Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.12.2014 00:21

Ieri, CCR a decis că legea bugetului de stat este constituțională


A A

În 2015: Dâmbovița, buget mai mare cu 9%

În 2015: Dâmbovița, buget mai mare cu 9%
Pentru drumurile județene și comunale din Dâmbovița, vin mai mulți bani

❚ „Bugetul pentru anul 2015 este unul insuficient față de câte nevoi avem, dar mai bun decât cel din 2014”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu ❚ Totuși, chiar dacă nu e o creștere spectaculoasă, se vor rezolva mai multe situații delicate cu care se confruntă județul

ANA MARIA POPESCU

 


 

Bugetul alocat județului în anul 2015, mai mare decât cel din 2014! Este adevărat că nu este o creștere spectaculoasă, însă rezolvă o serie de situații delicate cu care se confruntă județul. Potrivit președintelui Consiliului Județean, în 2015, județul va primi mai mulți bani pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate, pentru susținerea Centrelor de asistență socială, pentru acordarea de produse lactate, de panificație și miere și în învățământul special.

Ca urmare a hotărârilor judecătorești obținute de profesori pentru recuperarea drepturilor salariale, se pare că în 2015 cei mai mulți bani vor fi distribuiți Centrelor județene de resurse pentru învățământ. Anul viitor, peste 183 miliarde lei vechi vor fi folosiți pentru finanțarea drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap, dar și pentru plata indemnizațiilor lunare ale acestor persoane cu probleme. Bani mai mulți vor fi și pentru reabilitarea și modernizarea drumurilor județene și comunale, dar și pentru echilibrarea bugetelor locale.

Cei mai mulți bani vor ajunge la Centrele județene de resurse pentru învățământ

„Bugetul pentru anul 2015 este unul insuficient față de câte nevoi avem, dar mai bun decât cel din 2014. Avem o creștere a sumelor alocate județului Dâmbovița, cu precizarea că aceste creșteri se regăsesc după cum urmează: sume defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor - o creștere de 4% față de anul 2014. (...) În ceea ce privește sumele defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor avem o creștere de 11%, respectiv 28 milioane lei. Suma este cu 11% mai mare decât anul anterior. Pentru finanțarea unităților de învățământ preuniversitar de stat, avem o sumă cu 2% mai mică, pentru că unele drepturi cuvenite personalului din aceste unități au fost plătite anticipat. De asemenea, pentru finanțarea drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizații lunare ale persoanelor cu handicap grav avem o creștere de 60%, suma alocată județului Dâmbovița este de 18.362.000 lei. Pentru drumurile județene și comunale avem o creștere de 9%, suma alocată județului este de 8.960.000 lei, față de anul trecut, când am avut 8.250.000 lei. Sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale sunt mai mari cu 4%. Pe total județ, avem 56.909.000 lei alocați față de 54.623.000 lei alocați în 2014. Pentru Spitalul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Gura Ocniței, avem alocat în acest an o sumă cu circa 10% mai mică decât anul anterior, suficientă însă pentru a asigura funcționarea Centrului în condiții foarte bune, sunt 53.000 lei. Per total județ, avem o creștere de 9%”, a declarat Adrian Țuțuianu.

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis ieri că este constituțională legea bugetului de stat pe anul 2015, după ce a respins sesizarea PNL. Potrivit Agerpres, președintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat la finalul ședinței că actul normativ este constituțional în raport de criticile formulate. Decizia CCR este definitivă și general



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale