când au TVA de recuperat de la bugetul de stat. Noi, județul Dâmbovița, de regulă, am mers bine. Suntem totuși în Regiunea Ploiești, unde avem probleme cu aceste deconturi de TVA. Există riscul să intrăm și în infringement, ceea ce nu prea ne dorim, pentru că în acest caz apar niște sancțiuni foarte mari. Am reușit, datorită conducerii ANAF, să nu intrăm în această situație. Le-am promis un anumit termen, încercăm să ne ținem de el, cu toate că este foarte greu. Numărul de inspectori în control a scăzut foarte mult, în timp ce numărul de deconturi a crescut. Au apărut foarte multe probleme. Știți de acea declarație 394 care se face între agenții economici, care trebuie verificată de noi. În momentul acesta, din punct de vedere fiscal, sunt anumite probleme care determină această întârziere la soluționarea deconturilor de TVA. Noi ne străduim să le facem, mai ales pentru faptul că, odată rezolvate aceste deconturi de TVA, se sting și obligațiile fiscale prin compensări”, a precizat ec. Emilian Rusu.

Verificări la contribuabilii care nu solicită TVA

O altă măsură urmărită de fiscul local este verificarea contribuabililor care înregistrează lună de lună TVA de rambursat, dar nu-l solicită.

„Si aici s-ar putea să fie o problemă. De cele mai multe ori, într-adevăr, când am demarat inspecția fiscală la acei contribuabili, am reușit să găsim diferențe pe care, prin compensare, le-am atras la bugetul de stat. În luna mai a.c., o societate foarte mare din județul Dâmbovița, care a fost administrată de noi, declară lună de lună 10 milioane lei și plătește 2-2,5 milioane lei, fapt care ne creează o mică problemă, în sensul că mănâncă din ce reușisem noi să adunăm suplimentar”, a conchis directorul Administrației Financiare Dâmbovița.

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale