Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.05.2016 00:20


A A

"În calitate de prefect am acționat ca independent, așa că acum am pornit cu încălzirea făcută"


Interviu electoral cu Ioan Marinescu - candidat independent la Consiliul Județean Dâmbovița

ANDREI VASILIU

 


 

Rep.: Hristos a înviat! Bine ați revenit în redacția noastră!

Ioan Marinescu: Adevărat a înviat! Bine v-am regăsit! Sincer mă bucur să vă revăd, fiindcă treburile ne-au ținut departe unii de alții, am mai vorbit la telefon. Mă bucur că sunt la voi.

Rep.: Este vremea alegerilor locale. Până acum ați fost în anumite echipe politice. La aceste alegeri, pentru prima oară, candidați independent. Cum este această experiență pentru dumneavoastră?

Ioan Marinescu: Este un lucru pe care îl doream, dar care nu se întâmplase. Mai mult nevoit mi-am câștigat independența. Îți dă o altă stare. Simt însă nevoia să dau o explicație. Partidele politice s-au erodat, însă nu poți conduce o societate altfel decât politic. Independenții au un rol de echilibru între aceste partide. Atunci când eram într-un partid politic, și am fost destul de mulți ani, am respectat ierarhiile și ceea ce se hotăra la partid, chiar dacă de multe ori eram un fel de Gică contra. Dacă era vorba despre o hotărâre care nu venea în sprijinul cetățeanului, mă opuneam sau încercam să o schimb. Au fost situații în care am reușit, dar au fost și situații în care votul meu era definitoriu pentru partidul din care făceam parte și îl dădeam nemulțumit de mine. Era un act de compromis, pe care îl trăiam interior destul de greu de acceptat. Ca independent, am o altă stare. Sunt cel pe care îl căutam demult în activitatea față de oameni. Am lucrat cu oamenii de când eram tânăr și am rămas dependent de oameni. Cineva mă întreba cine mi-a ales sloganul „Dependent de oameni”…

Rep.: V-ați ales independent sloganul?

Ioan Marinescu: (râde) Da, eu. Independența pe care am fost pus în fața faptului de a-mi asuma-o a arătat dependența de oameni, pe care o aveam de foarte mult timp. Este o altă stare și mă simt bine acum, pentru că voi acționa așa cum cer oamenii. Și când am fost pe cele două funcții, de vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița și de prefect, eu am respectat pe orice cetățean. Nu o spun electoral. Am acordat toate audiențele solicitate, n-am refuzat pe nimeni. Ba, mai mult, am ținut audiențe și pentru alți colaboratori sau șefi de-ai mei. Nu am refuzat contactul cu oamenii, nici pe stradă, nici la serviciu. Am încercat să le rezolv problemele. De multe ori, acestea nu sunt în concordanță cu legea și trebuie să găsești metoda să-i convingi că legea nu-ți permite. Unde legea a permis, am luat măsurile care trebuie, întotdeauna. M-a întrebat cineva zilele trecute de ce nu m-am retras. Sau de ce nu mi-am declarat independența când la partidul pe care l-am reprezentat atâția ani puteam să găsesc niște soluții. La partid mi s-au oferit niște variante, dar ele erau de așa natură gândite încât eu să nu mă mai pot exprima public. Mi s-a oferit funcția de șef de cabinet al președintelui, de adjunct undeva, de director de direcție.

Rep.: Adică nu ați mai fi avut vizibilitate…

Ioan Marinescu: Eu îi respect pe toți cei care dețin astfel de funcții, dar astfel nu aș mai fi putut să mă exprim și să-mi valorific experiența pe care am câștigat-o.

„Cred că datoria mea nu s-a încheiat față de cetățeni, de oamenii care au probleme”

Rep.: Dumneavoastră veneați de pe poziția de Prefect. Ați considerat că ar fi fost o scădere ca și importanță în continuarea carierei dumneavoastră?

Ioan Marinescu: Am luat în considerare și acest aspect. Eu îl respect și pe cetățeanul care dă cu mătura pe stradă. Dar cred că din poziția oferită nu mai puteam niciodată să spun ce gândesc.

Rep.: Prin natura funcției de Prefect, aveați o poziție independentă de partidele politice și obligația să vă desfășurați activitatea detașat de acestea. V-a încurajat această experiență să vă asumați acum candidatura ca independent?

Ioan Marinescu: Aveți dreptate, eu de un an și jumătate am devenit independent. Mi-am dat demisia din partid de atunci. Contactul cu oamenii în această perioadă m-a încurajat să candidez ca independent. În calitate de prefect am acționat chiar ca independent, așa că acum am pornit cu încălzirea făcută, dacă pot spune așa. Am avut din partea foștilor colegi de partid, pe care uneori i-am supărat, unele solicitări care veneau în contradicție cu legea și a trebuit să le-o spun deschis. De aici au pornit mici asperități. Nu am altceva să le reproșez colegilor, ei au ales, e un cod etic care trebuie respectat, însă eu cred că datoria mea nu s-a încheiat față de cetățeni, de oamenii care au probleme, de care eu sunt legat foarte strâns.

 

Ioan Marinescu - candidat independent. Realizat de SC Jurnal Media Top SRL. Cod unic de identificare atribuit de AEP la desemnarea Mandatar Financiar 24160177

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale